„Netflix and chill”. Fenomenul care a cucerit America a ajuns și în casele europenilor, iar România nu face excepție. Cine nu s-a abonat la Netflix doar pentru a „gusta” puțin din nebunia din Vest? De curând, am început și noi să ne bucurăm de seriale și filme cu subtitrare în limba română, fără să ne mai plângem de online streaming. Dar cum continuă evoluția companiei care definește o nouă generație?
Storytelling-ul este următorul pas pentru a face platforma din ce în ce mai atractivă. Poate să ajungă astfel nu doar la tineri, ci și la familii sau copii încântați de aventurile personajelor preferate de desene animate. Ultimele zile au adus noutăți pentru fani de toate vârstele ai companiei.
Netflix a anunțat lansarea unei noi metode de a accesa programe de pe platformă, într-o formă interactivă. Astfel, filmul „Puss in Boots” are o altă continuare, cu aventuri alese de omul din fața televizorului sau oricărui alt device utilizat. Povestea aduce o altă variantă a desfășurării evenimentelor, dar totul este condiționat de dorința celui care vizionează.
Abonații Netflix care utlilizează televizoare Smart, device-uri de streaming, console de gaming sau device-uri iOS sunt cei care se pot bucura de noile vești. Aceștia pot beneficia de noile servicii ale companiei și pot accesa formula inovatoare de divertisment.
În timp ce rulează un episod sau o scenă dintr-un film sau serial, cu ajutorul butonului telecomenzii alegi ce se ve întâmpla în continuare cu personajele oricărui scenariu. Povestea o face omul, nu producția.
„În timp ce mantra colaborărilor noastre a fost Nu ar fi surprinzător să…?, obiectivul a fost să aducem ceva nou la Netflix, prin care să depășim limitele storytelling-ului și modul de a ne raporta la el”, declară Carla Engelbrecht Fisher, directorul companiei, în cadrul departamentului de inovare a produselor.
Conform publicației Business Insider, prima producție de acest gen a fost gata în doi ani de zile. „Puss in Boots: Trapped in an Epic Tale”este o altă variantă a poveștii care a fascinat atât copiii, cât și părinții sau tinerii de acasă. Seria a fost inspirată de franciza „Shrek”, unul dintre primele programe pentru copii care au rulat pe Netflix timp de mai multe de un an.
„Programele pentru copii a fost un punct bun de la care să pornim, deoarece ei sunt nerăbdători să se joace cu personajele preferate și o fac în maniera revoluției digitale, prin accesare tactilă a unui ecran”, declară Fisher.
În următoarele luni vor apărea mai multe episoade interactive din cadrul poveștii, iar micuți din întreaga lume vor putea să se bucure de o interacțiune indirectă cu personajele preferate.
„Este vorba de a găsi personajele potrivite și povestitorii înzestrați, care pot prezenta fire narative complexe și pot aduce la viață noi momente de neuitat”, adaugă directorul Netflix.
Surse poze:
http://www.shawnpatterson.com/