Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Cele mai la indemana solutii pentru protecția smartphone-ului

Achiziționarea unui telefon inteligent implică anumite cheltuieli, care sunt destul de costisitoare pentru majoritatea bugetelor posibililor clienți. Cu toate acestea vorbim despre un dispozitiv fără de care traiul nostru ar fi mai dificil, întrucât acesta include o serie de aplicații și funcții ce ne fac viața considerabil mai ușoară. Cei care utilizează un telefon de ultimă generație, chiar un model lansat recent, trebuie să aibă grijă de acesta în mod corespunzător, întrucât există o mulțime de factori care i-ar putea influența funcționalitatea, dar mai ales partea estetică.

Stifler.ro este magazinul online care vine în întâmpinarea celor interesați cu o gamă largă de huse destinate protejării eficiente a smartphone-ului, indiferent de marca și modelul acestuia. În fapt, aceasta ar fi prima etapă pe care o recomandă specialiștii din spatele acestui magazin: de a achiziționa o husă corespunzătoare, pentru ca dispozitivul să fie cât se poate de mult protejat.

Care sunt produsele cele mai recomandate în materie de huse? Ce soluții propun acești experți pentru a proteja telefonul de căderi, zgârieturi, contactul cu apa sau șocuri?

Înainte de toate, trebuie menționat că piata oferă o varietate de opțiuni în ceea ce privește husele de protecție, unele dintre acestea fiind mai eficiente, iar altele mai puțin. Pentru ca investiția făcută în acest sens să merite, de preferat este ca principiul calității să fie luat în considerare cu fiecare ocazie.

Spre exemplu, o husă anti-șoc reprezintă o soluție excelentă pentru cei care știu că sunt șanse destul de mari ca acest lucru să se întâmple și mai ales în rânduri repetate. Pentru rezistență sporită, un astfel de model devine răspunsul de care utilizatorii au nevoie. Avantajul utilizării unor huse Samsung s8+ sau a oricărui alt model de Samsung sau iPhone de acest fel îl reprezintă faptul că sunt cele mai discrete modele. Astfel, persoanele interesate de o achiziție care să nu schimbe estetica dispozitivului mobil sau să adauge la grosimea acestuia se pot orienta dupa un astfel de model.

Vorbim despre protecția unui dispozitiv frecvent supus unor intemperii, zăpezii, transpirației sau șocurilor repetate? Pentru acestea varianta cea mai rentabilă o reprezintă modelele impermeabile. Pe piață se găsesc chiar și modele subacvatice sau ermetice. Acestea din urmă au rolul de a proteja telefonul chiar și în condiții extreme. Vine împărțită în mai multe compartimente, astfel ca utilizatorii să păstreze în același loc și cardurile, cartea de identitate etc.

Pe lângă toate acestea, foarte des întâlnite sunt husele care joacă un rol pur estetic. Sunt realizate în așa fel încât să atragă atenția utilizatorilor printr-un design deosebit. Avantajul achiziționării unor huse Samsung S8+ sau al oricărui alt model de pe stifler.ro îl reprezintă faptul că pe lângă partea estetică, o îndeplinesc și pe cea funcțională la cele mai înalte standarde de calitate.

Astfel, cei care doresc o soluție care să le ofere pe ambele se pot orienta după modelele promovate pe acest site, disponibile de altfel la prețuri destul de accesibile. Varietatea de produse face alegerea tuturor mult mai ușoară, fiecare sesiune de cumpărături devenind o experiență plăcută.

 

Reply