Dupa ce a devenit cel mai descarcat joc pentru smartphone, Flappy Birds a fost retras de pe piata de catre creatorul sau, Dong Nguyen, dupa presiunile Nintendo, care l-a acuzat ca a copiat clasicul Mario.
Dupa ce jocul a fost descarcat de mai mult de 50 de milioane de ori, aducand venituri de 50.000 de dolari pe zi, din publicitate, acesta a intrat in atentia intregii lumi care vorbea despre secretul succesului si despre marea lovitura a producatorului vietnamez de jocuri. Pe langa celebrul Flappy Bird, acesta mai are la activ 2 jocuri pentru telefoane mobile: Super Ball Juggling si Shuriken Block, care au tot un aspect retro si o dificultate ridicata, dar nu au ajuns la fel de populare ca cel cu pasarea care da din aripi.
Isteria provocata in jurul acestei aplicatii a trezit interesul celor de la Nintendo, creatorii legendarului „Super Mario Bros”, din care Nguyen s-a inspirat. Desi firma japoneza neaga implicarea sa in retragerea jocului de pe piata, aceasta s-a petrecut la scurt timp dupa ce mai multe voci au atras atentia asupra asemanarii dintre noul hit al jocurilor pentru smartphone si clasicul joc pentru PC. Motivul oficial oferit de producatorul vietnamez pentru scoaterea jocului, a fost acela ca Flappy Bird creeaza dependenta.
O urmare a scoaterii jocului de pe piata, a fost lansarea unei noi idei de afaceri: desi jocul a fost retras de pe piata, cei care au descarcat jocul, pot folosi aplicatia in continuare. Astfel incat proprietarii telefoanelor care contin aplicatia liciteaza aparatele respective pe internet la preturi mult mai ridicate.
La nivel local, in Romania, o parte dintre brandurile autohtone au preluat ideea jocului si au adaptat-o la propria afacere. Astfel, au aparut afise cu masini precum Renault Twingo, Dacia Duster sau Ford Kuga, care depasesc tevi asemanatoare celor din jocul creat de vietnamezi. Cei mai fideli ideii sud-asiaticului au fost cei de la Pegas Romania, care au recreat jocul in varianta autohtona.