Tesla Semi – primul camion electric

Pe piața camioanelor s-ar putea să apară un nou lider, și anume Tesla. Compania va lansa primul camion electric din lume, care este de-a dreptul impresionant. Elon Musk a prezentat acest camion drept un vehicul capabil să parcurgă 800 de kilometri după o singură încărcare, să transporte 36 de tone de marfă și să atingă 100 km/oră în 20 de secunde cu încărcătură maximă, respectiv 100 km/oră în doar 5 secunde fără încărcătură. Tesla Semi este dotat cu 4 motoare electrice independente, are acumulatori imenși și puternici, iar datorită tehnologiei Tesla MegaChargers, camionul poate să parcurgă 640 de kilometri după

eMAG Black Friday 2017 începe. Iată produsele reduse care te-ar putea interesa

eMAG dă startul celor mai mari reduceri din an. De Black Friday-ul acesta au anunțat reduceri masive și stocuri mai mari, iar printre milioanele de produse reduse s-ar putea ca unele din lista de mai jos să-ți facă cu ochiul. » 1.000 de telefoane Samsung Galaxy S7 de 32 GB la doar 1.499,99 lei; » 500 de Xbox One Slim de 500 GB la 599.99 lei; » 500 de laptopuri Lenovo IdeaPad (2 GB, 500 GB pe hard disk, procesor Intel Celeron N3060, ecran de 15,6 inch) la doar 499,99 lei; » 1.000 de televizoare LED Nei (81 cm, rezoluție

Un film vechi, dar bun

Cauți un film care să te prindă din primele momente, să fie și amuzant și psihologic și dramatic? Avem o propunere pentru voi! Good Will Hunting (1997) aduce pentru voi povestea unui geniu într-un context atipic. Will (Matt Damon) face parte dintr-o gașcă de cartier unde se împrietenește cu Chuckie (Ben Affleck) și, bonus, deține și cu un cazier bogat. Este reținut de mai multe ori, dar de fiecare dată reușește să convingă judecătorul că totul a fost o greșeală și în viitor lucrurile se vor îndrepta… dar o va face? Atunci când acesta era angajat la o facultate pentru

Black Friday 2017 la eMAG – tot ce trebuie să știi

Mai e puțin timp și urmează ziua cu cele mai mari și multe reduceri din an pe site-ul eMAG. Vineri, 17 noiembrie, va fi Black Friday la eMAG, iar cei de la companie s-au pregătit din timp. Tot ei estimează faptul că, în medie, un client va achiziționa 3-4 produse, iar suma totală a produselor vândute pe data de 17 noiembrie va fi de peste 75 de milioane de euro. Reducerile totale vor fi de peste 40 de milioane de euro pentru peste 2 milioane de produse disponibile pe eMAG și comercializate de către aceștia și de către cei peste

Rezultatele Alibaba de Singles Day (Black Friday-ul chinezesc)

Alibaba este cel mai mare site care se ocupă cu vânzarea produselor electronice. Este, ca o comparație, un fel de eMAG al Chinei, însă unul la dimensiunile statului la care se raportează. Astfel încât, dacă eMAG are 2.000 de angajați în cele 4 țări în care activează (România, Bulgaria, Ungaria și Polonia) și se raportează la un public de aproximativ 74 de milioane de locuitori, Alibaba are peste 50.000 de angajați și se raportează la peste 1 miliard 350 de milioane de locuitori. Pe data de 11 noiembrie, adică alaltăieri, a avut loc Singles Day, un fel de BF chinezesc.

Robot cu cetățenie arabă decapitat

În Arabia Saudită numărul de roboți-cetățeni a fost redus la zero, după ce Sophia –robotul, a fost decapitată într-o piață publică din Riyadh.   Sophia, robotul, a fost devenit din ce  în ce mai cunoscută în urma unor declarații privind cetățenia ei. Aceasta urma să fie executată după ce un grup de bărbați furioși au târât-o pe străzi pentru o execuție publică, stabilind încă un nou nivel de ,,progres”. Mulțimea a început să arunce cu pietre în ea, însă după ce au descoperit că exoscheletul din fibră de carbon era mai durabil decât au crezut, au legat un lanț în

Cum se desfășoară Black Friday în România la eMAG, Altex și Flanco

Black Friday a luat amploare la noi nu de foarte mulți ani, iar de atunci a suferit modificări majore din cauza goanei după bani a marilor magazine. Dacă la început Black Friday avea loc în ultima zi de vineri a lunii noiembrie și însemna o zi de reduceri masive, acum Black Friday a luat o mulțime de alte forme: unele magazine au Black Friday în fiecare anotimp (Altex), la altele Black Friday durează aproape o lună (Flanco), iar unele magazine respectă pe jumătate tradiția Black Friday, în sensul că la ele Black Friday durează o singură zi, vinerea, însă nu

Rezultatele magnaților (Google, Amazon, Facebook, Apple și Microsoft) în trimestrul 3 2017

