Piata de mobile este in crestere mult mai rapida decat orice tehnologie din trecut iar adoptia de internet mobil este de 7 ori mai rapida decat orice adoptie web traditionala din anii ’90.
Cu aceasta crestere vine si un set de comportamente a utilizatorilor si trenduri ale consumatorilor.
Care ar fi implicatiile in viitorul comertului mobil?
Consumatorii petrec mai mult timp cu device-urile mobile decat la desktop. Mai multe site-uri destinate comertului electronic au raportat ca media comenzilor de pe un device mobil este mai mare decat media comenzilor de pe desktop. Acest lucru se datoreaza si tabletei care a devenit al treilea ecran digital din viata consumatorilor, dupa desktop si smartphone.
De asemenea, studiul realizat de Digital Marketing Insights arata ca valoarea medie a cumparaturilor de pe un device mobil este de 123$ iar de pe un desktop este de 102$.
Mai mult, media cuvintelor cheie cautate pe mobil (pentru Android si iPhone) este dubla fata de cautarile medii de pe un desktop. Microsoft raporteaza ca in timp ce 70% din cautarile de pe PC sunt realizate intr-o saptamana, pe mobil 70% din cautari sunt realizate intr-o ora!
Aceste diferente au implicatii serioase pentru ecommerce. 88% din cautarile consumatorilor de pe un device mobil se vor finaliza cu o achizitie in 24 de ore. De aceea, vanzatorii online inteleg ca trebuie sa simplifice procedura de afisare a rezultatelor cautarii si de cumparare a produsului.
Atunci cand ne referim la mobil versus desktop, se observa ca orele la care se acceseaza internetul variaza in functie de tipul device-ului. Conform datelor Google Mobile Ads, cautarile de la computer reflecta timpul petrecut la servici, in timp ce tableta reflecta timpul pentrecut noaptea pe internet.
Cei care cauta pe telefoanele mobile acopera ambele perioade, crescand constant in timpul zilei ajungand la maxim in jurul orei 9 seara. Smartphone-ul este utilizat on-the-go de-a lungul zilei si serii, incluzand timpul la servici si timpul de acasa.
Se poate spune ca traim intr-o cultura a aplicatiilor. Ganditi-va ca 30% din traficul de pe social media vine de pe device-urile mobile. Astfel, mai mult de 42 de milioane de oameni au accesat retelele sociale prin browserele de mobil in 2011, in timp ce 38.5 milioane au accesat prin aplicatiile mobile.
Pana in 2015 utilizatorii de internet vor accesa web-ul mai mult de pe device-urile mobile decat de pe pc-uri. De aceea, vanzarile de smartphone continua sa depaseasca toate celelalte tipuri de computing device-uri , inclusiv tabletele. Nu este niciun dubiu ca 2012 va fi un an inovator pentru comertul pe mobil.