Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri.

La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud.

Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din Google Play reprezintă doar unul dintre miile de exemple – de la jocurile pe console și până la cele de la un cazinou online – de acum înainte mai toate vor fi stocate în cloud. De ce este mai avantajos un astfel de serviciu de stocare?

Serviciile cloud – hub-uri uriașe pentru stocarea datelor la nivel global

În 2018, piață serviciilor cloud valora aproximativ 1 miliard de dolari, iar previziunile specialiștilor indică o creștere de până la 8 miliarde de dolari până în 2025. Centrele de stocare de date cloud sunt niște conglomerate imobiliare care au un singur scop: să găzduiască serverele cu capacitate uriașă de depozitare a datelor. Practic, utilizatorul închiriază spațiu de stocare extern, la care are acces 24/7, ca și cum ar folosi propriul hardware.

Google Drive, Dropbox, iDrive, Sugar Sync, OneDrive sau iCloud sunt cele mai cunoscute servicii de cloud (Amazon, Google și Microsoft sunt operatorii cei mai prestigioși din domeniu). Utilizatorul primește acces la spații de până la 1 TB, la opțiuni de cloud computing de tip IaaS, SaaS și Paas.

Dincolo de avantajul că tehnologie de cloud le oferă utilizatorilor acces de pe orice tip de platformă și de pe o varietate de terminale (chiar și din generațiile mai vechi, cu configurații minimaliste), stocarea în aceste medii oferă și alte beneficii pentru companiile producătoare de jocuri și utilizatorii finali:

  • Acces ultra securizat – spațiul virtual de stocare este mult mai eficient protejat împotriva acțiunilor hack-erilor, sistemele fiind criptate cu diverse tehnologii de ultima generație, inclusiv programe AI santinelă care dispun de algoritmi de detectare a anomaliilor și distrug în timp real orice amenințare.
  • Plată doar pentru resursele utilizate – producătorii de jocuri plătesc doar pentru resursele folosite (nivelul traficului de date crește în perioada în care este lansat un nou titlu – este folosit aproximativ 10% din capacitatea serverului, în timp ce 90% nu este accesat). Acest avantaj se adaugă faptului că aceste companii nu mai trebuie să investească bani în medii de stocare portabile pentru jocurile produse.
  • Disponibilitate extinsă – jocurile stocate în cloud nu doar că pot fi accesate de pe orice tip de sistem de operare (Windows, iOS, Android sau Mac), ci sunt disponibile la nivel global (distanța fizică este suprimată complet prin intermediul acestor servicii).
  • Software-ul nu mai este expus acțiunilor de piratare – mediile fizice de stocare erau foarte vulnerabile la acțiunile de piratare, ceea ce nu se mai întâmplă în cazul jocurilor stocate în cloud. Este un avantaj pe care mare parte dintre producătorii de jocuri video îl consideră esențial pentru a “porta” jocurile în cloud.
  • Jocul este disponibil pe orice tip de dispozitiv – jucătorul beneficiază de posibilitatea de a juca jocul sau preferat chiar și atunci când nu este în fața consolei PS5 sau Xbox 360. O poate face la fel de simplu de pe terminalul mobil Android sau iOS, de pe un laptop sau de pe desktop.
  • Actualizarea informațiilor în timp real – jucătorul nu mai trebuie să aștepte că producătorul de jocuri să lanseze comunicate de presă pentru a-l informa despre noutățile din joc ori pentru a face actualizări la joc – pur și simplu acestea sunt disponibile instant, de îndată ce jucătorul se loghează în contul său de cloud.
  • Multiple jocuri în același loc – nu mai este nevoie să îți achiziționezi jocurile în format fizic (ceea ce înseamnă spațiu real ocupat de mediile de stocare), ci poți să joci direct în cloud jocurile care te interesează.

Serviciile de cloud sunt avantajoase atât pentru creatorii de conținut, cât și pentru utilizatori. Primii nu mai trebuie să investească în producția de hardware și își pot concentra atenția pe realizarea de conținut de calitate, în timp ce beneficiarii jocurilor, jucătorii, dispun de acces instant la conținutul lansat de producători. Mai mult decât atât, îl pot accesa de pe o varietate de dispozitive, ceea ce constituie un beneficiu major.

Având în vedere aceste aspecte, tendința extinderii utilizării serviciilor cloud de către industria de jocuri nu reprezintă doar o oportunitate, ci este și o soluție pentru creșterea nivelului de satisfacție a utilizatorului. Pentru că, la final, acesta este cel mai bun evaluator al unui produs – iar mediile de stocare în cloud dispun de toate caracteristicile pentru a oferi servicii de calitate cu accesibilitate de oriunde din lume.

Tags: