Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Primul ChromeBook in Romania: avantaje, dezavantaje, costuri si specificatii tehnice

Pentru cine este mai putin actualizat in ceea ce priveste acest gen de laptop, trebuie spus ca un dispozitiv de tip „Chromebook” functioneaza pe baza sistemului de operare ChromeOS (realizat de Google) si este realizat in asa fel incat, indiferent de activitatea intreprinsa pe sistemul de operare, acesta sa se sincronizeze in permanenta in cloud. Practic, Chromebook se bazeaza mai putin pe stocarea interna (de altfel, o sa observati ca dispune de un spatiu de stocare interna destul de redus) si mai mult pe stocarea in cloud, asta comparativ cu un laptop obisnuit.

Primele laptopuri de tip „Chromebook” au fost lansate in 2011, de Acer si Samsung, insa abia de astazi consumatorii romani isi pot comanda un Chromebook, impreuna cu un abonament de date, direct din Romania. Sa vedem despre ce este vorba.

Primul ChromeBook in Romania este oferit de Google, HP si Orange

Google, HP si Orange sunt companiile care fac posibila livrarea si functionalitatea completa a laptopurilor Chromebook in Romania. Fara o „reteta” de companii de acest gen, utilizarea unui Chromebook ar fi imposibila, iar asta pentru ca:

– Partea software, impreuna cu aplicatiile si spatiul de stocare in cloud, este oferita de Google, Chromebook fiind foarte dependent de cloud.

– Partea hardware, sau laptopul propriu-zis, este oferit de HP.

– Serviciul prin care sunteti conectat in permanenta la serviciile cloud este oferit de Orange — Chromebook fiind foarte dependent si de conexiunea la internet.

Chromebook ChromebookAvantajele unui astfel de dispozitiv, livrat la pachet cu Abonamentul Orange Net 24 (2 ani)

– Sistemul de operare ChromeOS este realizat in asa fel incat sa ofere o mai buna experienta de utilizare acelor persoane care obisnuiesc sa calatoreasca foarte mult — iar asta, pentru ca Google pune la dispozitie o varietate intreaga de aplicatii in cloud, prin Chrome Web Store. De la intregul pachet de servicii de tip „Office” (Excel, Word, Power Point etc), oferit sub brand propriu, pana la filme, muzica, aplicatii si chiar jocuri, toate acestea fiind disponibile in cloud, fara a mai cere spatiu de stocare intern. Desigur, trebuie mentionat, lucrul cu Chromebook este posibil si fara o conexiune la internet imediata, sincronizarea realizandu-se atunci cand dispozitivul va redeveni online.

– Chromebook este creat astfel incat sa ofere o experienta de lucru rapida, sigura si simpla. Drept dovada, ChromeBook porneste in doar 10 secunde si este cunoscut pentru faptul ca are un consum redus de baterie, oferind o autonomie a bateriei de pana la 8 ore si 15 minute (in regim de folosire normala).

– Clientii Chromebook primesc gratuit 100 GB spatiu, in celebrul serviciu Google Drive (valabil 2 ani, cu posibilitate de prelungire). Pretul pentru acest spatiu de stocare, in cei 2 ani, este de 47,76 USD.

– Clientii Chromebook care achizitioneaza dispozitivul prin oferta de la Orange primesc 16 GB trafic de internet / luna, la o viteza de pana la 300 Mbps (in regim 4G, evident). De asemenea, traficul pe timpul noptii este nelimitat (prin serviciul Happy Night) si se mai ofera inca 25 GB spatiu in cadrul serviciului Orange Cloud.

Chromebook

Chromebook

– Clientii ChromeBook primesc gratuit acces la serviciul Orange Antivirus, dar si trafic nelimitat pentru a urmari emisiuni, filme, seriale si canale TV, datorita serviciului Orange TV Go.

– Accesul la toate avantajele oferite de ChromeOS se face printr-un simplu cont Google. Odata logat, accesul se realizeaza imediat, iar datele se sincronizeaza.

– Principalele cuvinte cheie ce caracterizeaza un Chromebook, sunt: mobilitate si conectivitate.

Chromebook-ul răspunde nevoii de mobilitate și pune în valoare conectivitatea. De la rutina zilnică, divertisment, editare de poze sau educație la cerințe de business, comunicare, colaborare sau informare, Chromebook-ul răspunde oricăror solicitări tipice pentru un laptop modern și performant” – spune Dan Bulucea, Country Director Google România.

Dezavantajele unui ChromeBook

– Spatiu de stocare intern redus (de la 16 la 32 GB), in functie de dispozitiv. Unii s-ar putea simti foarte deranjati de acest aspect, cu toate ca Google Drive are in pachet oferte chiar si cu 30 TB spatiu in cloud (la costuri destul de marisoare pentru Romania, ce-i drept).

– Se bazeaza prea mult pe conexiunea la internet, iar internetul mobil este foarte scump. Bun, Google ofera 100 GB spatiu gratuit in cloud, insa care ar fi costurile aplicate de operatorul de telefonie mobila pentru a ajunge sa va folositi de tot acest spatiu inca din prima luna? Cu oferta Orange sunteti limitat sa folositi doar 16 GB trafic lunar. Repet, dispozitivul poate fi folosit si offline, insa care ar mai fi rostul achizitionarii unui Chromebook in acest caz?

– Pe Chromebook nu pot fi folosite aplicatii profesionale cunoscute precum: AutoCAD, Primavera, Photoshop, Movie Plus, Cyberlink Power Director si asa mai departe.

– Chromebook ofera o varietate intreaga de jocuri, prin Google Chrome Store, insa acestea sunt construite la nivel basic, departe a oferi experiente precum cele mai noi jocuri video disponibile astazi pe piata.

– Chromebook nu dispune de unitate optica. Desigur, unitatile optice sunt istorie pentru multe dintre cele mai noi modele de laptopuri, insa unii oameni ar putea fi deranjati de acest aspect.

Specificatii tehnice ChromeBook

– Procesor: Intel® Celeron® N2840 cu placa video Intel® HD Graphics (2.16 GHz, turbo 2.58 GHz, 1 MB cache, 2 nuclee)

– Memorie RAM: 2 GB

– Memorie Interna: 16 GB de tip eMMC

– Display HD, 11,6 inch, cu o rezolutie de 1366 X 768 pixeli.

– Dispune de Bluetooth si Wireless.

– Porturi: 1 HDMI, 1 Headphone / microphone, 1 USB 2.0, 1 USB 3.0 si multi-format SD media card reader.

– Nu dispune de GPS.

– Camera web HD TrueVision (frontala) cu microfon incorporat.

De asemenea, chiar daca il achizitionati de la Orange, acesta poate fi folosit in orice alta retea.

Pret ChromeBook la Orange:

Pret la liber: 299 Euro

Pret cu abonament Orange Net 24: 99 Euro

Reply