Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Huawei Mate S si Huawei Watch ajung in Romania

Infiintata in 1987, Huawei este o companie chinezeasca de servicii si echipamente din domeniul telecomunicatiilor, companie care a reusit sa integreze pe piata internationala, printre altele, o serie de telefoane si tablete care, astazi, se bucura de o reputatie destul de buna, Huawei fiind astfel in top 5 mondial la comercializarea de telefoane mobile.

Managerul Huawei Romania, Sorina Macarescu, declara recent pentru Ziarul Financiar ca cele doua dispozitive mobile mult asteptate (Huawei Mate S si Huawei Watch) vor ajunge pe piata din Romania pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Va invitam sa vedem care sunt caracteristicile oferite de aceste doua noi dispozitive mobile:

Huawei Mate S

Noul Huawei Mate S se vrea a fi un telefon cu finisaje premium. Imbracat intr-o carcasa metalica avand o grosime de doar 7,2 mm, noul telefon inteligent ar urma sa dispuna de un display Super AMOLED (atentie, usor curbat), cu o dimensiune de 5.5 inch capabil sa redea continut la calitate Full HD 1080p, si protejat de tehnologia Gorilla Glass 4. Telefonul este dotat cu o camera foto de 13 MP, capabila sa fotografieze la o rezolutie de 4128 X 3096. Tot la capitolul camera foto, trebuie spus ca aceasta este dotata cu stabilizare optica, 2 blituri (dual-led) si autofocus. Mate S dispune si de o camera foto frontala, dedicata selfie-urilor si a aplicatiilor de socializare (Skype, Facebook), capabila sa fotografieze la 8 MP.

Binecunoscuta tehnologie Force Touch (care permite telefonului sa simta cat de tare apasati pe ecran), prezenta la noile telefoane Apple Iphone 6s, va fi disponibila si la Huawei Mate S, varianta de 128 GB — telefonul venind astfel in 3 variante: de 32 GB, 64 GB si 128 GB.

Smartphone-ul este dual-sim, dispune de senzor pentru amprente, 3 GB memorie RAM si un procesor octa-core (2.2 Ghz) capabil sa ruleze cele mai noi aplicatii, la cele mai bune viteze, sustinut de o baterie de 2700 mAh.

Huawei Watch

Huawei Watch este al doilea dispozitiv mobil chinezesc mult asteptat, care va intra pe piata din Romania de la sfarsitul acestei luni. Cu o curea de piele naturala ori metal, noul si primul ceas inteligent al celor de la Huawei dispune de un display AMOLET capabil sa redea la o rezolutie de 400X400. Folosind sistemul de operare Android Wear, dispozitivul este dotat cu 512 MB RAM, 4 GB spatiu de stocare si un procesor quad-core Snapdragon cu o frecventa de 1,2 GHZ.

Binecunoscuta functie ce poate masura bataile inimii va fi prezenta si la acest dispozitiv, iar cumparatorii vor putea alege modelul in diferite culori, precum auriu, argintiu sau negru.

In Europa, noul ceas inteligent de la Huawei ar costa undeva la 430 Euro (varianta care contine curea de piele) si 500 Euro pentru varianta imbracata in metal – fiind astfel declarat poate cel mai frumos ceas inteligent, insa si unul dintre cele mai scumpe.

Reply