Tesla Semi – primul camion electric

Pe piața camioanelor s-ar putea să apară un nou lider, și anume Tesla. Compania va lansa primul camion electric din lume, care este de-a dreptul impresionant. Elon Musk a prezentat acest camion drept un vehicul capabil să parcurgă 800 de kilometri după o singură încărcare, să transporte 36 de tone de marfă și să atingă 100 km/oră în 20 de secunde cu încărcătură maximă, respectiv 100 km/oră în doar 5 secunde fără încărcătură. Tesla Semi este dotat cu 4 motoare electrice independente, are acumulatori imenși și puternici, iar datorită tehnologiei Tesla MegaChargers, camionul poate să parcurgă 640 de kilometri după

eMAG Black Friday 2017 începe. Iată produsele reduse care te-ar putea interesa

eMAG dă startul celor mai mari reduceri din an. De Black Friday-ul acesta au anunțat reduceri masive și stocuri mai mari, iar printre milioanele de produse reduse s-ar putea ca unele din lista de mai jos să-ți facă cu ochiul. » 1.000 de telefoane Samsung Galaxy S7 de 32 GB la doar 1.499,99 lei; » 500 de Xbox One Slim de 500 GB la 599.99 lei; » 500 de laptopuri Lenovo IdeaPad (2 GB, 500 GB pe hard disk, procesor Intel Celeron N3060, ecran de 15,6 inch) la doar 499,99 lei; » 1.000 de televizoare LED Nei (81 cm, rezoluție

Un film vechi, dar bun

Cauți un film care să te prindă din primele momente, să fie și amuzant și psihologic și dramatic? Avem o propunere pentru voi! Good Will Hunting (1997) aduce pentru voi povestea unui geniu într-un context atipic. Will (Matt Damon) face parte dintr-o gașcă de cartier unde se împrietenește cu Chuckie (Ben Affleck) și, bonus, deține și cu un cazier bogat. Este reținut de mai multe ori, dar de fiecare dată reușește să convingă judecătorul că totul a fost o greșeală și în viitor lucrurile se vor îndrepta… dar o va face? Atunci când acesta era angajat la o facultate pentru

Black Friday 2017 la eMAG – tot ce trebuie să știi

Mai e puțin timp și urmează ziua cu cele mai mari și multe reduceri din an pe site-ul eMAG. Vineri, 17 noiembrie, va fi Black Friday la eMAG, iar cei de la companie s-au pregătit din timp. Tot ei estimează faptul că, în medie, un client va achiziționa 3-4 produse, iar suma totală a produselor vândute pe data de 17 noiembrie va fi de peste 75 de milioane de euro. Reducerile totale vor fi de peste 40 de milioane de euro pentru peste 2 milioane de produse disponibile pe eMAG și comercializate de către aceștia și de către cei peste

Rezultatele Alibaba de Singles Day (Black Friday-ul chinezesc)

Alibaba este cel mai mare site care se ocupă cu vânzarea produselor electronice. Este, ca o comparație, un fel de eMAG al Chinei, însă unul la dimensiunile statului la care se raportează. Astfel încât, dacă eMAG are 2.000 de angajați în cele 4 țări în care activează (România, Bulgaria, Ungaria și Polonia) și se raportează la un public de aproximativ 74 de milioane de locuitori, Alibaba are peste 50.000 de angajați și se raportează la peste 1 miliard 350 de milioane de locuitori. Pe data de 11 noiembrie, adică alaltăieri, a avut loc Singles Day, un fel de BF chinezesc.

Robot cu cetățenie arabă decapitat

În Arabia Saudită numărul de roboți-cetățeni a fost redus la zero, după ce Sophia –robotul, a fost decapitată într-o piață publică din Riyadh.   Sophia, robotul, a fost devenit din ce  în ce mai cunoscută în urma unor declarații privind cetățenia ei. Aceasta urma să fie executată după ce un grup de bărbați furioși au târât-o pe străzi pentru o execuție publică, stabilind încă un nou nivel de ,,progres”. Mulțimea a început să arunce cu pietre în ea, însă după ce au descoperit că exoscheletul din fibră de carbon era mai durabil decât au crezut, au legat un lanț în

Cum se desfășoară Black Friday în România la eMAG, Altex și Flanco

Black Friday a luat amploare la noi nu de foarte mulți ani, iar de atunci a suferit modificări majore din cauza goanei după bani a marilor magazine. Dacă la început Black Friday avea loc în ultima zi de vineri a lunii noiembrie și însemna o zi de reduceri masive, acum Black Friday a luat o mulțime de alte forme: unele magazine au Black Friday în fiecare anotimp (Altex), la altele Black Friday durează aproape o lună (Flanco), iar unele magazine respectă pe jumătate tradiția Black Friday, în sensul că la ele Black Friday durează o singură zi, vinerea, însă nu

Rezultatele magnaților (Google, Amazon, Facebook, Apple și Microsoft) în trimestrul 3 2017

Trimestrul 3 al anului 2017 (care cuprinde lunile iulie, august și septembrie) a fost unul bun pentru toți cei 5 magnați precizați în titlu. A fost foarte profitabil pentru Apple și Facebook, gigantul din urmă având o creștere a profitului cu 79%, iar pentru Amazon a reprezentat o creștere a vânzărilor cu o treime față de aceeași perioadă a anului trecut. Odată cu achiziția Whole Foods, Amazon și-a crescut numărul de angajați cu 77%, iar în al 4-lea trimestru presimt că va avea un profit masiv, mai ales datorită sărbătorilor de iarnă. În polul opus, Facebook se confruntă cu o

Tesla a pierdut în ultimul trimestru aproximativ 671 milioane de dolari

Cred că foarte mulți dintre voi ați auzit în ultimii ani o mulțime de știri în legătură cu Elon Musk și realizările companiei acestuia – Tesla. Compania a avut o perioadă foarte bună de-a lungul timpului, a avut o mulțime de realizări notabile și a avut un profit impresionant. Însă lucrurile nu pot merge bine pentru totdeauna. Companiei i-a mers foarte prost în ultimul trimestru și a avut o pierdere de 671 de milioane de dolari, iar lucrurile rele pentru Tesla nu se opresc aici. Deși compania a promis că până la sfârșitul acestui an va ajunge să producă 5000

Cum sa iti pregatesti echipa social media care sa iti promoveze imaginea online?

Ai nevoie de ponturi si sfaturi despre cum sa construiesti o echipa social media care sa se ocupe de prezenta companiei tale in mediul online?
Companiile s-au adaptat rapid trendului, vital pentru popularitatea brandului, de a fi prezente si in mediul online. ZDNet iti ofera unele informatii care iti pot fi de folos in aceasta directie.


In pas cu trendul au aparut si persoanele specializate pe social media care iti asigura o vizibilitate marita si o imagine pozitiva a brandului, adoptand diverse strategii de marketing.

In primul rand, ai nevoie de un plan prin care sa iti atragi persoane talentate si descurcarete care sa iti creeze o prezenta profesionala pe „internetul social”. Astfel, ai nevoie de un lider care sa conduca aceasta echipa si care sa aiba experienta in strategii de marketing menite sa construiasca un brand.

Echipa social media ar trebui sa fie familiarizata cu noile tehnologii si canale sociale, instrumente prin care se deruleaza campaniile online. Liderul echipei trebuie sa se asigure de implementarea de noi strategii pe care noul departament digital le identifica.

Persoanele din echipa se centreaza pe creearea, rafinarea si transmiterea mesajelor catre clienti prin noile tehnologii media si e necesar sa isi asume trei roluri: de creatori, directori si analisti.

Creatorii identifica directia in care sa se mearga si agentii de comunicare din jurul brandului. Acestia trebuie sa recunoasca ce functioneaza si ce ar fi un adevarat succes pe retelele sociale. Creatorii trebuie sa imparta responsabilitatea cu directorii care asigura interactiunea pe internetul social.

Directorii au rolul, pe de o parte, de manager al comunitatii in timp ce isi asuma si responsabilitatea pentru monitorizarea web-ului pentru toate continuturile pe care brandul le poate folosi sau din care poate sa invete.

In cele din urma, analistii nu sunt de neglijat intrucat ei se ocupa de datele pe care fanii si adeptii le creeaza. Acestia ajuta enorm echipa prin oferirea unor date pretioase privind comportamentul online al clientilor tinta, directionarea campaniilor si intelegerea greselilor.

De obicei, ai nevoie de persoane care iubesc provocarile, sunt potriviti pentru relatiile cu clientii si sunt doritori sa aduca idei si strategii noi care sa mentina compania pe valul progresului. Ar trebui sa fie persoane active pe social media si dispusi sa invete si sa se adapteze noilor canale de comunicare online.

Aceste roluri sunt pivotante si trebuie sa explorezi talentele pe care angajatii deja existenti le au. Daca bugetul iti limiteaza abilitatea de a angaja o echipa intreaga, exista instrumente de gestionare social media gratuite si premium care pot ajuta o echipa mica sa se descurce cu aceasta situatie pana cand compania este pregatita sa treaca la un alt nivel.

Reply