Zilnic, 70% dintre adolescenti si 54% dintre copii sunt online, se arata intr-un studiu realizat de organizatia Salvati Copiii.
Potrivit sigur.info, parintii nu au habar asupra timpului petrecut de copii pe internet, estimarile facute de acestia asupra frecventei utilizarii internetului de catre tineri este mult mai mica decat in realitate – cu 12% in cazul copiilor si cu aproape 30% in randul adolescentilor.
3 ore de internet in fiecare zi
O discrepanta intre raspunsurile copiilor si perceptia parintilor s-a remarcat si in ceea ce priveste durata de utilizare a calculatorului si internetului de catre copii. Jumatate dintre parinti afirma ca perioada zilnica petrecuta de copilul lor in mediul online este de maxim o ora, in timp ce copiii declara ca durata medie de utilizare a internetului este de trei ore in fiecare zi.
Intalniri cu persoane de pe net, fara stirea parintilor!
Foarte interesant este faptul ca, desi 67% dintre parinti afirma ca discuta cu cei mici despre experientele legate de internet, 18% dintre acestia nu solicita copiilor sa ii informeze inainte de a se intalni cu o persoana necunoscuta contactata pe internet.
Chiar daca gradul de folosire a internetului in randul adultilor este unul ridicat (55% dintre ei il folosesc zilnic), 92% dintre acestia admit ca nu stiu cui sa raporteze un continut online ilegal sau daunator copilului.
“Avand in vedere acest context social, in care activitatea si interactiunea on-line reprezinta elemente ale vietii cotidiene in randul copiilor si tinerilor, se remarca necesitatea unei educatii consecvente privind utilizarea responsabila a internetului. Luand in considerare rolul deosebit de important pe care il detine familia in evitarea pericolelor on-line in randul copiilor, apreciem ca se impune o informare corecta si completa a adultilor pe tema sigurantei on-line, precum si o incurajare vizavi de comunicarea deschisa, bazata pe incredere, intre membrii familiei privind aceste subiecte” declara George Roman, Director Programe Salvati Copiii Romania.
Ce sa faci se mai intampla si pe vremea mea, era Mirc-ul si pierdeam noptile pe el, insa eram destul de smart sa ramana totul „virtual”. Fara strange dates!
Mda, din păcate copiii sunt cei care suferă cel mai mult de la pericolele Internetului. Trebuie să fim foarte atenți.
Parerea mea ca trebuie sa se ocupe de scoala si sa faca ce-i place muzica etc, fara net:) buna postarea excelenta. te astept si la mine