Desi o parte dintre utilizatori isi inchide conturile, Facebook a anuntat ca in ultimul trimestru din 2013 profiturile companiei au crescut cu 63%.
Cu toate ca multi analisti au prevazut disparitia celei mai populare retele de socializare din acest moment, Facebook demonstreaza inca o data ca este pe val. Cel mai recent raport financiar al companiei lui Mark Zuckerberg arata ca aceasta mai are inca un cuvant greu de spus. Astfel incasarile totale din ultimele trei luni ale anului 2013 au fost de 2.6 miliarde de dolari, o crestere substantiala fata de aceeasi perioada a lui 2012. Statisticile Facebook arata totodata si popularitatea tot mai mare de care o se bucura smartphone-urile. Astfel, din cei peste 1.2 miliarde de utilizatori, 945 de milioane se logheaza de pe telefoane mobile sau tablete, cu 39% mai multi decat in anul precedent.
Prin urmare, reclamele difuzate pe dispozitive mobile reprezinta 53% din veniturile companiei in perioada octombrie-decembrie 2013, suma care s-a dublat fata de 2012, facandu-l pe Zuckerberg sa declare ca Facebook a devenit o afacere „mobila”. In total, peste 90% din veniturile companiei vin din reclame, mai ales publicitatea video si descarcarea de muzica.
Pe langa cresterea financiara semnificativa, Facebook a aratat ca si numarul de utilizatori pastreaza un trend ascendent, numarul acestora crescand cu 15% fata de trimestrul anterior, totusi procentajul cresterii este in scadere.
Principalele ingrjiorari ale Facebook vin din problema securitatii datelor personale, existand mai multe acuze in privinta tranzactionarii datelor si fotografiilor personale ale utilizatorilor catre companii de publicitate, fara acordul proprietarilor.
Temerile au fost dublate si de faptul ca luna trecuta reteaua de socializare a decis sa reduca influenta utilizatorilor in modificarea politicilor de confidentialitate si folosire a datelor personale. Pe langa faptul ca indeparteaza utilizatorii, criticile la adresa modului in care sunt protejate datele membrilor Facebook au atras atentia autoritatilor responsabile cu protectia datelor personale din Statele Unite si din Europa.