Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

12 sfaturi pentru securitatea datelor personale

Securitatea si protectia datelor cu caracter personal reprezinta acum valori din ce in ce mai cautate. Exista suficiente dovezi de incalcare a acestor drepturi ale omului, insa din fericire exista si solutii de a ne apara de astfel de abuzuri.

Mai jos veti gasi 12 pasi pe care specialistii recomanda sa-i urmam daca dorim o mai buna siguranta in utilizarea PC-ului, tabletei, smartphone-ului, gadget-urilor.

 1. Folositi numere virtuale de carti de credit pentru cumparaturile online – aveti motive de a va intreba cat de sigura este utilizarea numarului cartii de credit pentru a plati online, intrucat nu stiti cat de sigura este compania cu care tranzactionati, iar datele dumneavoastra pot fi oricand folosite ilegal. De aceea, utilizarea unui numar virtual al cartii de credit reprezinta o modalitate de a fi mai siguri cand cumparati online.
 2. Securizati reteaua Wi-Fi – daca aveti o retea Wi-Fi acasa este bine sa o securizati, intrucat orice vecin poate avea acces la informatia din computerul Dvs. Pentru aceasta puteti apela fie la o parola pe care o introduceti de fiecare data va conectati la retea, fie ii dati un nume si doar cei care o cunosc o vor putea gasi.
 3. Codificati-va  hardurile – driverele flash USB si hardurile sunt comori de date personale. Sunt printre altele cele mai comune surse de scurgere a informatiei. Codificarea chiar si a sistemului va face aproape imposibila accesarea informatiilor de catre altcineva din exterior.
 4. Faceti mereu update la soft – una dintre cele mai simple dar importante in acelasi timp modalitati de precautie este updatarea continua a softurilor. Aici intra nu numai Windows ci si Adobe, Mozilla, sau softurile de la Apple care periodic elimina diversi virusi si defecte de securitate.
 5. Asigurati-va ca aveti cea mai noua versiune a antivirusului – daca aveti acelasi antivirus de 2-3 ani ar trebui sa treceti la o versiune mai recenta care este cu mult mai imbunatatita. Programele de antivirus folosesc tehnologii noi de detectare si blocare a virusilor.
 6. Blocati-va smartphone-ul – Probabil ca detineti in smartphone-ul personal informatii cum ar fi: adrese de mail, poze, contacte, aplicatii de Facebook si Twitter si asa mai departe. Multi dintre noi nu consideram ca si telefonul are nevoie de o astfel de protectie, dar smartphone-urile sunt considerate adevarate pc-uri. Cand alegeti un antivirus mobil este bine sa ramaneti fidel brandurilor foarte bine cunoscute.
 7. Instalati-va un plug-in de verificare a linkurilor – amenintarile de securitate pot aparea si pe asa zisele inofensive pagini web. Site-uri legitime pot fi victima atacurilor informatice si astfel de pagini infectate de „cybercriminali” pot aparea la cautari fara ca noi sa avem cum sa ne protejam. Acest verificator de linkuri ne poate feri de multe din aceste site-uri.
 8. Nu neglijati securitatea fizica – Kensington ofera o multime de incuietori pentru laptopuri si desktop-uri, de asemenea si Targus sunt s pecializati pe securitatea laptopurilor. Pentru a sta departe de privirile nedorite catre laptopul Dvs. atunci cand sunteti plecat de la birou, intotdeauna este bine sa blocati  ecr anul in ainte de a va lasa PC-ul nesupravegheat. O alta modalitate este aceea de a instala un filtru de confidentialitate pentru display astfel incat alte persoane nu pot vedea peste umarul Dvs. ceea ce apare pe ecran.
 9. HTTPS este cel mai bun – cand folositi internetul, e bine sa folositi HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) deoarece acesta codifica conexiunea dintre PC si site-urile web pe care le vizitati.
 10. Evitati computerele publice si retelele wireless – acestea sunt riscante daca ceea ce faceti vreti sa ramana confidential. In plus, computerele publice pot fi infectate si va pot colecta parolele introduse iar retelele Wi-Fi va pot expune informatiile.
 11. Cautati o parola puternica – cele mai bune sunt cele care combina litere, numere si simboluri.
 12. Verificati raportul creditului in fiecare an – chiar daca faceti totul bine, cyberii mai putin bine intentionati pot reusi sa va fure identitatea. Puteti contro la cine are acces la informatiile personale insa nu puteti controla cat de bine se descurca o companie cu care lucrati in ceea ce privese securitatea datelor personale. Verificand regulat raportul creditului va puteti asigura ca nimeni nu a deschis carti de credit sau conturi bancare pe numele Dvs.

4 Comments

 1. Mirean Răspunde
 2. Ana Răspunde
 3. CV model Răspunde

Reply