Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Thales avertizeaza: Hackerii sustinuti sunt cea mai mare amenintare in domeniul securitatii cibernetice

Thales este gruparea franceza care se ocupa cu studii de amploare in domeniul securitatii informatice. Aceasta in colaborare cu una dintre cele mai cunoscute firme producatoare de software antivirus avertizeaza ca cei mai periculosi pirati cibernetici sunt hackeri sustinuti de state. Conform unui raport anual realizat de cele doua companii, din cele 66 de grupari de hackeri confirmate aproximativ 50% ar avea sustinere statala. Gruparile acestea infaptuiesc activitati de ciberspionaj, sabotaj, furt intelectual si chiar contribuie la destabilizarea politica a altor state. Conform aceluiasi raport, restul de 50% dintre hackeri sunt motivati de ideologi, religie, bani.  Gruparile infractionale din Rusia

SIDI Bucharest: prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării

În perioda 9-13 decembrie 2019, Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va găzdui ”SIDI Bucharest”, prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării organizată în România. Organizatorii sunt: Facultatea de Administrație Publică (SNSPA) Internet Corporation for Assigned Names and Numbers Internet Society DiploFoundation South Eastern European Dialogue on Internet Governance. Citește mai multe pe apti.ro Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe:

Un minister pentru telecomunicații!

Circulă zvonul că ar putea dispărea ministerul ”telecomunicațiilor” din noul guvern de tranziție, care se va forma în curând. Că PNL, care va forma noul guvern, în dorința de simplificare a aparatului executiv, ar reduce la 15 numărul ministerelor și că printre aceste 15 ministere nu se regăsește și MINISTERUL ”TELECOMUNICAȚIILOR” (astăzi Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale). În locul ministerului telecomunicațiilor ar urma să apară un departament sau agenție într-un minister (ministerul transporturior sau al energiei?) din guvernul de tranziție. Suntem în anul 2019 și se pare că istoria se repeta. Ar fi a doua oară când PNL ar desființa

ANCOM doreste micsorarea tarifelor de interconectare

Sorin Grindeanu, presedintele Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  – ANCOM a anuntat recent ca doreste micsorarea tarifelor practicate pentruterminarea apelurilor in retelele mobile, in vederea pastrarii unor standarde competitive. Acesta a anuntat ca romanii vor putea beneficia de oferte atractive si reduceri pentru  convorbiri cu pana la 10%, incepand cu 1 ianuarie 2020.  Masurile aceste vor fi adoptate vor alinia Romania la directiva Europeana 2018/1972  ce stabileste aplicarea unor tarife maxime unice la nivelul Uniunii Europene pentru apelurile mobile si fixe. In vedera implementarii acestei directive, ANCOM recomanda aplicarea unui tarif maxim de 0.76 eurocenti/minut, mai mic

Sectorul telecomunicatiilor cel mai afectat de aplicarea GDPR

Un studiu realizat la sfarsitul lunii mai de reteaua Deloitte Legal in tarile din Europa de Est a scos la iveala ca cele mai multe incalcari ale prevederilor GDPR au fost raportate in de catre clientii companiilor de telefonie. Companiile din domeniul telecomunicatiilor, sectorul financiar si tehnologia informatiilor, au fost cele mai afectate de directiva europeana legata de prelucrarea datelor cu caracter personal.  Autoritatile de control au avut in vedere aspectele data minimization, purpose limitation si data retention, adica reducerea la minimum a datelor personale solicitate, limitarea scopului de prelucrare a informatiilor cu caracter personal si limitarea stocarii datelor personale.

Liber la tranzactii la bursa abonatilor Revolut Metal

Abonatii Revoult Metal pot tranzactiona din aceasta saptamana actiuni la bursa din New York si NASDAQ. Prin acest nou serviciu clientii companiei pot realiza pana la 100 de tranzactii gratuite instantaneu si au la dispozitie un portofoliu de aproximativ 300 de companii din SUA. Cele mai cunoscute societati la care au si romanii acces prin intermediul serviciului Revolut Metal sunt Apple, Facebook, Amazon, Tesla si IBM. Investitori romani au acces prin aplicatia dezvoltata de  Revoult la informatii in timp real, direct de pe telefonul mobil,  cu privire la costuri, tendinte, performante. Serviciul lansat de compania britanica ofera astfel sansa tuturor

Asigurarea impotriva atacurilor cibernetice, o provocare uriasa pentru asiguratori si mediul de afaceri

Henry Ford spunea asa: ”New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor. Fara asigurari, n-ar exista zgaraie-nori, deoarece niciun muncitor n-ar accepta sa lucreze la o asemenea inaltime, riscand sa faca un plonjon mortal si sa-si lase familia in mizerie; fara asigurari, nici un capitalist nu ar investi milioane pentru a construi astfel de cladiri, pe care un singur muc de tigara le-ar putea transforma in scrum; fara asigurari, nimeni nu ar circula cu automobilul pe strazi”.

Chiar cu un Ford, un bun sofer este constient de faptul ca in fiecare clipa risca sa dea peste un pieton.

