Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Cum influenteaza tehnologia relatiile sociale

Si-ar fi imaginat lumea, oare, acum 20-30 de ani ca nivelul tehnologiei de comunicare se va dezvolta atat de mult si ca ne va influenta nu doar intr-un mod pozitiv, cat si intr-unul negativ?

Avem foarte multe avantaje de pe urma tehnologiei tot mai evoluate, insa, nu putem sa nu admitem ca din ce in ce mai mult ne-am instrainat unii de ceilalti si preferam sa dam mesaje, e-mailuri, decat sa ne intalnim fata in fata si sa vorbim. Si parca situatia se agraveaza tot mai mult, in scris vorbim vrute si nevrute, dar cand ne intalnim ne fastacim si nu ne mai gasim cuvintele. Sherry Turkle, psiholog si profesor de studii sociale la Institute of Technology din Massachusetts s-a gandit sa studieze consecintele pe care le are tehnologia asupra vietii noastre. In filmul de mai jos, Sherry ne atrage atentia asupra urmarilor pe care ori nu le identificam, ori nu le dam importanta.

 

Avantajele internetului sunt ca putem comunica cu alte persoane indiferent de distanta, de fusul orar, putem afla orice informatie dorim in doar cateva minute, motorul de cautare facand tot ceea ce ii “cerem”, dar as zice ca Excesul de Internet dauneaza grav sanatatii!

Cei mai afectati sunt copiii si adolescentii care se cufunda si confunda in si cu lumea virtuala, uitand ulterior care le este adevarata personalitate fiind luati de “microbul virtual”.

Copiii isi fac conturi pe retelele de socializare prezentandu-se ca adulti, isi pun poze si meserii fictive, isi creaza o personalitate pe care si-o doresc, de aceea multi evita intalnirile in detrimentul “ascunzatorii” din spatele unui ecran.

Din pacate, totul a devenit un xerox de sentimente,  de haine, de personalitate, copiem filme de pe net, copiem comentarii pentru temele de la limba romana, copiem atitudini si idei. Tinerii nu mai stiu sa comunice cu familia, cu prietenii iar singurele entitati cu care intra in contact sunt alte ID-uri

Cand nu exista internet iar oamenii se aflau la distante mari unii de ceilalti, acestia comunicau prin scrisori. Acum, sa scrii o scrisoare este deja istorie, copiii din ziua de azi fiind asi in “manuirea” oricarui fel de gadget, iar cand vine vorba sa scrie cu stiloul se constata nu doar ca nu prea stiu sa scrie, dar dureaza si mult tot acest proces.

Lumea este intr-o continua dezvoltare, iar comportamentul tinerilor are repercursiuni atunci cand vine vorba de tot ceea ce inseamna dispozitive si tehnologie.

Cei de la Ericsson ConsumerLab au realizat un studiu care a inclus aproximativ 2000 de respondenti cu varste cuprinse intre 13-17 ani din SUA dar si din alte tari, dorind sa descopere care sunt modalitatile prin care adolescentii socializeaza si comunica intre ei.

„Comportamentul oamenilor este dinamic si se modifica pe masura ce ei intra in perioade diferite ale vietii. Pe masura ce imbatranesc, adolescentii incep sa foloseasca mijloacele si instrumentele de comunicatii disponibile lor in acelasi fel in care o fac si adultii. Astfel, pe de o parte, ei vor continua sa foloseasca instrumentele familiare lor, cum ar fi mesajele text, Facebook sau video chat-ul, insa, pe de alta parte, pe masura ce evolueaza catre o noua etapa a vietii lor, vor simti din ce in ce mai mult nevoia sa utilizeze serviciile de voce si e-mail”, a spus Ann-Charlotte Komblad, Senior Advisor Ericsson ConsumerLab.

Studiul a demonstrat ca relatiile sentimentale ale adolescentilor au fost schimbate fundamental prin utilizarea mesajelor si a Facebook-ului.
In loc sa dai cuiva Add pe Facebook mai bine ti-ai da tie, mai bine ti-ai da Like pentru orice gand bun pe care il ai, mai bine ai da Tag with Myself si Check-In in My Heart, In a Relationship with ME, sau I am feeling blessed in my soul. Mai bine dai Block fricilor si Delete supararilor, si Follow for my happiness.

Reply