Știu că mulți dintre voi aveți în plan să vă achiziționați un telefon puternic, cu un design plăcut și care să nu coste foarte mult. Principala mea recomandare este Samsung Galaxy S8, un telefon interesant care a spălat imaginea companiei după dezastrul provocat de modelul Galaxy Note 7.
Smartphone-ul iese în evidență prin lungimea și design-ul elegant. Are formatul 2:1 (spre deosebire de formatul clasic 16:9), are margini laterale curbate și un ecran mare care ocupă 83,6% din suprafața telefonului. Senzorul de amprentă al acestuia este poziționat pe spate, lângă camera foto, iar pe lângă el mai sunt disponibile două metode de deblocare – „face scanning”, prin care camera frontală îți analizează fața și îți deblochează telefonul aproape instant, cât și scannerul de iris, care este cea mai recomandată metodă de deblocare.
Device-ul are un ecran Super AMOLED de 5,8 inch protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, vine cu certificare IP68 care atestă faptul că este rezistent la contactul cu apa și praful, are 4 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare ce poate fi extins, procesor Exynos 8895 Octa, Android 7.0 Nougat, cameră foto principală de 12 MP, cameră frontală de 8 MP și o baterie de 3000 mAh. Adică are cam tot ce ai nevoie.
Display-ul are rezoluția 2960x1440p, are o luminozitate puternică, rezoluție 3K și are mai multe moduri de culoare instalate: AMOLED Cinema, Display Adaptiv Basic și AMOLED Photo. În plus, Galaxy S8 este primul smartphone cu Mobile HDR Alliance. Personal îți recomand să cumperi și o husa samsung, nu de alta, dar display-ul generos și curbat este predispus la multe accidente.
Telefonul te anunță când luminozitatea este setată la maxim, astfel încât vei putea evita un consum crescut al bateriei, iar culorile nu sunt suprasaturate, ci sunt naturale și profunde. În legătură cu rezoluția, aceasta poate fi setată la 2960x1440p, la 2220x1080p sau la 1480x720p.
În privința hardware-ului, Samsung integrează un procesor Exynos 8895 Octa (quad-core pe Exynos la 2.3 GHz și alt quad-core pe ARM Cortex-A53 la 1,7 GHz), 4 GB RAM LPDDR4 și un spațiu de stocare mai mult decât suficient, de 64 GB. Are un accelerator grafic Mali-G71 MP20 cu 20 de nuclee, adică cu 8 mai multe decât are S7, iar puterea grafică este ideală atunci când te joci diverse jocuri de ultimă generație sau atunci când randezi clipuri în format 4K.
Cât despre sarcinile de zi cu zi, precum navigarea pe Facebook, Instagram și YouTube, Galaxy S8 se descurcă perfect și nu are niciun fel de lag, indiferent de aplicație. Nu s-a inventat încă vreo aplicație sau vreun joc care să solicite acest telefon prea mult.
Și, nu în ultimul rând, să discut puțin și despre camerele foto. Camera principală are 12 MP cu deschidere f/1.7, nu vine cu aberații cromatice și filmează impecabil. Este una dintre cele mai bune camere foto de pe smartphone-uri și aduce o mulțime de moduri din fabrică: filmare accelerată, focalizare selectivă, panoramă, filmare cu încetinitorul, fotografie virtuală, Pro și încă câteva moduri interesante.
Cât despre camera frontală, aceasta este de 8 MP, are deschidere f/1.7 și este capabilă să filmeze la 1440p. Nu sunt multe de zis, dar dacă ești pasionat de selfie-uri, atunci cu siguranță ea este camera ideală pentru tine.
Dacă ai sau dorești să îți cumperi un Samsung Galaxy S8, atunci îți recomand să îți cumperi și o husă. Găsești o mulțime de modele pe site-ul Magazone, atât pentru Galaxy S8 cât și pentru alte modele.