Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Libertatea internetului in Romania ar putea fi in mare pericol

Romania a semnat zilele trecute la Tokyo Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), tratatul care ar putea pune in pericol libertatea de exprimare prin internet, alaturi de mai multe state din Uniunea Europeana.

Germania si inca 4 tari din UE au refuzat sa semneze ACTA!

Vezi mai jos principalele prevederi ale tratatului si documentul integral pentru download.

ACTA este un document in care sunt prevazute anumite angajamente pe care statele semnatare trebuie sa le ia pentru impiedicarea incalcarii online a drepturilor de proprietate intelectuala. Practic, pentru ca filmele, muzica si textele cu drept de autor sa nu poata fi piratate si distribuite pe internet.

Insa modalitatea prin care guvernele lumii lupta impotriva pirateriei online incalca flagrant drepturile omului, conform organizatiilor pentru libertatea internetului.

Concret, ACTA ii va obliga pe toti furnizorii de internet (ISP) sa urmareasca traficul realizat de utilizatorii proprii si sa puna la dispozitia anumitor institutii care se ocupa de drepturile de autor, datele cu caracter personal ale fiecarui utilizator banuit ca ar desfasura activitati de piraterie.

Pentru identificarea persoanelor care se presupune ca ar incalca legea, furnizorii de internet vor trebui sa monitorizeze cu atentie si permanent toate comunicatiile propriilor utilizatori, acest lucru reprezentand o incalcare grava a libertatii, intimitatii si vietii private.

Au existat insa si tari care au refuzat semnarea acestui document. Statele din Uniunea Europeana care au sfidat ACTA sunt: Germania, Olanda, Cipru, Estonia si Slovacia. Tratatul nu poate intra in vigoare la nivelul UE daca nu este semnat de toate statele membre. Urmatoarea data cand si cele 5 tari de mai sus vor fi invitate sa semneze documentul va fi in luna iunie anul acesta.

La nivel international, printre tarile care nu au semnat ACTA se numara China, Brazilia, Argentina, India, Norvegia, tarile arabe.

Proteste la nivel mondial impotriva cenzurarii internetului si a libertatii de exprimare

Binecunoscutul grup de hackeri Anonymous a declarat dupa semnarea ACTA in Japonia ca isi vor intensifica atacurile asupra site-urilor autoritatilor care sunt de acord cu acest tratat, la fel cum au facut in cazul anuntarii SOPA si PIPA, documente similare cu ACTA dar care actioneaza pe teritoriul SUA.

De asemenea, mai multe organizatii internationale pentru apararea drepturilor omului si a drepturilor utilizatorilor de internet au anuntat ca vor protesta prin toate mijloacele pentru ca documente precum ACTA, SOPA sau PIPA sa fie retrase, deoarece „nu poti opri incalcarea unei legi cu actiuni care incalca alte legi si mai ales care incalca drepturile omului”.

Mai trebuie precizat faptul ca tratatul ACTA a fost semnat din partea Romaniei de reprezentanti ai MCSI (Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale) care nu au putut fi contactati pana acum pentru a ne oferi lamuriri cu privire la implementarea ACTA in Romania.

Download de aici  ACTA_document

3 Comments

  1. Friv Răspunde
  2. alina Răspunde
  3. Stop Acta Romania Răspunde

Reply