O campanie publicitară poate avea mai multe obiective, dar profitul este un indicator real al succesului. Pentru a vinde, advertising-ul digital s-a adaptat la cerințele publicului și a mizat pe o abordare mai creativă decât cea întâlnită în advertising-ul tradițional.
Din ce în ce mai mulți oameni petrec ore întregi online și pierd noțiunea timpului. În acest context, afaceriștii au investit în strategii eficiente, pentru a facilita procesul de achiziție. Astfel, se explică apariția unor inițiative creative, care s-au concretizat prin apelul la inteligență artificială și realitate augmentată.
Creativitatea are un rol fundamental în advertising-ul din mediul online, dar modalitatea de implementare a unei strategii face diferența.
Conform unui studiu realizat de Harvard Business Review, există trei fațete care conturează dimensiunea creativă a tehnicilor aplicate de oamenii din vânzări. Originalitatea, elaborarea și valoarea artistică asigură recunoașterea brandului de către consumatorii de acasă și diferențierea lui față de competitori.
Marile companii apelează, așadar, la tehnici inedite de atracție și de retenție a consumatorilor în mediul online.
Platformele de jocuri au devenit canale de comunicare pentru branduri și asigură creșterea nivelului de vânzări. Din păcate, cu timpul, reclamele și bannerele pot ajunge să deranjeze utilizatorii activi, deoarece pot fi considerate spam-uri.
O soluție alternativă la conținutul care poate deveni deranjant pentru consumatorii de digital este reprezentată de introducerea jocurilor. Aplicația preia din caracteristicile produselor, spune adevărul brandului și promovează compania respectivă.
Unul dintre principalele aspecte la care se gândesc cei din domeniul de marketing este capacitatea de a obține implicarea clientului. Acesta are nevoie de experiențe inedite în cadrul călătoriei pe care o parcurge de la contactul cu produsul, până la achiziție.
Conform Adweek, Event Marketing Institute a realizat un studiu care confirmă existența unei legături între marketingul experimental și creșterea vânzărilor. 65% dintre brandurile care folosesc această strategie au raportat câștiguri semnificative și susțin existența unei corelații pozitive între cele două concepte.
Experiența de tip VR a luat avânt în ultimii ani și este una dintre cele mai noi metode de transmitere a mesajului unui brand. Implicarea unor stimuli vizuali în procesul de atracție a clienților face posibilă asocierea dintre starea pozitivă și situațiile în care este pus consumatorul în timp real.
Revoluția digitală poate dicta direcția în care trebuie să se orienteze oamenii de marketing și advertising, dar procesul de achiziție ține cont de mai multe aspecte. Pentru a avea cerere, oferta trebuie să vină „ambalată” într-o formă originală, care să ducă la un răspuns pozitiv din partea publicului.
Surse text și poze: