Uneori, observam in casuta noastra de email cum primim mesaje din partea unor expeditori pe care nu-i cunoastem. Acestia reprezinta, de fapt, asa-zisii spammeri, adica cei care obtin adresele de email ale mai multor oameni, cu scopul de a-i agasa cu diverse oferte.
Dar, de unde fac rost spammerii de aceste adrese de email? Exista, in principal, 4 metode:
1. Prin cumpararea ilegala de liste cu adrese de email.
2. Prin folosirea unor programe care „cutreiera” Internetul (gen „cutreiera si strange”), si copierea oricarui text care contine caracterul „@”.
3. Prin folosirea unor asa-zise programe denumite ca „forta bruta”.
4. Prin utilizarea unor servicii de newsletters false.
Afla totul despre aceste metode si cum poti sa te feresti eficient de spam
1. Prin cumpararea ilegala de liste cu adrese de email. Desi ilegala, din pacate, ea este o modalitate destul de des folosita. Angajati necinstiti ale unor furnizori de Internet vor scoate la vanzare emailurile clientilor, acestea fiind preluate din serverele de lucru. Daca nu vor fi acesti angajati, atunci vor exista hackeri care vor sparge serverele furnizorilor de Internet si vor fura aceste liste.
2. Prin folosirea unor programe care „cutreiera” Internetul (gen „cutreiera si strange”) si copierea oricarui text care contine caracterul „@”. Orice text aflat pe o pagina web si care contine caracterul „@” reprezinta un punct de atractie pentru acest gen de programe si mii de adrese de email pot fi astfel adunate in doar o ora.
3. Prin folosirea unor asa-zise programe denumite ca „forta bruta”. Programele tip „forta bruta” reprezinta programe care vor genera milioane si milioane de combinatii de combinatii alfanumerice. In timp ce majoritatea din aceste combinatii sunt incorecte si nu ar putea reprezenta adrese de email reale, un astfel de software e capabil sa genereze de la cateva sute de adrese de email corecte pe ora!
4. Prin utilizarea unor servicii de „newsletters” false. Se stie ca puteti opta pentru abonarea la diverse newslettere si, la cerere, va puteti dezabona. Atunci cand veti primi un email in care se spune ca va puteti dezabona pentru a primi newsletters, e posibil sa fie doar o capcana (daca vreti a va dezabona) pentru ca spammerul sa verifice daca acea adresa de email e activa sau nu.
Urmatoarea intrebare care se pune e urmatoare: cum am putea sa scapam de emailurile tip spam? Exista mai multe solutii:
– Deghizarea adresei dvs. de email de pe forumuri, chaturi, bloguri, pagini web etc. De exemplu, daca aveti o adresa de email gen mircea4010@yahoo.com, n-ar fi rau ca sa o deghizati in ceva de genul mircea4010 at yahoo.com. Nu mai apare caracterul „@” si atunci programele gen „cutreiera si strange” n-o mai pot recunoaste.
– Folosirea unor servicii cu adrese de email disponibile. Niciodata sa nu inserati adresa dvs. reala de email pe vreun forum sau website. Mai bine folositi site-uri ce ofera servicii de email disponibile, „filtrand” astfel spamul ce ar putea ajunge la adresa dvs. de email. Dintre aceste site-uri amintim: www.mailinator.com, www.e4ward.com, www.kasmail.kasserver.com, www.maileater.com.
– Utilizarea unui instrument de codare a adresei de email scrise pe site-uri web.
– Sa nu va dezabonati niciodata la emailurile pe care nu le cunoasteti. Pur si simplu le stergeti. Daca va dezabonati, va veti da de gol ca adresa de email e functionabila.
dap cred ca pe zi am cate 20 de mesaje in spasm asta e eu le dau delete la toate 😛
nu sunt nici obsedata nici perversa si nici nu ma ocup cu ce nu trebuie si totusi primesc pe adresa mea oana_bianca_ciobanu@yahoo.com o multime de mailuri pe care nu le-am solicitat. acum este adevarat ca daca nu belesti ochii exista riscuri si ca am dat adresa mea de mail pe diferite forumuri unde am intrebat diferite chestii care ma intereseaza. colegii mei mi-au sugerat sa nu mai fac asta ca nu e sanatos. sper sa nu mi-o iau si mai rau ca parintii s-ar rasuci sa ma vada umilita. acum intrebarea este cum sa fac sa nu mai primesc spamuri? creca mi-am raspuns singura