Atentie! Casele de productie au inceput sa vaneze persoanele care distribuie ilegal fisiere, prin intermediul contului de Skype al acestora.
Cercetari de ultima ora pot identifica si face legatura dintre utilizatorii online de Skype cu activitatea lor de pe retelele peer-to-peer, corelatie care ar putea reprezenta o amenintare majora la intimitatea utilizatorului.
Studiul s-a concentrat pe modalitatea de a determina IP-ul utilizatorului de Skype fara ca acesta sa stie si apoi legand aceeasi adresa de IP de fisierele care sunt impartite prin retelele peer-to-peer cum ar fi BitTorrent.
Utilizand informatiile pe care utilizatorii le publica in directorul Skype, cum ar fi numele, locatia si data nasterii, cercetatorii au fost foarte aproape de identificarea persoanelor care au facut share. Acestia au mentionat ca acest lucru este facut automat, neexistand o persoana care sa stea in spatele unui computer.
Adresa de IP a unui utilizator Skype poate fi depistata fara ca acesta sa isi dea seama in ciuda unei vulnerabilitati majore a intimitatii, au scris cercetatorii. Skype a fost instiintat in mai – in aceeasi luna in care Microsoft a anuntat ca va dobandi compania – dar nu s-a ajuns la o intelegere clara.
Sistemul Skype de rutare peer-to-peer presupune implicarea mai multor “masini” in procesul de stabilire a unui apel Skype. Dar echipa de cercetare a gasit o modalitate de a controla nodurile prin care se observa itinerariul apelurilor si determina adevarata adresa de IP a utilizatorului.
Deoarece Skype foloseste un protocol cu drept de proprietate si cripteaza mesajele, pachetele care vin din partea celui care a sunat nu pot fi verificate, mai spun cercetatorii. In schimb, au cautat un patern de identificare intre cel care suna si nodurile Skype.
Mergand pe aceeasi linie de vulnerabilitate a intimitatii pe Skype, o adresa IP poate fi extrasa chiar daca cel care suna nu se afla in lista cu contacte a celui sunat sau daca cel care suna a fost blocat. Cercetatorii au gasit o modalitate de a schimba pachete cu un utilizator fara ca acesta sa primeasca vreo notificare despre existenta vreunui apel!
sincer oarecum ma bucur pentru chestiile astea deoarece hai sa fim seriosi cui ii place sa i se fure munca…sa nu fie platit pentru ceea ce face..
Incetu cu incetu se va ajunge la corectitudine si pe internetul asta, deoarece dupa mine acum a cam scapat de sub control… adica fisierele piratate se afla pe fiecare pas…
hai sa privim optimisti…capu sus!
da, sa se plateasca, sunt de acord, dar nu-ti dai seama ca incet-incet nu o sa ma i fie libertate pe net? ei itzi zic ca te controleaza ca sa nu ai fisiere piratate, dar te urmaresc sa vada tot ce faci tu! asta nu e bine!
Sa vina pompierii!!! 🙂
am cont de skype dar nu-l folosesc 🙂 deci sunt ok
daaaaaa, sa vina :))
bine, intradevar nu e prea bine sa fi controlat, asa e, dar banuiesc ca sti ca de cand intri pe google, sau oricare alt site esti controlat, vazut, administratorul site-ului sti ce faci pe el… cam astea sunt regulile…
Nu stiu ce sa spun despre asta…
1. Ar fi foarte bine, pentru ca asa s-ar plati si munca celui ce compune/canta/etc aceea piesa, pentru ca tot mai multi artisti se plang ca nu mai merge treaba de loc.
2. In Romania este destul de greu sa dai cate 3-4 dolari pe o piesa… daca ai 20 de piese, x 3$, ajungi pe la 60$…