Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Recomandări: Samsung Galaxy S8 (P)

Știu că mulți dintre voi aveți în plan să vă achiziționați un telefon puternic, cu un design plăcut și care să nu coste foarte mult. Principala mea recomandare este Samsung Galaxy S8, un telefon interesant care a spălat imaginea companiei după dezastrul provocat de modelul Galaxy Note 7.

Smartphone-ul iese în evidență prin lungimea și design-ul elegant. Are formatul 2:1 (spre deosebire de formatul clasic 16:9), are margini laterale curbate și un ecran mare care ocupă 83,6% din suprafața telefonului. Senzorul de amprentă al acestuia este poziționat pe spate, lângă camera foto, iar pe lângă el mai sunt disponibile două metode de deblocare – „face scanning”, prin care camera frontală îți analizează fața și îți deblochează telefonul aproape instant, cât și scannerul de iris, care este cea mai recomandată metodă de deblocare.
Device-ul are un ecran Super AMOLED de 5,8 inch protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, vine cu certificare IP68 care atestă faptul că este rezistent la contactul cu apa și praful, are 4 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare ce poate fi extins, procesor Exynos 8895 Octa, Android 7.0 Nougat, cameră foto principală de 12 MP, cameră frontală de 8 MP și o baterie de 3000 mAh. Adică are cam tot ce ai nevoie.

Display-ul are rezoluția 2960x1440p, are o luminozitate puternică, rezoluție 3K și are mai multe moduri de culoare instalate: AMOLED Cinema, Display Adaptiv Basic și AMOLED Photo. În plus, Galaxy S8 este primul smartphone cu Mobile HDR Alliance. Personal îți recomand să cumperi și o husa samsung, nu de alta, dar display-ul generos și curbat este predispus la multe accidente.
Telefonul te anunță când luminozitatea este setată la maxim, astfel încât vei putea evita un consum crescut al bateriei, iar culorile nu sunt suprasaturate, ci sunt naturale și profunde. În legătură cu rezoluția, aceasta poate fi setată la 2960x1440p, la 2220x1080p sau la 1480x720p.

În privința hardware-ului, Samsung integrează un procesor Exynos 8895 Octa (quad-core pe Exynos la 2.3 GHz și alt quad-core pe ARM Cortex-A53 la 1,7 GHz), 4 GB RAM LPDDR4 și un spațiu de stocare mai mult decât suficient, de 64 GB. Are un accelerator grafic Mali-G71 MP20 cu 20 de nuclee, adică cu 8 mai multe decât are S7, iar puterea grafică este ideală atunci când te joci diverse jocuri de ultimă generație sau atunci când randezi clipuri în format 4K.
Cât despre sarcinile de zi cu zi, precum navigarea pe Facebook, Instagram și YouTube, Galaxy S8 se descurcă perfect și nu are niciun fel de lag, indiferent de aplicație. Nu s-a inventat încă vreo aplicație sau vreun joc care să solicite acest telefon prea mult.

Și, nu în ultimul rând, să discut puțin și despre camerele foto. Camera principală are 12 MP cu deschidere f/1.7, nu vine cu aberații cromatice și filmează impecabil. Este una dintre cele mai bune camere foto de pe smartphone-uri și aduce o mulțime de moduri din fabrică: filmare accelerată, focalizare selectivă, panoramă, filmare cu încetinitorul, fotografie virtuală, Pro și încă câteva moduri interesante.
Cât despre camera frontală, aceasta este de 8 MP, are deschidere f/1.7 și este capabilă să filmeze la 1440p. Nu sunt multe de zis, dar dacă ești pasionat de selfie-uri, atunci cu siguranță ea este camera ideală pentru tine.

Dacă ai sau dorești să îți cumperi un Samsung Galaxy S8, atunci îți recomand să îți cumperi și o husă. Găsești o mulțime de modele pe site-ul Magazone, atât pentru Galaxy S8 cât și pentru alte modele.

Reply