Facebook își menține poziția de lider în industria tehnologiei și investește din ce în ce mai mult în advertising. Introducerea reclamelor pe platforma social media a fost primul pas în această direcție. În continuare, utilizatorii vor putea avea acces în timp real la oferta de piață a marilor branduri.
Platforma are peste 1,2 miliarde de utilizatori activi, care interacționează zilnic cu prietenii lor virtuali. În același timp, ei ajung să acceseze site-urile și reclamele companiilor care răspund la nevoile lor cu produse variate.
De acum, reclamele vor fi introduse și în cadrul aplicației Facebook Messenger. Această idee a fost implementată inițial doar la nivel de experiment, la începutul anului, în Thailanda și Australia, pentru a observa reacțiile oamenilor.
Conform publicației Adweek, formatul reclamelor este unul adaptat pentru utilizatorii Facebook. Bannerele vor apărea în meniul Home tab, iar conținutul va fi afișat ca o postare din News Feed-ul rețelei social media. În momentul în care o persoană se va conecta pe aplicație, nu va simți că îi este invadată fereastra cu materiale irelevante pentru experiența lui din mediul online.
„Totul este gândit și poate fi aplicat la persoane. Vedem asta ca pe o modalitate de a facilita comunicare și interacțiunea dintre companii și utilizatori, prin intermediul Messenger”, declară Ted Helwick, manager în cadrul companiei Facebook.
Numărul utilizatorilor activi pe Facebook este unul semnificativ pentru branduri, având în vedere pronosticurile oamenilor de marketing și advertising. Aceștia anticipau o scădere a nivelului de interes pentru reclamele din mediul online, dar modalitatea de a implementa acest sistem poate avea un impact pozitiv.
Pe site-uri și pe rețelele de socializare, bannerele pot deveni o problemă, deoarece se face trimitere la ideea de spam. Livrarea într-un format familiar pentru utilizatori reduce disconfortul vizual, în timp ce ei navighează pe Internet, iar conținutul de pe Messenger va respecta acest principiu.
Reclamele de pe Facebook Messenger vor avea aceiași țintă ca celelalte extensii ale rețelei de socializare, News Feed și Instagram. Testarea acestora înainte de lansarea oficială a fost revelatoare pentru conducerea companiei, deoarece au fost reglate aspecte ce ar fi putut atrage reacții negative din partea publicului.
Planurile companiei Facebook continuă să se extindă, iar cifra de afaceri este în creștere, odată cu noile acțiuni întreprinse. Un alt raport care să ofere date concrete privind profitul nu va fi publicat mai devreme de luna iulie, dar în prima jumătate a anului a înregistrat câștiguri evaluate la 7,86 de miliarde de dolari.
Surse text și poze: