Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Thales avertizeaza: Hackerii sustinuti sunt cea mai mare amenintare in domeniul securitatii cibernetice

Thales este gruparea franceza care se ocupa cu studii de amploare in domeniul securitatii informatice. Aceasta in colaborare cu una dintre cele mai cunoscute firme producatoare de software antivirus avertizeaza ca cei mai periculosi pirati cibernetici sunt hackeri sustinuti de state. Conform unui raport anual realizat de cele doua companii, din cele 66 de grupari de hackeri confirmate aproximativ 50% ar avea sustinere statala. Gruparile acestea infaptuiesc activitati de ciberspionaj, sabotaj, furt intelectual si chiar contribuie la destabilizarea politica a altor state. Conform aceluiasi raport, restul de 50% dintre hackeri sunt motivati de ideologi, religie, bani.  Gruparile infractionale din Rusia

SIDI Bucharest: prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării

În perioda 9-13 decembrie 2019, Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va găzdui ”SIDI Bucharest”, prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării organizată în România. Organizatorii sunt: Facultatea de Administrație Publică (SNSPA) Internet Corporation for Assigned Names and Numbers Internet Society DiploFoundation South Eastern European Dialogue on Internet Governance. Citește mai multe pe apti.ro Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe:

Un minister pentru telecomunicații!

Circulă zvonul că ar putea dispărea ministerul ”telecomunicațiilor” din noul guvern de tranziție, care se va forma în curând. Că PNL, care va forma noul guvern, în dorința de simplificare a aparatului executiv, ar reduce la 15 numărul ministerelor și că printre aceste 15 ministere nu se regăsește și MINISTERUL ”TELECOMUNICAȚIILOR” (astăzi Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale). În locul ministerului telecomunicațiilor ar urma să apară un departament sau agenție într-un minister (ministerul transporturior sau al energiei?) din guvernul de tranziție. Suntem în anul 2019 și se pare că istoria se repeta. Ar fi a doua oară când PNL ar desființa

ANCOM doreste micsorarea tarifelor de interconectare

Sorin Grindeanu, presedintele Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  – ANCOM a anuntat recent ca doreste micsorarea tarifelor practicate pentruterminarea apelurilor in retelele mobile, in vederea pastrarii unor standarde competitive. Acesta a anuntat ca romanii vor putea beneficia de oferte atractive si reduceri pentru  convorbiri cu pana la 10%, incepand cu 1 ianuarie 2020.  Masurile aceste vor fi adoptate vor alinia Romania la directiva Europeana 2018/1972  ce stabileste aplicarea unor tarife maxime unice la nivelul Uniunii Europene pentru apelurile mobile si fixe. In vedera implementarii acestei directive, ANCOM recomanda aplicarea unui tarif maxim de 0.76 eurocenti/minut, mai mic

Sectorul telecomunicatiilor cel mai afectat de aplicarea GDPR

Un studiu realizat la sfarsitul lunii mai de reteaua Deloitte Legal in tarile din Europa de Est a scos la iveala ca cele mai multe incalcari ale prevederilor GDPR au fost raportate in de catre clientii companiilor de telefonie. Companiile din domeniul telecomunicatiilor, sectorul financiar si tehnologia informatiilor, au fost cele mai afectate de directiva europeana legata de prelucrarea datelor cu caracter personal.  Autoritatile de control au avut in vedere aspectele data minimization, purpose limitation si data retention, adica reducerea la minimum a datelor personale solicitate, limitarea scopului de prelucrare a informatiilor cu caracter personal si limitarea stocarii datelor personale.

Liber la tranzactii la bursa abonatilor Revolut Metal

Abonatii Revoult Metal pot tranzactiona din aceasta saptamana actiuni la bursa din New York si NASDAQ. Prin acest nou serviciu clientii companiei pot realiza pana la 100 de tranzactii gratuite instantaneu si au la dispozitie un portofoliu de aproximativ 300 de companii din SUA. Cele mai cunoscute societati la care au si romanii acces prin intermediul serviciului Revolut Metal sunt Apple, Facebook, Amazon, Tesla si IBM. Investitori romani au acces prin aplicatia dezvoltata de  Revoult la informatii in timp real, direct de pe telefonul mobil,  cu privire la costuri, tendinte, performante. Serviciul lansat de compania britanica ofera astfel sansa tuturor