Trimestrul 3 al anului 2017 (care cuprinde lunile iulie, august și septembrie) a fost unul bun pentru toți cei 5 magnați precizați în titlu. A fost foarte profitabil pentru Apple și Facebook, gigantul din urmă având o creștere a profitului cu 79%, iar pentru Amazon a reprezentat o creștere a vânzărilor cu o treime față de aceeași perioadă a anului trecut. Odată cu achiziția Whole Foods, Amazon și-a crescut numărul de angajați cu 77%, iar în al 4-lea trimestru presimt că va avea un profit masiv, mai ales datorită sărbătorilor de iarnă. În polul opus, Facebook se confruntă cu o

Tesla a pierdut în ultimul trimestru aproximativ 671 milioane de dolari

Cred că foarte mulți dintre voi ați auzit în ultimii ani o mulțime de știri în legătură cu Elon Musk și realizările companiei acestuia – Tesla. Compania a avut o perioadă foarte bună de-a lungul timpului, a avut o mulțime de realizări notabile și a avut un profit impresionant. Însă lucrurile nu pot merge bine pentru totdeauna. Companiei i-a mers foarte prost în ultimul trimestru și a avut o pierdere de 671 de milioane de dolari, iar lucrurile rele pentru Tesla nu se opresc aici. Deși compania a promis că până la sfârșitul acestui an va ajunge să producă 5000

Facebook continuă lupta împotriva conținutului violent

Gigantul Facebook a început lupta împotriva conținutului care poate perturba utilizatorii. Printre materialele cu potențial afectogen, regăsim situații în care se vorbește despre violență sau reacții negative asupra copiilor și a altor persoane. În prezent, există o echipă care verifică conținutul de pe platforma de socializare, responsabilă cu prevenția și controlul unor cazuri extreme.

În ultimele săptămâni, o serie de materiale video au surprins mai multe situații șocante pentru toată lumea. Conform publicației Adweek, utilizatorii Facebook au fost martori la asasinarea unui om din Cleveland și a unei fetițe de 11 ani din Thailanda. De asemenea, un adolescent care încărca pe platformă un film realizat cu ajutorul funcției Instagram Live Stories s-a împușcat accidental.

Reacțiile reprezentanților companiei nu au întârziat să apară. Facebook a anunțat că va angaja încă 3000 de oameni, care să facă parte din echipa de monitorizare a conținutului distribuit de utilizatori. Mai mult de atât, vor fi luate în vizor materialele video în care sunt redate crime sau sinucideri. Conținutul nu va putea fi apoi distribuit către alți prieteni care au cont pe rețeaua de socializare.

Într-o postare pe Facebook, Mark Zuckerberg informează comunitatea cu privire la responsabilitățile noilor angajați. Aceștia vor revizui milioane de raportări, pe care platforma le primește în fiecare săptămână. Zuckerberg se așteaptă ca adaosul de 3000 de membri ai echipei de monitorizare să ducă la eficientizarea acțiunilor de înlăturare a materialelor cu conținut violent. De asemenea, vor fi dublate de o informare a autorităților în cazurile în care se impun astfel de măsuri.

„În ultimele săptămâni, am văzut oameni care își fac rău singuri și celor din jur, live sau într-un film postat ulterior. Este sfâșietor și m-am gândit cum putem să facem un bine comunității noastre. Dacă avem de gând să construim o comunitate sigură, trebuie să reacționăm rapid.”, scrie Zuckerberg.

„Lucrăm acum la o modalitate prin care să facem aceste filme să fie ușor de raportat și să întreprindem acțiunile necesare mult mai rapid – fie oamenii vor primi un răspuns rapid, fie vor fi șterse imediat postările în cauză.”, adaugă omul care a dezvoltat cea mai activă platformă de social media din ultimii ani.

 Compania Facebook a fost criticată în trecut pentru o monitorizare deficitară a conținutului cu potențial afectogen. Prin urmare, în prezent lucrează din greu pentru a îmbunătăți mecanismele de supervizare a postărilor, a imaginilor și a altor materiale care sunt disponibile pe platformă.

Pe lângă anunțul legat de angajarea a 3000 de oameni în plus, Facebook se asigură că raportarea unui conținut care nu respectă politica rețelei de socializare va fi mult mai rapidă și mai facilă. Luna trecută, compania a anunțat că studiază utilizarea unor dispozitive de învățare, care previn distribuirea unui format video cu caracter ofensiv.

Conform declarațiilor lui Zuckerberg, o raportare de săptămâna trecută a informat echipa cu privire la o tentativă de sinucidere, care avea loc în timpul unei sesiuni de livestreaming. Au fost anunțate autoritățile abilitate și s-a intervenit rapid.

„Nimeni nu ar trebui să se afle într-o astfel de situație, dar dacă se întâmplă, suntem nevoiți să construim o comunitate care să le poată sări în ajutor”, declară Mark Zuckerberg.

Măsurile luate de Facebook vin în întâmpinarea conferinței Digital Content NewFronts, care are loc la New York. Subiectul livestreaming-ului pare să intre într-un con de umbră pe lista discuțiilor și dezbaterilor de la ediția din aceast an, în detrimentul siguranței brandului.

Surse poze:

http://nerdsmagazine.com/

https://techcrunch.com/

https://media.fb.com/

Reply