Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Thales avertizeaza: Hackerii sustinuti sunt cea mai mare amenintare in domeniul securitatii cibernetice

Thales este gruparea franceza care se ocupa cu studii de amploare in domeniul securitatii informatice. Aceasta in colaborare cu una dintre cele mai cunoscute firme producatoare de software antivirus avertizeaza ca cei mai periculosi pirati cibernetici sunt hackeri sustinuti de state. Conform unui raport anual realizat de cele doua companii, din cele 66 de grupari de hackeri confirmate aproximativ 50% ar avea sustinere statala. Gruparile acestea infaptuiesc activitati de ciberspionaj, sabotaj, furt intelectual si chiar contribuie la destabilizarea politica a altor state. Conform aceluiasi raport, restul de 50% dintre hackeri sunt motivati de ideologi, religie, bani.  Gruparile infractionale din Rusia

SIDI Bucharest: prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării

În perioda 9-13 decembrie 2019, Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va găzdui ”SIDI Bucharest”, prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării organizată în România. Organizatorii sunt: Facultatea de Administrație Publică (SNSPA) Internet Corporation for Assigned Names and Numbers Internet Society DiploFoundation South Eastern European Dialogue on Internet Governance. Citește mai multe pe apti.ro Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe:

Un minister pentru telecomunicații!

Circulă zvonul că ar putea dispărea ministerul ”telecomunicațiilor” din noul guvern de tranziție, care se va forma în curând. Că PNL, care va forma noul guvern, în dorința de simplificare a aparatului executiv, ar reduce la 15 numărul ministerelor și că printre aceste 15 ministere nu se regăsește și MINISTERUL ”TELECOMUNICAȚIILOR” (astăzi Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale). În locul ministerului telecomunicațiilor ar urma să apară un departament sau agenție într-un minister (ministerul transporturior sau al energiei?) din guvernul de tranziție. Suntem în anul 2019 și se pare că istoria se repeta. Ar fi a doua oară când PNL ar desființa

ANCOM doreste micsorarea tarifelor de interconectare

Sorin Grindeanu, presedintele Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  – ANCOM a anuntat recent ca doreste micsorarea tarifelor practicate pentruterminarea apelurilor in retelele mobile, in vederea pastrarii unor standarde competitive. Acesta a anuntat ca romanii vor putea beneficia de oferte atractive si reduceri pentru  convorbiri cu pana la 10%, incepand cu 1 ianuarie 2020.  Masurile aceste vor fi adoptate vor alinia Romania la directiva Europeana 2018/1972  ce stabileste aplicarea unor tarife maxime unice la nivelul Uniunii Europene pentru apelurile mobile si fixe. In vedera implementarii acestei directive, ANCOM recomanda aplicarea unui tarif maxim de 0.76 eurocenti/minut, mai mic

Sectorul telecomunicatiilor cel mai afectat de aplicarea GDPR

Un studiu realizat la sfarsitul lunii mai de reteaua Deloitte Legal in tarile din Europa de Est a scos la iveala ca cele mai multe incalcari ale prevederilor GDPR au fost raportate in de catre clientii companiilor de telefonie. Companiile din domeniul telecomunicatiilor, sectorul financiar si tehnologia informatiilor, au fost cele mai afectate de directiva europeana legata de prelucrarea datelor cu caracter personal.  Autoritatile de control au avut in vedere aspectele data minimization, purpose limitation si data retention, adica reducerea la minimum a datelor personale solicitate, limitarea scopului de prelucrare a informatiilor cu caracter personal si limitarea stocarii datelor personale.

Liber la tranzactii la bursa abonatilor Revolut Metal

Abonatii Revoult Metal pot tranzactiona din aceasta saptamana actiuni la bursa din New York si NASDAQ. Prin acest nou serviciu clientii companiei pot realiza pana la 100 de tranzactii gratuite instantaneu si au la dispozitie un portofoliu de aproximativ 300 de companii din SUA. Cele mai cunoscute societati la care au si romanii acces prin intermediul serviciului Revolut Metal sunt Apple, Facebook, Amazon, Tesla si IBM. Investitori romani au acces prin aplicatia dezvoltata de  Revoult la informatii in timp real, direct de pe telefonul mobil,  cu privire la costuri, tendinte, performante. Serviciul lansat de compania britanica ofera astfel sansa tuturor

Ericsson: 86% dintre internauti se tem sa-si exprime opiniile online

internet SUA

Ericsson ConsumerLab a realizat un studiu privind problemele de siguranta, securitate si confidentialitate, care arata cum influenteaza aceste vulnerabilitati modul in in care utilizatorii acceseaza si folosesc intenetul. 

Principalele motive de ingrijorare ale internautilor sunt posibilitatea infectarii cu virusi informatici sau de a fi victimele unor fraude online, 70% dintre repondenti marturisind ca se tem de aceste pericole, 59% dintre utilizatorii online se tem de posibilitatea de a fi supravegheati online, in timp ce 56% nu sunt siguri de confidentialitatea datelor in mediul online.

Astfel, 68% dintre utilizatori sunt ezitanti atunci cand vor sa-si exprime opiniile pe internet, iar 90% dintre acestia marturisesc ca temerile le afecteaza comportamentul online. In ciuda acestor probleme, oamenii continua sa foloseasca internetul, doar 4% afirmand ca utilizeaza internetul mai rar din cauza acestor motive.

In ceea ce priveste riscurile de securitate, 68% dintre cei intervievati au declarat ca au avut calculatorul personal infestat cu virusi, in timp ce 11% au fost fraudati in mediul online. In schimb 31%  dintre respondenti au afirmat ca persoane apropiate lor au fost fraudate, iar 27% ca persoanele apropiate lor au fost victime ale furtului de identitate online, in timp ce doar 13% afirma ca au fost ei insisi expusi acestei probleme.

Nesiguranta in ceea ce priveste evaluarea riscurilor din mediul online determina 93% dintre internauti sa aleaga cel putin o forma de protectie: programe antivirus, setari personalizate de securitate, add-on-uri antispam. In plus, mai mult de jumatate dintre acestia sunt atenti la ce website-uri acceseaza si la ce informatii personale transmit prin intermediul acestora.

O data cu trecerea timpului, internetul a devenit tot mai social, transmiterea de informatii si opinii devenind principala functionalitate a acestuia, utilizatorii oferind informatii tot mai diversificate, de la nume, fotografii, interese, opinii politice sau tipare de consum. O parte din aceste informatii sunt mai sensibile decat altele, de aceea, desi 81% dintre internauti folosesc informatiile lor reale in momentul in care se inregistreaza pe diverse website-uri, 86% dintre acestia ezita sa impartaseasca anumite informatii personale.

Un alt aspect interesant al studiului, este modul in care utilizatorii privesc libertatea de exprimare. Astfel, desi majoritatea sustin libertatea de exprimare, 80% dintre repondenti considera acceptabila si oportuna cenzura amenintarilor personale in mediul online.

Ericsson estimeaza ca pana in 2019 vor exista 5,6 miliarde de abonamente pentru smartphone-uri, aceasta crestere ducand totodata la o constientizare mai obiectiva a pericolelor din mediul online.

Studiul a fost efectuat online, in SUA, Mexic, Suedia, Egipt, Pakistan si Thailanda, la el raspunzand 3311 de repondenti cu varste intre 15 si 69 de ani.

Reply