Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Cum va fi tehnologia anului 2012?

Anul 2012 va aduce cu siguranta noi schimbari in tehnologie iar pentru a fi in pas cu e le mai intai trebuie sa le afli.

Mai jos gasiti predictiile tehnologice ale noului an, de la produse destinate consumatorilor la modul in care va accesa calculatorul tau de acasa internetul.

Totul este in continua schimbare si dezvoltare, spun specialistii. Se prezice ca noile progrese vor modifica modul in care interactionam cu lumea digitala.

1. Procesoarele dual-core devin regula pentru smartphone-uri. Pana acum erau disponibile doar cateva smartphone-uri cu procesor dual core (Motorola Atrix, Droid Bionic). Anul acesta toate smartphon-urile lansate vor fi mult mai puternice si cu o baterie mai eficienta datorita procesorului dual core.

2. Driverele cu disc optic vor disparea din laptopuri. Cu cat tehnologia wireless va functiona mai rapid cu atat imaginea laptopurilor va fi diferita. Asa ca in 2012 noi laptopuri cu drivere optice vor fi greu de gasit.

3. Mai multe date decat apeluri vocale. Se petrece mult mai mult timp trimitand mailuri si verificand contul de Facebook decat apeland de pe telefonul mobil. De aceea, unele companii de telefonie mobila se gandesc sa faca oferte mai bune la traficul de date.

4. Conturile de Facebook vor deveni necesare pentru a face mai multe lucruri pe web. Este posibil sa ne intalnim din ce in ce mai des cu sintagma „Sign in with your Twitter or Facebook account” pentru a ne loga pe noi website-uri.

5. Cipurile NFC vor facilita plata prin telefon prin reteaua peer-to-peer. Este suficient sa ai telefonul mobil cu tine pentru a plati orice produs sau serviciu datorita sincronizarii cartii tale de credit cu telefonul mobil.

6. Procesarea de tip cloud avanseaza si pentru mobile. Anul acesta smartphone-urile vor renunta la aplicatiile de recunoastere a vocii, a fetei sau a obiectelor si vor aparea aplicatiile care profita de procesarea cloud adica vor procesa informatiile complexe pe servere indepartate si nu cu propriul procesor. (Vezi Siri de la iPhone 4S sau viitorul Majel de la Google).

7. HTML 5 va intra in scena. Internetul anului 2012 va fi schimbat de upgradarea HTML 5 mai mult decat orice alt website intrucat va fi temelia pentru website-urile noi care se vor comporta ca aplicatiile native de pe telefonul tau.

8. IPv6 incepe sa ruleze. Site-urile care sunt gazduite doar pe servere Ipv4 vor fi afectate iar afacerile importante cel mai probabil vor trece la o adresa IPv6 pentru ca atunci cand se va face tranzitia sa fie pregatite. Este important insa pentru companii sa isi pastreze deocamdata adresa Ipv4; oricum, routerele si sistemele de operare ale device-urilor ofera suport pentru ambele versiuni.

9. Consumatorii vor imprumuta online carti, filme si muzica. Internetul a facut minuni pentru media sharing iar anul acesta va fi mult mai usor sa imprumutam decat sa cumparam. Spotify si Rdio deja iti permit sa asculti orice muzica gratis iar Google a anuntat in noiembrie anul trecut ca serviciul de stocare a muzicii va permite utilizatorilor sa o impartaseasca cu prietenii. E-readere precum Amazon Kindle sau Sony Reader Wi-Fi PRS-T1 iti permit sa inchiriezi ebooks de la librariile publice.

10. Vor veni si noi modele de tablete. Mai putine dar mai bune. Anul trecut nicio tableta nu a reusit sa concureze cu iPad iar anul acesta cei care vor ramane pe piata sa speram ca vor scoate cu adevarat tablete care sa concureze cu Apple.

Reply