Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Mesaj din Australia pentru IT-stii romani de pretutindeni

Daniel Manu este romanul care a pornit in urma cu 7 ani intr-o aventura care avea sa devina in timp o poveste de succes.

In Australia a plecat in 2006, renuntand la un job foarte bun pe care-l avea la Romtelecom in favoarea provocarii pe care i-o oferea continentul australian. A lucrat aici aproape 4 ani la una dintre cele mai importante companii din domeniul IT&C – TTGroup Communications. La inceputul lui 2011 revine la un vis mai vechi, acela de a fi propriul sau patron, asa ca infiinteaza Looks Apart, compania care pastreaza acelasi nume cu al S.R.L-ului deschis de Daniel in Romania, pe cand lucra la Mediafax.

Dupa o munca de neimaginat, departe de casa, avand ca sprijin pe sotia care l-a urmat din Romania si pe fiul lor mai mult australian, Daniel obtine cu Looks Apart licenta exclusiva pentru organizarea evenimentului Noaptea Devoratorilor de Publicitate in Australia si Noua Zeelanda, cel mai important eveniment de publicitate din lume.

Iar in pauzele in care nu mai devoreaza publicitatea, Daniel face emisiuni la doua posturi de radio: 3ZZZ si SBS – postul national din Australia – unde ii incanta pe romanii de pe continent cu povestiri si informatii utile. Emisiunile sale despre tehnologie de la SBS pot fi urmarite si pe ITCmedia.

Cu amabilitatea si umorul fin ce-l caracterizeaza, Daniel a transmis romanilor IT-isti (si nu numai) de pretutindeni, cu ocazia Zilei Nationale, urmatorul mesaj, pentru care-i multumim foarte mult:

„In istorie, romanii nu s-au remarcat prin mancarimea care nu ii lasa sa stea locului pe greci, irlandezi, italieni sau polonezi. Au fost mai degraba lipiti de pamantul ca un destin cu care ii fericise soarta si mioritici fiind, au ales sa se resemneze decat sa caute de covrigi in coada cainii de prin strainataturi.

Printre cei pe care nevoia i-a surghiunit pe pustii de vreo 50 ani se afla si un batalion de romani deprinsi in ale calculatoarelor. Trecand peste mituri (unele parand chiar bancuri, din care cel mai gogonat e acela care proclama limba romana drept a doua ca importanta in campusul de la Redmond), IT-stii nostri sunt peste tot, din Australia pana in Finlanda si canta bine la tastaturi. Nu vreau sa dau aici nume cu care ne mandrim pentru ca nu-mi doresc sa se simta nici unul dintre noi mai prejos.

E de ajuns sa spun ca romanii sunt prezenti in toate zonele fierbinti ale programarii, de la cei 350 de tricolori de la Microsoft la baietii de la Revo Games care au urcat pe scena alaturi de Tim Cook in prezentarile Apple. De la Adobe la Gameloft, care cu furci, care cu topoare, IT-stii au luat cu asalt mapamondul, demonstrand ca romanii stiu sa poarte si altceva decat palarii negre*.

Dar n-au plecat tori peste mari si tari. In Romania sunt si apar mereu developeri cu talent. Chiar daca scoala romaneasca de profil a ramas in secolul trecut, ei stiu ca tot ce nu le predau profesorii se invata sau se afla de pe Internet. Si pentru asta exista ITC Media. Pentru ca informatia e moneda viitorului.

Felicitari pentru relansare si va doresc sa va aflati in cat mai multe bookmark-uri. Tuturor IT-stilor la multi ani de 1 Decembrie si sa traiti 1111101000 ani**!

* Black Hat
**1000 in binary”

Sursa fotografii: pagina de Facebook a lui Daniel Manu

Reply