CNA deruleaza o campanie impotriva violentei din scoli in perioada 1-5 aprilie si modifica Codul Audiovizualului, urmarind sa scoata difuzarea continutului violent din scoli la televizor.
Campania numita „Violenta in scoli iese de pe TV”, in cadrul programului „Scoala Altfel” se va concretiza prin prezenta in scolile din Romania a unui numar de 100 de experti ai CNA care vor prezenta un „demo” despre drepturile si libertatile copilului in audiovizual.
Consiliul pune la dispozitia copiilor un TelVerde 0.800.888.555 unde vor putea fi consiliati in materie de programe de radio si de televiziune de catre membrii CNA.
“Salvati mintile oamenilor!” Internetul declara razboi televiziunilor!
Aceasta reprezinta doar prima etapa din programul de activitati stabilite in cadrul parteneriatului dintre sistemul de educatie si audiovizual, intrucat in luna mai urmeaza sa existe o evaluare si chiar oferirea unei prime solutii: „Fugi de la TV, participa la Crosul CNA”.
Campania se va incheia pe 1 iunie, ocazie cu care cei care au participat la cursuri vor primi cadouri, printre care un spot antiviolenta realizat dupa ideile copiilor.
CNA isi propune sa elimine continutul violent difuzat pe micile ecrane in care sunt implicati minori prin afisarea unor avertismente corecte despre ceea ce urmeaza sa fie difuzat. Mai mult, emisiunile care exploateaza aspecte imorale sau indecente din viata intima a unei persoane vor fi difuzate doar in intervalul orar 24:00 – 06:00 si cu acordul scris al persoanei, a mentionat Presedintele CNA, Laura Georgescu, intr-o declaratie de presa.
CNA lanseaza petitia online “interesul public mai presus de gustul publicului”
De asemenea, pentru ca masurile luate pentru protectia dezvoltarii fizice, mentale si morale a minorilor sa fie eficiente si sa nu afecteze dreptul fundamental la libertatea de expresie, CNA a modificat si completat Codul de reglementare a continutului audiovizual prin „doi pasi mici pentru Consiliu, dar mari pentru Romania”, a declarat Presedintele CNA.
Decizia de modificare si completare a Codului de reglementare a continutului audiovizual poate fi consultata pe site-ul CNA.