Aveti mare grija! Falsificatorii de brand tintesc din ce in ce mai mult la piata de tablete, cu clone si imitatii suspecte.
Cresterea prezentei tabletelor in viata noastra de zi cu zi a determinat si cresterea numarului de exemplare false vandute mai ales prin intermediul magazinelor online. Afla ce trebuie sa faci ca sa eviti tepele cand cumperi o tableta online.
Compania de protectie a brandului MarkMonitor trage un semnal de alarma asupra shoppingului online de tablet PC. MarkMonitor spune ca falsurile sunt vandute frecvent printer exemplarele originale.
„Falsificatorii de brand sunt atenti la tendintele pietei, in special acele piete care implica branduri renumite si sunt rapizi in a pune acele trenduri si nume de branduri in folosul propriu”, a spus Fre derick Felman, CMO de la MarkMonitor. “Cumparatorii trebuie sa devina constienti de existenta acestor falsificatori de branduri” a adaugat Felman.
23000 de liste suspecte
In studiul sau, MarkMonitor a examinat listele de tablete online din cursul unei singure zi in timpul celui de-al treilea trimestru al 2011. Au fost incluse 23 de site-uri, reprezentand atat pietele de la business la business (B2B) cat si de la business la consumator (B2C).
Ce a gasit a fost o lista mai mare de 23000 de clone, tablete contrafacute sau tablete de pe piata gri, a afirmat compania. In acea lista, MarkMonitor a identificat 15 fabricanti de tablete clone si aproape 8000 de vanzatori individuali, incluzand 766 de cantitati de tablete contrafacute suspecte vandute engros.
MarkMonitor a utilizat de asemenea Alexa si datele de inregistrare a domeniului pentru a identifica siteurile ascunse si traficul pe care l-au generat, si a gasit nu mai putin de 6600 de astfel de site-uri generand mai mult de 75 de milioane de vizite anual.
Tactici de manipulare prin SEO
Printre listele promotionale a clonelor, 20% au folosit termeni de branduri pentru ca cei interesati sa gaseasca tabletele clone alaturi de cele originale. Contrafacatorii suspecti, intre timp, au fost mai alunecosi, adesea evitand termeni branduiti pentru a evita detectarea si actiunile legale in timp ce au incercat totusi sa creeze o corelatie cu brandul legitim.
O tactica comuna este de exemplu, aceea de a folosi poze cu bunuri branduite in liste fara a mentiona firma; in unele cazuri, numele brandului din poze este in mod special blurat. O alta metoda este utilizarea termenului „OEM” in lista care sugereaza ca tableta apart ine unui producator legitim.
Daca gasesti un pret care este mai mare decat cel propus de producator?? Asta poate insemna ca este o oferta de pe piata gri. Preturile pentru aceste bunuri sunt aproximativ cu 15% mai mari decat sugereaza producatorul.
Ceea ce avem de facut este sa fim atenti la discount-urile exagerate, sa verificam foarte bine site-ul de pe care comandam si, de asemenea, sa verificam producatorii tastand numele acestora si apoi cuvantul „scam” pentru a verifica daca apare ceva in neregula.
multi talhari exista si pe piata asta…
peste tot se baga, doar sa iasa banu, iar noi populatia incasam din plin.
Eu tocmai mi-am comandat un Kindle si nu sunt f sigura ca e ok, pentru ca face niste faze ciudate. Stie cineva un service pt ele?
@Ana: va recomandam sa va adresati magazinului de unde l-ati cumparat.
Detalii despre garantia europeana Amazon Kindle puteti gasi aici: http://kindle.s3.amazonaws.com/Amazon_EU_Romanian_Warranty.pdf
In cazul in care nu reusiti sa reparati produsul, va rugam sa ne scrieti folosind formularul de Contatct.
Succes!
pacat de escrocheriile astea, fac shoppingul online sa nu fie de incredere