Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

10 gadgeturi pentru fitness!

Ce cadouri poti face unei persoane careia ii place sa se mentina in forma sau pur si simplu este interesata de un stil de viata mai sanatos? Unul dintre aceste gadgeturi poate sa incante la culme un fan al fitnessului sau al sportului in general.


1. Pedometrul Striiv Smart
.Acest mic gadget alb este extraordinar pentru oricine, indiferent de nivelul la care ai ajuns in sport. Pedometrul numara pasii, scarile, distanta si caloriile.


2. Pedometrul Fitbit Zip wireless.
Spre deosebire de Striiv Smart, Fitbit nu este independent, ci functioneaza impreuna cu o aplicatie de pe device-ul iOS sau computer. Vine intr-o varietate de culori: alb, negru, verde lamaie, albastru, rosu aprins. Fitbit Zip nu tine evidenta scarilor urcate. Ideal pentru cine are iPhone, iPad sau iPod touch.


3. Nike+ FuelBand
ofera un concept diferit. Spre deosebire de pedometrele inteligente prezentate mai sus si care se prind de haine, acesta este o bratara. FuelBand utilizeaza un accelerometru care tine evidenta atat a pasilor si caloriilor, cat si a punctelor NikeFuel obtinute. Punctele NikeFuel reprezinta motivatia ta de a lucra mai mult – cu cat aduni mai multe puncte, cu atat primesti mai multe premii.


4. Jawbone UP
este tot in forma de bratara. In orice caz este mai mult un device pentru un anumit stil de viata. UP iti urmareste toata activitatea, chiar si modul de a dormi. Se sincronizeaza cu o aplicatie iOS pentru a te ajuta sa tii evidenta activitatii tale, a somnului, a obiceiurilor de a munca si starilor. De asemenea, este dotat cu un sistem de alarma care te trezeste atunci cand ti-ai implinit numarul optim de ore de somn.


5. Castile audiometrice AfterShokz Mobile
sunt fantastice. Sunt ideale pentru cei care participa la maraton. Castile AfterShok utilizeaza conductia osoasa pentru a asculta muzica in timpul exercitiilor si, in acelasi timp, auzi si tot ce se petrece in jurul tau. Cei care fac jogging afara si ciclistii inteleg valoarea acestui gadget. Poti initia apeluri telefonice si schimba melodiile in timp ce faci exercitii.


6. Fitbit Aria
este perfect pentru evidenta greutatii. Acest mic masurator iti arata greutatea, procentul grasimilor din corp si indicele de masa corporala (BMI).  Fitbit Aria are incorporat Wi-Fi, ceea ce inseamna ca se poate conecta la internet pentru a uploada date pe website-ul Fitbit.


7. Motorola MotoActv
este mai mult decat un pedometru inteligent. Acest device are GPS incorporat, un MP3 player si un monitor pentru ritmul cardiac.


8. Castile Jaybird SB2 Sportsband Bluetooth
sunt casti wireless cu garantie pe viata impotriva transpiratiei. Aceste casti raman strans lipite de cap indiferent de forta la care sunt supuse, fiind ideale pentru halterofili. Castile sunt compatibile cu orice smartphone sau alt device care are Bluetooth.


9. Zeo Sleep Manager Pro
este un cadou perfect pentru cei care nu prea vor sa doarma. Zeo Pro este o cordeluta pentru cap pe care o porti cand dormi si care iti tine evidenta miscarii rapide a ochilor. Se conecteaza la o aplicatie pe telefon (iOS sau Android) pentru a-ti arata cat de bine te odihnesti.


10. Pista de alergare TrekDesk cu birou incorporat
este un gadget revolutionar. Permite o suprafata destul de mare pentru lucru, inaltimea este ajustabila si are o baza de metal.

Reply