Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Despre smartphone-urile spion

Utilizatorii de telefoane mobile vor mai multa confidentialitate iar producatorii de aplicatii asculta. Insa ce ascultaa cestia vom afla din randurile de mai jos.

De fapt, ei nu asculta cererile utilizatorilor ci mai degraba sunetele din biroul, bucataria, dormitorul si livingul tau. Cu alte cuvinte, te spioneaza! Pare incredibil? Este total adevarat. Afla care sunt aplicatiile cu care se poate asculta.

A aparut o noua serie de aplicatii pentru smartphone ce utilizeaza microfonul telefonului ca un device secret de ascultat – adica un microfon “spion”. Dar potrivit producatorilor de aplicatii, acesta nu este un microfon ci o caracteristica.

Aplicatiile utilizeaza sunetul ambiental pentru a depista lucrurile spre care iti indrepti atentia. Este urmatorul pas spre a-ti citi gandurile.

Telefonul tau asculta

In urma unui podcast This Week in Tech aceasta problema a fost adusa in atentia consumatorilor. Gazda emisiunii Leo Laporte a scos la iveala cele mai populare aplicatii care activeaza microfonul telefonului tau pentru colectarea tiparelor de sunet din interiorul casei tale, de la intalnirile pe care le ai, la birou sau in orice loc te-ai afla.

Color, Shopkick si IntoNow sunt cateva din aplicatiile ce activeaza microfonul utilizatorilor de iPhone sau device-uri Android in scopul de a aduna informatii contextuale.

Color utilizeaza microfonul telefonului tau de tip iPhone sau Android pentru a detecta daca oamenii sunt in aceeasi camera, sunetele ambientale combinate cu culori si lumina  din camera sesizand cine este afara si cine a ramas inauntru, astfel incat telefonul poate genera adevarate retele sociale de oameni ce impartasesc aceeasi experienta.

Shopkick functioneaza cu ambele tipuri de smartphone-uri si recunoaste magazinele in care merg utlilizatorii, ascultand prin telefonul tau anumite sunete imperceptibile generate in respectivele magazine.

IntoNow este o aplicatie iOS care apartine de tehnologia SoundPrint si care permite socializarea in timpul spectacolelor TV. Aplicatia asculta cu iPhone sau iPad pentru a identific a cee a ce urmaresti la televizor. Compania sustine ca are 2.6 milioane de transmisiuni broadcast (show-uri TV) in baza lor de date.

Evident ca gandul la faptul ca cineva “trage cu urechea” la momentele noastre private nu incanta pe nimeni si chiar ar trebui sa luam masuri in aceasta privinta. Color compara sunetele de la utilizatori pentru a-si da seama care dintre ei asculta aceleasi lucruri. Shopkick compara sunete din baza lor de date care identifica fiecare magazin in care intri. Aplicatiile SoundPrint compara sunetele din baza lor de date ce i dentifica fiecare show TV.

Tot ce trebuie sa stim despre marketing si publicitate este ca datele personale reprezinta regele de pe tabla de sah. Cei din marketing si publicitate nu se vor opri niciodata intrucat cu cat stiu mai multe despre tine si stilul tau de viata, cu atat campaniile lor de promovare sunt mai eficiente si mai valoroase.

Orice fel de informatie poate fi colectata. Iata mai jos ceea ce pot determina companiile de publicitate de pe urma acestor informatii:

–         genul tau si al persoanelor cu care vorbesti

–         varsta aproximativa a ta si a persoanelor cu care intri in contact

–         la ce ora mergi la culcare si la ce ora te trezesti

–         ce urmaresti la televizor si asculti la radio

–         cat timp petreci singur si cat timp petreci cu altii

–         daca locuiesti intr-un oras mare sau mic

–         cum calatoresti spre servici

Nu suntem convinsi ca lista se opreste aici, la fel cum nu suntem convinsi ca aceasta invadare a intimitatii este folosita doar in scop comercial iar atunci cand acesti producatori sunt acuzati de incalcarea dreptului la intimitate, ei spun in cor „aceasta nu este o infractiune, ci o caracteristica”.

One Response

  1. LazarMariaMihaela Răspunde

Reply