In secolul XXI, putem vorbi despre diverse tipuri de asigurari:  asigurari de sanatate, asigurari medicale la calatorie, asigurari de mijloace de transport (CASCO, in cazul autovehiculelor), asigurari de avarii si furt, asigurarea locuintei, asigurari de viata. Insa, cati si-au pus problema unei asigurari in cazul unui atac cibernetic?

Inainte de a vorbi despre servicii de asigurare in caz de atac cibernetic, sa facem o scurta prezentare despre aparitia asigurarilor in societate cat si motivele pentru care a fost necesara introducerea lor.

Aparitia asigurarilor

Cresterea importantei Londrei ca si centru comercial a dus, spre sfarsitul secolului al XVII-lea, la aparitia unei cereri reale pentru asigurare (si anume cereri de asigurare maritima). La sfarsitul anilor 1680, Edward Llyod a deschis o cafenea care in scurt timp a devenit cel mai popular local printre proprietarii de nave, negutatori si capitanii de nave, insa, si o importanta sursa de informatii in acest domeniu. Era locul principal de intalnire pentru cei care doreau sa-si asigure navele.

Astazi, Llyod’s of London reprezinta, ca structura, liderul pietei de asigurari maritime si alte tipuri specializate, insa activitatea este destul de diferita fata de segmentul asigurarilor mai comune.

Asa cum este perceputa in zilele noastre, asigurarea are ca origine Marele Incediu din Londra din anul 1666, cand au fost distruse 13.200 de case.  Nicholas BARBON a fost primul care a deschis, in urma acestui dezastru, primul birou pentru asigurarea cladirilor.  El a infiintat in anul 1680 prima companie de asigurari de incendii din Anglia, denumita „The Fire Office”.

In Statele Unite, in anul 1732, prima companie de asigurari a demarat activitatea tot prin incheierea asigurarilor pentru incendii, cu sediul in Charles Town, Carolina de Sud.

Asigurari in caz de Atac Cibernetic

Asigurarea pentru securitate cibernetica este destinata pentru a diminua pierderile dintr-o varietate de incidente cibernetice incluzand furtul de date, intreruperi ale afacerii, daune in retea.

O piata solida pentru asigurarea de securitate cibernetica ar putea ajuta la reducerea numarului de atacuri cibernetice prin promovarea adoptarii masurilor preventive in schimbul unei mai bune acoperiri si incurajarea implementarii celor mai bune practici prin punerea pe primul loc a unui nivel asigurat a propiei protectii.

Un exemplu pentru piata asigurarilor in caz de atac cibernetic este Marea Britanie, unde Royal Bank of Scotland si compania de asigurari Marsh sunt printre firmele care colaboreaza cu Guvernul pentru a incuraja activitatile impotriva unui atac cibernetic, de oricine ar fi facute acestea.

„Piata de asigurari din Marea Britanie este renumita si dorim sa fie la fel si in relatie cu atacurile cibernetice”, a spus Francis Maude, secretar general al Guvernului. „Asigurarea nu este un substitut pentru securitatea cibernetica insa, este un plus important pentru o companie cu un management de risc total”.

Raportul guvernamental spune ca Marea Britanie ar trebui sa urmareasca sa fie un centru global pentru asigurarea de securitate cibernetica.

Peste ocean, Asiguratorul American International Group – AIG a achizitionat recent un pachet de actiuni in cadrul firmei K2 Intelligence. K2 Intelligence, specializata in investigatii corporate si-a propus impreuna cu AIG sa dezvolte in parteneriat produse si servicii care sa ajute clientii AIG sa reduca riscurile cibernetice.

John Doyle, Chief Executive Officer la AIG Commercial Insurance a declarat pentru Insurance Journal: „Sa ne protejam clientii impotriva riscurilor cibernetice presupune mult mai mult decat sa le oferim o asigurare care sa transfere acest risc”.

Printre altele, K2 Intelligence este specializata si in consultanta in ceea ce priveste investigatiile cibernetice, analiza si vizualizarea datelor si solutii impotriva operatiunilor de spalare a banilor.

Din punctul de vedere al segmentului cibernetic, K2 Intelligence ofera servicii de informatii, de raspuns rapid in cazul unui incident, strategii de aparare, training-uri si evaluari.  Aceste servicii vin in completarea celor de diminuare a riscurilor cibernetice oferite prin CyberEdge, dar si a produselor de asigurare oferite de companie, potrivit reprezentantilor AIG.

„Securitatea cibernetica trebuie sa se transforme intr-o aparare dinamica si proactiva care implica instrumente de investigare pentru colectarea si analizarea datelor atat din surse interne, cat si externe”, a declarat Jeremy Kroll, President & CEO la K2 Intelligence.

Speram ca aceste modele sa fie adoptate si in Romania, unde o asigurare impotriva atacurilor cibernetice ar putea insemna foarte mult in ceea ce priveste siguranta unei afaceri, mult mai mult poate decat legi de tip Big Brother neclare si intruzive.

 

Reply