Știți cu toții că atunci când se pregătește o nouă versiune Android, la fel ca atunci când va fi lansată, se va umple internetul să discute despre. Asta este partea bună, că toți știu în ce va consta noua versiune a sistemului de operare, ce update-uri oferă și cât de bună va fi. Partea mai puțin bună este că de fiecare dată discuțiile se vor disipa aiurea, iar dintre toți ăia care au discutat, puțini vor face/primi update la o versiune nouă.
Ca de exemplu, deși se fac multe eforturi în acest sens, acum, la 9 luni distanță de la lansarea Android 8.0 / 8.1 Oreo, doar 5.7% dintre smartphone-uri au această versiune. Un număr destul de mic dacă e să ne raportăm în procentaje, gândiți-vă doar la faptul că peste 2,35 de miliarde de telefoane au o versiune de Android anterioară celei 8.0 Oreo, în timp ce aproximativ 140 de milioane o rulează.
Una dintre cele mai populare versiuni ale sistemului de operare Android este cea lansată în 2014, adică 5.0 / 5.1 Lollipop, bucurându-se de o cotă de 22,4%. Tot o cotă de piață destul de semnificativă, aproape dublă celei mai recente versiuni este Android 4.4 KitKat, lansată în 2013 și cu o cotă de 10,3%.
Evident că Android 7.0 / 7.1 Nougat se bucură de cel mai mare succes, fiind penultima versiune lansată, dar este destul de dezolant că este imediat urmată de o versiune lansată în urmă cu 4 ani, în timp ce ultima versiune nu are succesul pe care ar fi trebuit să îl aibă.