Jocurile video solicita de obicei copiilor sa controleze actiunea jocului cu ajutorul mainilor, dar un joc australian lansat recent ii provoaca pe cei mici sa isi foloseasca literalmente creierul.
Focus Pocus utilizeaza un dispozitiv de citire fixat pe cap si ajuta copiii cu varstele intre 7-13 ani sa-si imbunatateasca controlul impulsurilor, memoria, atentia si relaxarea.
Unul dintre dezvoltatori a devenit interesat in tratementele alternative pentru copiii cu tulburari de atentie dupa ce a as cultat parintii vorbind despre medicamente.
Noul program a fost creat in urma unei colaborari intre cercetatorul australian Dr. Stuart Johnstone, creierul companiei NeuroSky din Silicon Valley, producatorul australian de soft neurocognitiv NeuroCog si dezvoltatorul londonez de jocuri roll7.
Jucatorii poarta un dispozitiv pe cap numit MindWave care se conecteaza fara wireless la calculator si utilizeaza tehnologia electrocefalografica (EEG) pentru a citi activitatea electrica din cortexul frontal al creierului atunci cand are loc o gandire mai profunda cum ar fi emotiile, starile mentale si concentrarea. MindWave utilizeaza un singur senzor la frunte pentru receptarea datelor si doi senzori la ureche.
De indata ce aparatul este pe capul jucatorului, copilul ia apoi rolul de ucenic vrajitor, jucand 12 mini jocuri care ii cer acestuia sa gandeasca in anumite moduri.
Parintii au acces la rapoarte zilnice si, de asemenea, un raport comprehensiv asupra schimbarilor care apar in performanta copilului in ceea ce priveste controlul impulsurilor si memoriei.
Johnstone a inceput sa lucreze la acest proiect dupa ce a descoperit ca antrenamentul in controlul impulsurilor si memoriei minimizeaza distractia si imbunatateste concentrarea si comportamentul.
Focus Pocus si aparatul MindWave costa 249 $. In prezent jocul este disponibil pentru calculatoarele cu Windows nu si pentru cele cu Mac.
foarte tare aceasta inventie 😀
intradevar super tare… sper sa prinda la cei mici