Deoarece din ce in ce multe site-uri si afaceri online urmaresc sa atraga cat mai mult atentia unor potentiali noi clienti, cautarea pe internet a devenit foarte importanta. Pentru aceasta, exista o intreaga industrie dedicata modului de optimizare a site-ului pentru a putea fi gasit cat mai repede si usor prin motoarele de cautare.
Carolyn Shelby, in prezent manager Web Experience la United Way of Metropolitan Chicago, concretizeaza perfect: “Cel mai important lucru pe care oamenii trebuie sa stie /sa-si aminteasca este faptul ca un site foarte bine optimizat furnizeaza o baza solida pentru toate celelalte promotii/reclame/eforturi de marketing care formeaza brand-ul si traficul site-ului”.
Cum facem ca site-ul nostru sa aiba o vizibilitate cat mai mare in rezultatele motoarelor de cautare?
SEM este un subiect complex care se refera la optimizarea motorului de cautare (SEO), dar, de asemenea, include utilizarea reclamelor platite si publicitatii contextuale cu scopul de a aduce articolele site-ului sau paginile cu produse in rezultatele afisate de motorul de cautare.
Marile organizatii precum Forrester Research si Search Engine Marketing Professionals Organization admit ca SEM este un termen “umbrela”, care include atat SEO cat si cautarea platita.
Vom prezenta unele dintre cheile si practicile cele mai utilizate pentru optimizarea site-ului pentru cautare:
1. Sa ne familiarizam cu SEO ceea ce ne va ajuta ca site-ul nostru sa fie usor de descoperit in rezultatele cautarii;
2. Evaluarea site-ului prin instrumentul Website Grader care ne instiinteaza unde site-ul nostru este optimizat pentru SEM si unde nu.
3. Repara ceea ce Website Grader te instiinteaza ca fiind punctele slabe ale site-ului tau si apoi treci mai departe.
4. Utilizeaza software si plugins CMS care sunt deja optimizate SEM cum ar fi WordPress, Drupal sau Zen Cart. Exceptie ar face situatia in care detii o companie foarte mare care isi permite sa personalizeze fiecare aspect al site-ului tau.
5. Testeaza PPC (Plata pe click) si strategiile de aparitie a paginilor care iti conduc traficul catre site-ul tau. De asemenea, e util sa urmaresti statisticile care iti arata ce reclame iti aduc cel mai mult trafic si sa atragi cat mai multi utilizatori frecventi. Google Analytics iti va oferi statistici care sa iti arate daca vizitatorii stau pe site sau doar sar de la o pagina la alta.
6. Introducerea linkurilor inca primeaza. Indiferent de cate puncte slabe are site-ul tau, introducerea a cat mai multor link-uri poate depasi acest stadiu si sa iti aduca site-ul la un rank cat mai bun.
Concluziile ar fi ca parteneriatul cu alte site-uri web, cererea de link-uri si crearea unui continut pe care altii sa-l acceseze reprezinta prioritatea de top al unui rank cat mai mare. (Mashable)
despre seo e mult ..altii stiu mai bine
acum ma uit prin cartea lui aaron wall – search engine optimization, si search engine optimization bible. astea sunt pe net, dar sunt mai vechi , de prin 2007 .
imm da interesant articol dar nu prea ai spus despre cum poti promava si cum poti obtine backlinkuri catre site-ul tau dar e bun subiectul 😉