Se pare că mai multe agenții spațiale doresc să exploreze Luna din nou, mai bine decât a fost explorată în trecut. Președintele Americii, Donald Trump, a decis ca Luna să fie principalul obiectiv al NASA, iar pe lângă el s-au declarat și alte state interesate de explorarea Lunii.
Printre ele se află și China, care prin Programul Chang a trimis pe orbita Lunii un lander și două sonde spațiale. Chinezii se pregătesc în acest an pentru a patra misiune pe Lună, iar scopul principal al acesteia este studierea geologiei. Ba chiar au pus la punct și un experiment, prin care vor duce pe Lună diverse insecte și plante pentru a urmări efectele pe care le va avea gravitația redusă a Lunii asupra acestora, care este de doar 16% față de cea a Pământului.
În iunie 2018 va fi lansată o sondă pe orbită, iar pe la sfârșitul anului va fi lansat un rover și un lander, care va avea în componență un container plin cu insecte și semințe. Dacă insectele și plantele vor forma un ecosistem pe Lună, atunci lucrurile vor fi în regulă. Prin fotosinteză va fi produs oxigen de la cartofi și de la semințe, iar dioxidul de carbon va fi eliminat de către viermii de mătase, care vor ieși din ouăle trimise pe Lună.
Misiunea va avea loc într-o parte încă neexplorată a Lunii, în Bazinul Aitken, care are un diametru de 2.500 de km și o adâncime de 13 km. În urma acestei misiuni vom afla dacă ființele terestre vor putea trăi pe Lună, care are o gravitație redusă.