Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Operatorii de telefonie mobila dezvolta propriile aplicatii pentru smartphone

orange-vodafone-cosmote

Cosmote, Orange si Vodafone propun utilizatorilor de smartphone-uri o serie de aplicatii.

Cosmote vine cu o gama de programe prin care incearca sa imbine toate serviciile oferite de Cosmote si Romtelecom. Una dintre cele mai importante aplicatii oferite pentru utilizatorii de cartele prepaid este Cosmote Recharge, care permite incarcarea contului cu sume cuprinse intre 5 si 100 de euro. Operatiunea se realizeaza in 3 pasi: completarea numarului de telefon care urmeaza sa fie reincarcat, alegerea sumei dorite, completarea datelor personale (card bancar si datele de identificare).

Dolce TV Mobile, aduce pe mobil o parte din posturile de televiziune propuse de Romtelecom, dar si emisiuni si filme on demand. Pentru a avea acces la facilitatile oferite de aplicatie, utilizatorii trebuie sa-si creeze un cont si au nevoie de o conexiune la internet fie prin Cosmote, fie prin Romtelecom WiFi.

Pentru cei care se deplaseaza mult in Europa, operatorul de telefonie mobila vine cu aplicatia „Mireo Navigation powered by Cosmote„. Aceasta ofera acces la punctele de interes din tarile Europei, cu exceptia Rusiei. Folosind hartile statelor europene stocate in telefon, detinatorii de telefoane inteligente pot fie seta viteza de trafic, sau viteza de siguranta, fie sa se orienteze, fara sa fie necesara conectarea la internet.

O alta aplicatie bazata pe localizare, care ofera si servicii de chat, este RadarMe powered by Cosmote. Practic, aplicatia permite celor care o folosesc sa vada unde se afla exact prietenii cu care sunt in contact.

Aplicatia Taxiplon powered by Cosmote, permite rezervarea taxiului pentru o  anumita data si ora, fara costuri suplimentare. In plus ofera posibilitatea de a vedea istoricul calatoriilor efectuate, fapt care permite contactarea soferilor, pentru diverse situatii: in cazul in care clientul a uitat ceva in taxi, sau daca are cerinte speciale: extrabagaje, sau persoane cu nevoie speciale.

Pe de alta parte, Orange propune de asemenea, o aplicatie prin care pot fi urmarite canalele de televiziune, filmele, emisiunile sau videoclipurile preferate. Orange TV GO iti ofera de asemenea acces si la ghidul TV complet, oferind posibilitatea de abonare la o anumita emisiune, utilizatorul primind o notificare atunci cand programul preferat incepe. Aplicatia ofera accesul la peste 50 de canale SD si HD.

Avand in vedere faptul ca telefoanele cu Android sunt cele mai atacate de malware, Bitdefender si Orange au colaborat pentru crearea aplicatiei Orange Antivirus. Pe langa protectia oferita impotriva virusilor, programul preinstalat pe telefoanele achizitionate de la Orange, ofera si posibilitatea blocarii, localizarii telefonului sau stergerii datelor din aparat in momentul in care acesta a fost pierdut. Costul lunar pentru aceasta aplicatie este de 1 euro.

Pentru a stimula nevoia de comunicare a clientilor sai, Orange a lansat pe piata Libon o aplicatie in stilul Viber si Whatsapp, prin care acestia pot trimite gratuit mesaje sau efectua apeluri HD.

De asemenea, operatorul francez s-a gandit si la clientii care utilizeaza serviciile de cloud. Acestia isi pot accesa gratuit continutul salvat si securizat in Orange Cloud, de pe smartphone sau tableta.

In plus clientii Orange pot comanda taxi prin aplicatia Clever Taxi, sau isi pot folosi telefonul pe post de MP3 Player cu Deezer, o aplicatie care ofera accesul la peste 20 de milioane de melodii. Acestea pot fi ascultate atat online, prin conexiune de date sau WiFi, dar si offline prin descarcarea pieselor pe telefon.

Nici Vodafone nu ramane mai prejos decat competitorii sai, oferind aplicatii pentru Cloud (Vodafone Cloud) unde pot fi stocate fotografii, videoclipuri, muzica sau alte fisiere. De asemenea, operatorul britanic ofera solutii antivirus, dar si protectii in timpul navigarii pe internet prin Vodafone Protect. Aplicatia permite de asemenea scanarea aplicatiilor care sunt descarcate, dar si blocarea, localizarea sau stergerea datelor din telefon in cazul pierderii. Traficul de internet in intermediul aplicatiei este gratuit, dar utilizarea ei costa 2 euro pe luna.

Vodafone Contacts salveaza contactele de pe telefonul tau, oferind posibilitatea recuperarii agendei.

In plus, i-Asigurare powered by Vodafone, ofera posibilitatea compararii si incheierii politelor de asigurare direct de pe telefon, fara comisioane.

In ceea ce priveste oferirea de continut media, Vodafone a dezvoltat o serie de aplicatii care iti ofera posibilitatea de a vedea cele mai importante canale TV din Romania si de a inchiria filme (Seenow by Vodafone) si de a asculta muzica prin streaming, sau radio (Zonga by Vodafone).

Pentru clientii aflati in miscare, operatorul vine cu solutii care le usureaza deplasarea: StarTaxi by Vodafone, care gaseste taxi-uri instant, ofera posibilitatea alegerii soferului, indica pe harta cand ajunge taxiul, conexiune WiFi gratuita in masina, precum si posibilitatea de a aprecia atitudinea soferului si modul in care acesta a condus. Nu in ultimul rand, pentru cei care isi planifica plecarea din localitatea, Mersul Trenurilor by Vodafone arata orarul trenurilor, durata cursei, dotarile trenului si pretul actualizat al biletelor.

Reply