Astăzi, 40% din populația planetei are acces la Internet. Orice antreprenor știe că un brand care capătă recunoaștere globală prin intermediul canalelor online de comunicare trebuie să ofere și o soluție simplă și rapidă pentru a avea acces la vânzări în timp real. Astfel, ajungem la o problemă esențială: modalitatea de plată a produselor.
Potențialii clienți care intră pe paginile de media ale brandurilor pot deveni clienți, dar au nevoie de resurse nelimitate în cadrul călătoriei pe care o parcurg de la o poziție la cealaltă. O campanie de succes va include cercetare, grupul țintă, localizarea conținutului și experiența consumatorului – ca indicator al nevoilor acestuia. Coordonarea cu succes a unei campanii la nivel global trebuie să țină cont de toate aceste detalii și nu doar atât.
De la momentul lansării campaniei și până la declinarea materialelor de promovare a produselor brandului pe canalele online și offline, orice echipa trebuie să fie atentă la finalitate. Deseori, achiziția este printre principalele obiective ale unei campanii și este un indicator de măsurat la sfârșit, pentru a evalua rezultatele. Astfel, metoda de plată poate dirija soarta unei campanii.
Înainte de a scoate un produs pe piață, orice companie trebuie să țină cont de o cifră orientativă pentru cererea de pe piață. Dacă realizezi o campanie de marketing pentru o aplicație care oferă un preț premium, utilizatorii din anumite țări ar putea lipsi de pe lista unor potențiali clienți, deoarece nu o pot accesa de pe toate platformele de achiziții – principalele fiind cele ale sistemului de operare Android și iOS-ul. Acest lucru va trebui echilibrat în viitorul apropriat, având în vedere faptul că un client nu trebuie departajat de device-ul de pe care face plata.
Trăind în era digitalizării mai multe țări au dezvolt din ce în ce mai multe sisteme de plată. Conform publicației Adweek, Statele Unite ale Americii se numără printre țările care au implementat servicii de plată precum PayPal, Google Wallet sau Skrill. Totuși, în țări precum Germania 79% din tranzacțiile realizate se realizează în maniera tradițională, nu prin sisteme online.
E-Commerce-ul și plata online iau avânt în ultimii ani la nivel global, ceea ce semnalează un aspect esențial pentru cei din domeniului marketingului: utilizarea unui sistem de încredere pentru consumatori este esențial pentru o experiență plăcută în cadrul serviciului oferit.
„Procesarea plății este un aspect important pentru progresul companiei în sfera digitală. Poate fi un obstacol sau un factor activator”, declară doctorul Markus Braun, CEO al Wirecard.
Elementele care conturează un sistem de plată eficient în mediul online, la nivel global, sunt orientate spre mai multe direcții. În primul rând, conținutul trebuie să fie adaptat nevoilor persoanelor, astfel încât să realizeze orice tranzacție rapid și eficient.
Nu doar reclamele din cadrul campaniei trebuie să-i atragă pe oameni, ci și sistemul de plată, realizat într-o notă familiară și creativă.
De asemenea, limba în care este conceput algoritmul sistemului de plată trebuie să poată fi accesată și de client. Timpul de încărcare al unei pagini sau localizarea corectă pe hartă completează lista aspectelor de care trebuie să țină cont companiile când implementează un astfel de serviciu.
Surse poze:
https://www.checkfreepay.com/info/payinperson
http://www.incarabia.com/money/
https://www.pcauthority.com.au/
http://www.willemisbrucker.com/