Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Noi sanctiuni ale CNA

consiliul_national_al_audiovizualului_cna_sigla_cna_8_of_16_41804000

In data de 6 februarie 2014, Consiliul National al Audiovizualului s-a intrunit in sedinta publica, in cadrul careia au fost adoptate urmatoarele decizii:

Postul Mynele TV a fost amendat cu 100.000 lei pentru difuzarea unor spoturi publicitare pentru Erotic Chat si telefoane erotice. Aceste actiuni  fiind interzise prin articolul 29 din Legea Audiovizualului, care prevede ca furnizorii de servicii media audiovizuale nu trebuie sa stimuleze comportamente indecente sau imorale, dar si prin articolul 96 din Codul de reglementare audiovizual (Decizia CNA 220/2011), care interzice reclamele pentru convorbiri telefonice erotice, precum si pentru produse si servicii cu destinatie sexuala.

Tot in ceea ce priveste postul Mynele TV, Consiliul a hotarat ca o serie de productii muzicale (“Ce portbagaj”, “Florida” sau “Esti foc de frumoasa”) pot afecta dezvoltarea psihica, mentala si morala a minorilor, prin urmare acesta nu vor putea fi difuzate in intervalul orar 6:00 – 23:00.

De asemenea, CNA a mai hotarat si amendarea posturilor de televiziune Antena 1 (emisiunea „Acces Direct” – editiile 28.11.2013, 09, 11,12 si 16.12.2013) si Pro tv (emisiunea „La Maruta” – din perioada 10 – 12.12.2013) cu 70.000 lei, respectiv 50.000 lei pentru incalcarea criteriilor care stau la baza clasificarii programelor audiovizuale: “psihologia personajelor si reperele morale pe care acestea le ofera copiilor si adolescentilor” si “tipologia eroilor, scopul actiunii acestora, gradul de recurgere la violenta” (articolul 39 din Legea Audiovizualului si articolele 12, 18 si 19 din Codul Audiovizualului).  In cadrul emisiunilor vizate, invitatii au avut un limbaj licentios, folosind insulte si injurii la adresa interlocutorilor.

Postul B1 TV a fost amendat cu 70.000 de lei, pentru incalcarea articolelor 40 si 66 din Codul Audiovizualului, deoarece in emisiunea “Sub semnul intrebarii” (editiile din 12 si 25.12.2013), moderatorul Robert Turcescu nu a respectat principiul impartialitatii si a permis invitatilor sai sa foloseasca un limbaj injurios si sa instige la violenta. Potrivit CNA, subiectul emisiunii din 25 decembrie a fost adoptarea noilor modificari aduse Codului Penal de catre Camera Deputatilor, iar in data de 12 decembrie a fost invitat actorul Dan Puric, care a declarat ca:  

„Eu am spus ca Romania nu are, nu este un stat, este un stat mafiot condus de nişte securişti nenorociţi şi imi asum aceasta afirmaţie pentru ca dezastrul despre care tu vorbeşti şi primarul cu incompetenţa lui e consecinţa vanzarii de ţara„. Moderatorul Turcescu raspunzand: „Ba un amic mi-a spus ca suntem conduşi de un grup infracţional, atenţie, nu organizat, ci dezorganizat. Asta e şi mai grav, adica aştia nici nu au ordine in ceea ce fac in momentul de faţa„.

De asemenea, in cuantumul acestei amenzi a fost luata in calcul si emisiunea Ring TV, care a abordat subiectul Elodia in editiile din 13 si 20.10.2013, intr-o maniera care afecteaza dreptul la un proces echitabil.

Tot pentru incalcarea articolului 40 din Codul Audiovizualului, a fost amendat si postul Romania TV, cu suma de 10.000 de lei, pentru editiile special din perioada 31.10-03.11.2013 (referitoare la cazul Elodia) si pentru stirea Bugetul pe 2014, show cu tenta sexual, difuzata in cadrul emsiunii informative Romania de la ora 13:00, din data de 04.12.2013, precum si pentru emisiunea News Desk, din data de 13.12.2013.

CNA a mai amendat si postul Antena 3 cu 50.000 de lei, pentru emisiunea Sinteza Zilei din 14.01.2014, care a avut ca subiecte principale „Minciunile Presedintelui si ale Regimului Basescu„, respectiv „Propaganda basista”. Potrivit deciziei Consiliului, postul Antena 3 a incalcat principiul asigurarii pluralismului politic si social si au atentat la drepturi fundamentale ale omului precum: viata private, onoarea si reputatia si dreptul al propria imagine.

Postul Realitatea TV a fost sanctionat numai cu somatie publica pentru incalcarea articolului 66 din Codul Audiovizualului in cadrul emisiunii Jocuri de putere din 15.11.2013. Mai exact, moderatorii emisiunii nu au respectat impartialitatea si echilibrul, in care lui Dorin Dordea, membru al Societatii Geologice din Romania i-a fost afectata imaginea.

Nu in ultimul rand, Consiliul a hotarat interzicerea videoclipurilor pieselor “Inevitabil va fi bine” (Andra) si “Asa si!” (Vunk) deoarece aceste productii contin plasare de produse fara a fi mentionat acest lucru, incalcand astfel articolul 31 din Legea Audiovizualului. Potrivit sesizarilor, in videoclipul “Inevitabil va fi bine” sunt prezentate explicit produsele: Garnier, Jacobs si Free Way Cola, in timp ce in productia trupei Vunk se regasesc: Medlife, Mike’s Pub, 55 Jaz Music si Heineken.

Reply