Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Lumea jocurilor video – inceputuri si trenduri

VIDEO Jocurile video reprezinta o afacere globala uriasa care se misca cu pasi rapizi. In ultimii 30 de ani, jocurile video au evoluat de la unitatile pong la jocuri cu mai multi jucatori online cu diferite roluri, creandu-se o adevarata industrie.

Un studiu Gartner estimeaza ca industria globala de jocuri video – software, hardware si jocuri online – va creste de la $ 74 miliarde  in 2011 la $ 112 miliarde pana in 2015. Vezi video cu istoria jo curilor video.De la un domeniu dedicat baietilor si barbatilor, audienta pentru jocuri s-a extins, incluzand fete, femei, parinti si varstnici. In timp ce numarul jucatorilor se mareste, devine important sa analizam efectele jocurilor video, nu numai asupra dezvoltarii economice dar si asupra societatii insasi.

Masinile pong au condus la console si jocuri pe computer transportate pe casete, discuri, CD-ROM-uri si DVD-uri iar in prezent la jocurile pe smartphone. Broadband-ul mobil si intrarea masiva pe piata a smartphone-urilor au sprijinit ecosistemul jocurilor.

Dezvoltatori independenti si companii mici start-up pot concura pe piata si distribui jocuri catre o audienta imensa. Ultimul pas este lansarea retelelor sociale de jocuri pe platforme cu sute de milioane de utilizatori. Toate acestea au schimbat audienta si modelele de business ale industriei jocurilor si, de asemenea, modul in care arata jocurile acum.

Microsoft, Nintendo, Sega si Sony au captivat copiii si intrigat parintii cu consolele de jocuri portabile. De-a lungul anilor, aceste produse au adaugat capacitati de retea si grafice care au intensificat experienta jocurilor.

Jocurile pe computer au contribuit la succesul computerelor personale inca de la inceputuri. Atari si Commodore, de exemplu, au avut mai intai succes in arcada si pe segmentul de console si, ulterior au introdus 8-bit pentru computerele de acasa pentru jocuri, programare si alte aplicatii.

In mai putin de o decada, jocurile pe mobil au ajuns sa domine cultura jocurilor. Incepand cu jocurile simple, cu un singur jucator incorporate in terminale de baza, jocurile pe mobil au progresat   la jocurile pe viitoarele telefoane. Astazi, in era aplicatiilor mobile, jocurile pe mobil au ajuns la un punct culminant cu smartphone-urile.

Cele mai noi smartphone-uri au aproape aceeasi putere de procesare si capacitati grafice precum consolele de jocuri portabile.

In ceea ce priveste jocurile pe retelele sociale, Zynga a cunoscut un succes peste noapte. Portofoliul Zynga include FarmVille si CityVille. Aceste jocuri sunt disponibile pe site-urile retelelor sociale atragand 60 de milioane de utilizatori activi zilnic si 2 miliarde de minute de joc pe zi.

Jocurile sociale utilizeaza conexiunile sociale si datele consumatorilor (furnizate de Facebook sau de alte site-uri de socializare) ca parte din joc. Jocurile sociale apar jucatorilor care vor sa concureze cu prietenii lor sau sa stea pe chat sau sa flirteze in timp ce se joaca.

Majoritatea jocurilor ocazionale pentru platformele mobile si web sunt construite pe Adobe Flash sau alte formate brevetate. Un nou competitor este formatul standard HTML5 proiectat de Consortiul World Wide Web si de Grupul de lucru Web Hypertext Application Technology.
Jocurile disponibile de jucat pe web – in special pe retelele sociale – cer o putere de computerizare imensa. Aceasta este de obicei atinsa cu ajutorul unui mix de centre de date si cloud computing. De exemplu, Zynga adauga aproximativ o mie de servere pe saptamana pentru a oferi un petabyte (un milion de gigabytes) de date.

Stimulate de succesul filmelor 3D (precum Avatar in 2009) si televiziunii care reda acum 3D (Fifa World Cup in 2010), dezvoltatorii de jocuri vor sa ofere o experienta 3D jucatorilor.

Device-urile mobile incluzand consolele de jocuri portabile, smartphone-uri si tablete inainteaza acum catre formatul 3D. Consolele Nintendo 3D s-au lansat la inceputul anului 2011 cu un display  autostereoscopic de 3.5 inchi.

Eforturile standardizarii pentru 3D implica ITU (Uniunea Internationala a telecomunicatiilor)si alte institutii si organizatii. De asemenea, un grup al ITU lucreaza la evaluarea calitatii fisierelor video 3D si un alt grup a realizat o lucrare despre aplicatii tehnice pentru 3D IPTV.

In acest sens, Sectorul Standardizare in Telecomunicatii a ITU a publicat aceste informatii intr-un raport din septembrie 2011 numit „Trends in video games and gaming”.

One Response

  1. Kizi Răspunde

Reply