Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Pentru o viață sănătoasă, apelați la sport și tehnologie – smartwatch-uri de la GSMnet sunt soluția!

Viața sănătoasă este, de fapt, un țel pe termen lung și se bazează pe mici eforturi, dar constante. În numele stării de bine și pentru a menține organismul în funcționare optimă ni se recomandă să bem doi litri de apă pe zi, să mâncăm echilibrat, diversificat și fără prea multe grăsimi. Știm cu toții aceste reguli, dar practica ne macină.

Să practici un sport vine la pachet cu motivația și constanța. Dar pare că nici asta nu este de ajuns. Ne-am dori să avem pe cineva care să ne motiveze zilnic. Sau ceva. Portable smartwatch-urile au devenit acele gadget-uri care deservesc unui scop practic și multiplu. Sunt ideale pentru omul modern, constant presat de timp.

Când vă hotărâți să dați start unui stil de viata sanatos și să investiți și în gadget-uri care să vă ajute cum sunt aceste ceasuri inteligente trebuie să știți că sunt ușor de găsit la GSMnet. Au un super preț și iată cum vă ajută!

Monitorizare constantă și motivare pe măsură!

Dacă ai ști cum te ajută sportul și ai vedea concret ce schimbări bune face în corpul tău, ai câștiga ceva mai multă motivație. Ei bine, ceasurile inteligente asta fac. Unul din modelele disponibile la gsmnet.ro este cel de marca Haylou. Dispune de 12 moduri de monitorizare pentru activitățile sportive realizate. Ai date înregistrate cu privire la puls. Este ideal pentru cei care practică jogging, ciclism, aleargă sau fac gimnastică, de ce nu.

Un astfel de gadget poate rezista și la contact cu apa. Este prevăzut cu un sistem de protecție în acest sens. Iar în funcție de tipologia acestuia pot fi monitorizați și mai mulți parametri. Spre exemplu, la ceasul smartwatch Amazfit Huami GTS o funcție activă poate recunoaște poziția de înot, înregistrează ce ritm ai și ce consum de calorii.

Astfel de gadget-uri au fost gândite să aibă o contribuție practică. Verifică starea vremii, conectează-te prin el la device-ul mobil, cronometrează-te, setează notificări de pe mobil pe care să le ai afișate, fie că este vorba de un mesaj, apel sau vreun eveniment notabil la care ai setat reminder.

Are o autonomie de 30 de zile de la încărcare, așadar nu te va stresa prea mult cu acest aspect. Și nici nu consumă prea mult. Iar din punct de vedere al modului în care a fost proiectat vei descoperi că este slim, ușor de purtat, chiar ușor de integrat la orice ai purta de-a lungul unei zile. Carcasa metalică, dură și rezistentă, într-o formă plăcută estetic este scurta descriere a ceasurilor inteligente pe care le vei găsi disponibile la GSMnet.

Cum comand

Brățările și ceasurile smart au devenit o modă. Acestea combină mai multe funcții în prezența aceluiași gadget. Sunt acele tip de gadget wanna have. Pot fi comandate de la gsmnet.ro, sunt originale și vin la pachet uneori cu oferta de transport gratuit și de fiecare dată cu garanția inclusă.

Detalii și oferte curente sunt în pagina oficială.

Contact: 0241.48.00.88; office@gsmnet.ro