
Portabilitatea la un an si doua luni
Intr-un an si doua luni de la lansarea portabilitatii, peste 200.000 de utilizatori de telefonie au decis sa treaca la alta retea cu tot cu numar.
Se poate spune astfel ca portabilitatea si-a facut deja multi adepti. Raportand insa numarul de portari la totalul utilizatorilor am putea trage concluzia ca romanii sunt in general multumiti de operatorul la care aleg sa se conecteze initial.
Lucrurile nu stau insa chiar asa.
„Traditionalismul” romanesc isi spune cuvantul. Daca ar fi sa ne luam dupa unele sondaje anterio are care evidentiau nemultumirea fata de compania de telefonie, acum ar trebui sa avem peste 5 milioane de portari. Din toate aceste deducem ca pentru romani drumul de la vorba la fapta este foarte lung…
Haideti sa vedem in sa care sunt operatorii spre care se indreapta utilizatorii de telefonie care decid sa-si porteze numarul.
Avand in vedere ca portarea este momentan disponibila nu mai intre mobil-mobil si fix-fix, vom face mai intai o analiza separata, in functie de tipul de retea.
Astfel, la telefonia mobila, cei mai cautati operatori sunt in ordine Cosmote, Vodafone si Orange, urmati la o mare distanta de RDS si Telemobil.
In cazul telefoniei fixe, reteaua UPC este la mare cautare, urmata de retelele RCS& RDS, Vodafone, Orange si Romtelecom. Urmeaza la mare distanta alti 21 de operatori care au primit in retelele lor intre 2 si 810 abonati.
Adunand portarile din fix cu portarile din mobil, Vodafone sta cel mai bine, cu 54624 utilizatori portati in retelele sale, urmata de Cosmote cu 47286 utilizatori si Orange cu 46427 utilizatori.