Oamenii de marketing sunt conștienți de task-urile lor și de rolul pe piața vânzărilor. Trebuie să fie atenți la nevoile consumatorilor pentru a putea personaliza mesajul. Astfel, pot ajunge la oamenii de acasă și îi pot transforma din simpli urmăritori în clienți fideli. Problema este una singură: care este rețeta de succes?
De multe ori aceștia consideră că pasul spre progres și performanță provine din datele recoltate de la consumatori, ce pot spune ceva despre pattern-urile lor de comportament. Dar nu vorbim doar de aceste aspecte când căutăm cea mai importantă variabilă a existenței lor: contextul.
Marketerii sunt nevoiți să descopere contextul autentic al experiențelor prin care trec. „Ingredientul” secret este primul pas pentru a trece la o campanie de marketing de unu la unu. Echipa care va iniția proiectul trebuie să cunoască în profunzime toate nuanțele de context, relațiile interumane și comportamentele raportate la mediu pentru a putea structura o idee consistentă.
Conform publicației Adweek, există mai mulți indicatori cheie de care pot ține marketerii cont atunci când gândesc o nouă campanie.
Este necesară identificarea adevăratelor interese ale consumatorului din spatele unui ecran. Fiecare individ are particularitățile lui, dar interesele și obiceiurile din viața de zi cu zi îl aduc mai aproape pe marketer de contex. Identitatea lui ajunge punctul de plecare, dar prin raportare la mediu și la ceea ce face omul spontan. Astfel se ajunge la stabilirea unei structuri importante: „customer journey”. Interesele și stilul de viață variază de la om la om, așadar este important să se țină cont de posibilitatea unor schimbări imprevizibile în atitudine.
Tipul conținutului este una dintre variabilele care surprind o tendință în utilizarea device-urilor erei digitale. Factori externi ajung să ocupe locul secund în atenția omului din cauza unui stimul prea puternic, și anume, telefonul mobil. Brandurile pot investi în reclamele ce, inevitabil, orice user al unui device în timp ce este activ pe o platformă sau o aplicație le poate observa.
O dimensiune auxiliară a contextului este diferența dintre mediul de acasă și cel de la birou. O strategie de început poate fi abordarea în funcție de momentul zilei. Când și în ce situație se poate lovi un potențial client de un produs anume și în ce fel diferă experiențele, în funcție de mediul de contact?
Ce schimbă viziunea consumatorului? Când devine client fidel? Cum le transmiți un mesaj corect și adaptat?
Surse poze: