Ești advertiser? În cazul acesta, ești unul dintre oamenii cei mai interesați de obiceiurile consumatorilor din lumea întreagă. Fie că vorbim de seriale, de filme sau de emisiuni cu conținut relevant, este important de știut cum ajung aceștia să aleagă ceea ce vor să urmărească.
Conform publicației Adweek, Interactive Advertising Bureau a realizat un studiu care explică cum găsesc oamenii programele de care sunt interesați. Un nou conținut televizat sau abonamentele la canale de entertainment sunt opțiuni pe care le iau în considerare când vor să se relaxeze.
„Rezultatele nu prezic modalitatea în care generațiile viitoare vor găsi și vor alege să urmărească anumite programe”, scrie Eric John, director video la Interactive Advertising Bureau, pe blogul său.
Studiul indică momentele cheie din experiența consumatorilor: cum aud de un nou conținut, cum ajung să caute mai multe informații despre el și cum ajung să îl găsească. Rezultatul final este chiar opțiunea lor de a nu mai schimba canalul sau de a deveni abonați fideli, precum fanii HBO sau Hulu.
Procentul celor care se uită la televizor este mult mai mare decât ne-am fi așteptat, iar distribuția valorilor pentru variabila vârstă este eterogenă. Ar fi de așteptat ca intervalul să fie mult mai restrâns și să facă trimitere la populația vârstnică. Astfel, limitele acestei majorități se încadrează între 18 și 36 de ani și se referă la consumatori de gen feminin.
În ceea ce privește abonații la canale de entertainment, majoritatea participanților la studiu au între 18 și 34 de ani și sunt de gen masculin.
Cercetarea celor de la Interactive Advertising Bureau oferă detalii legate de modul în care o persoană află de existența unui proiect. Reclamele sunt principala sursă de informare a 56% dintre telespectatori, în ceea ce privește anumite programe de televiziune. Prin intermediul recomandărilor, 47% dintre consumatori ajung să afle de aceste conținuturi tradiționale.
Odată oamenii află de existența unui program nou, o mare parte dintre ei trebuie să folosească un ghid TV sau o sursă similară. În același timp, o treime din public folosesc un serviciu de abonare. După ce s-au decis asupra unui proiect, 54% dintre consumatori urmăresc emisiuni sau seriale live, 38% dintre ei preferă varianta stream, iar 31% înregistrează conținutul pe DVR.
Pentru show-uri care folosesc un serviciu de abonați, metodele de informare a publicului sunt mai diverse: recomandări primite în timp real, reclame sau alte metode din mediul online. Pot fi vizualizate pe YouTube, televiziune online sau aplicații. 95% dintre abonați utilizează serviciul streaming.
Chiar dacă reclamele din mediul online pot pune răbdarea oricui la încercare, s-a descoperit că au un impact asupra consumatorilor. Vizualizarea lor duce la orientarea în direcția unor proiecte noi, care s-au folosit de aceste servicii. 39% dintre cei care le-au văzut, ajung să urmărească un conținut nou cu care au mai interacționat deja.
Eric John consideră că oamenii din Advertising ar trebui să țină cont de preferințele consumatorilor. Pentru a veni în întâmpinarea lor, sunt necesare strategii de prezentare inovatoare. Conținutul trebuie să ajungă la consumatori prin intermediul unor canale de comunicare actuale. Un mix care să integreze atât mediul offline, cât și mediul online este indicat în această situație.
„Interactive Advertising Bureau și Centrul Video de Excelență vor continua să examineze schimbarea naturii conținutului video și implicațiile pe care le poate avea în Advertising, din perspectiva unei relații convergente între televiziune și digital”, declară John.
Surse poze:
www.imdb.com