Pentru mulți Eugen Doga este o identitate culturală, un cumul de elemente reprezentative pentru evoluția unui artist într-o perioadă grea încercată. Acesta a reușit să se facă remarcat încă de pe băncile facultății, reușind să promoveze valorile iubite.
Treptat, Eugen Doga s-a remarcat prin munca depusă, primind în anul 1967 disticția de Maestru Emerit al Artei din Moldova, Artist al Poporului din R.S.S.M. (1967), Artist al Poporului din URSS (1987), laureat al Premiului „Boris Glăvan” al Comsomolului din Moldova, laureat al Premiului de Stat al R.S.S.M. (1980) și al Premiului de Stat al URSS. (1986).
În Republica Moldova anul 2017 a fost declarat „Anul Eugen Doga”, sărbătorind 80 de ani de la nașterea artistului.
„Curcubeul alb„; „Primăvara omenirii”; „Vocea omenească„; poeme simfonice, cum ar fi: „Inima veacului„. A compus o simfonie, piese instrumentale de cameră, romanțe, poemul simfonic „Mama„, ciclul pentru orchestra de estradă „Ritmuri citadine„, ciclul coral „Marș gigant„, 4 cvartete de coarde, cântece de estradă („Codrii mei frumoși”, „Cântec despre orașul meu”, „Cred în ochii tăi”, „Florile dragostei”, „Iubește, iubește”, „Am visat ploaia” etc.), cântece pentru copii („Imn soarelui”, „Fie soare întruna”, „Moș Crăciun„).
Eugen Doga a debutat la studioul cinematografic Moldova-film în anul 1967, semnând muzica pentru comedia „Se caută un paznic”. A scris muzică la peste 200 de filme: „Nunta la palat„, „Singur în fața dragostei”, „Zece ierni pe o vară”, „Explozie cu efect întârziat”, „Durata zilei”, „Casă pentru Serafim”, „Lăutarii”, „Șatra”, „Gingașa și tandra mea fiară”, „Anna Pavlova”, „Patul lui Procust„.
Cei mai mulți îl recunosc pentru coloana sonoră a peliculelor „Capra cu trei iezi”,„Maria Mirabela” sau, după cum mulţi îşi vor aduce aminte, serialul „Guguță„. A semnat muzica pentru spectacolele: „Radu Ștefan, întâiul și ultimul”; „Pe un picior de plai”; „Ce frumoasă este viața”; „Păsările tinereții noastre”; „Sfânta sfintelor”; baletele „Luceafărul” și „Venancia„.
Dacă doriți să auziți muzica marelui artist puteți participa la evenimentul de pe 16 mai la Casa de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani sau pe data de 17 mai la Teatrul Național Iași – Sala Mare.
Una dintre cele patru mari creații ale secolului XX – după cum UNESCO a declarat despre această operă – „Gingașa și tandra mea fiară” rămâne un simbol pentru iubitorii de muzică și de artă.