5 cele mai asteptate premiere ale lunii august

Luna august vine cu o serie de premiere mult asteptate de iubitorii de filme bune. Seria “Furios si Iute” continua cu ultima epopee, lansata pe 2 august in Romania. Premiera mult asteptata a avut incasari record in primul weekend, si se mentine in fruntea box officeului romanesc. Povestea ce ii aduce in lumina reflectoarelor pe Hobbs & Shaw. (Dwayne Johnson, Jason Statham) a reusit sa detroneze in prima saptamana blockbusteruri ca Aquaman si Avengers: Endgame. Filmul asteptat de amatorii de cascadorii ofera un plus de adrenalina iubitorilor de senzatii cinematografice tari.  O alta premiera iminenta este Angry Birds 2. Animatia

Atentie la tabletele cumparate online!

Aveti mare grija! Falsificatorii de brand tintesc din ce in ce mai mult la piata de tablete, cu clone si imitatii suspecte.

Cresterea prezentei tabletelor in viata noastra de zi cu zi a determinat si cresterea numarului de exemplare false vandute mai ales prin intermediul magazinelor online. Afla ce trebuie sa faci ca sa eviti tepele cand cumperi o tableta online.

Compania de protectie a brandului MarkMonitor trage un semnal de alarma asupra shoppingului online de tablet PC. MarkMonitor spune ca falsurile sunt vandute frecvent printer exemplarele originale.

„Falsificatorii de brand sunt atenti la tendintele pietei, in special acele piete care implica branduri renumite si sunt rapizi in a pune acele trenduri si nume de branduri in folosul propriu”, a spus Fre derick Felman, CMO de la MarkMonitor. “Cumparatorii trebuie sa devina constienti de existenta acestor falsificatori de branduri” a adaugat Felman.

23000 de liste suspecte

In studiul sau, MarkMonitor a examinat listele de tablete online din cursul unei singure zi in timpul celui de-al treilea trimestru al 2011. Au fost incluse 23 de site-uri, reprezentand atat pietele de la business la business (B2B) cat si de la business la consumator (B2C).

Ce a gasit a fost o lista mai mare de 23000 de clone, tablete contrafacute sau tablete de pe piata gri, a afirmat compania. In acea lista, MarkMonitor a identificat 15 fabricanti de tablete clone si aproape 8000 de vanzatori individuali, incluzand 766 de cantitati de tablete contrafacute suspecte vandute engros.

MarkMonitor a utilizat de asemenea Alexa si datele de inregistrare a domeniului pentru a identifica siteurile ascunse si traficul pe care l-au generat, si a gasit nu mai putin de 6600 de astfel de site-uri generand mai mult de 75 de milioane de vizite anual.

Tactici de manipulare prin SEO

Printre listele promotionale a clonelor, 20% au folosit termeni de branduri pentru ca cei interesati sa gaseasca tabletele clone alaturi de cele originale. Contrafacatorii suspecti, intre timp, au fost mai alunecosi, adesea evitand termeni branduiti pentru a evita detectarea si actiunile legale in timp ce au incercat totusi sa creeze o corelatie cu brandul legitim.

O tactica comuna este de exemplu, aceea de a folosi poze cu bunuri branduite in liste fara a mentiona firma; in unele cazuri, numele brandului din poze este in mod special blurat. O alta metoda este utilizarea termenului „OEM” in lista care sugereaza ca tableta apart ine unui producator legitim.

Daca gasesti un pret care este mai mare decat cel propus de producator?? Asta poate insemna ca este o oferta de pe piata gri. Preturile pentru aceste bunuri sunt aproximativ cu 15% mai mari decat sugereaza producatorul.

Ceea ce avem de facut este sa fim atenti la discount-urile exagerate, sa verificam foarte bine site-ul de pe care comandam si, de asemenea, sa verificam producatorii tastand numele acestora si apoi cuvantul „scam” pentru a verifica daca apare ceva in neregula.

4 Comments

  1. Pompierii Răspunde
  2. Ana Răspunde
  3. ITC media Răspunde
  4. dinu Răspunde

Reply