Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Reîmpădurirea cu ajutorul dronelor

Defrișările sunt o adevărată problemă la nivel global. Aproximativ 15 miliarde de copaci sunt tăiați în fiecare an. Conform Organizației Națiunilor Unite, 17% din emisiile de carbon din lume sunt datorate defrișărilor – mai mult decât emisiile de carbon din întregul sector al transporturilor. Dar ce ziceți dacă am planta copaci cu ajutorul dronelor?

 

Cele mai multe păduri sunt defrișate pentru obținerea terenurilor propice agriculturii, necesare hrănirii unei populații în creștere.

Însă, o soluție realistă pentru problema despăduririlor este propusă de un startup din UK, numit BioCarbon Engineering. Firma argumentează că utilizarea dronelor pentru replantarea și restaurarea pădurilor este viitorul. Conform directorului executiv al companiei, Lauren Fletcher, singura modalitate de a lupta împotriva defrișărilor este reîmpădurirea la scară industrială.

Planul pus la punct de BioCarbon Engineering este destul de simplu: primul pas constă în crearea unei hărți 3D a zonei ce urmează să fie reîmpădurită, cu ajutorul dronelor. Pentru al doilea pas, este realizat un model adecvat, pentru însămânțarea terenului respectiv, ținând cont de particularitățile sale.

Următoarea etapă constă în împrăștierea semințelor germinate, tot cu ajutorul dronelor. Acestea vor fi mult mai eficiente decât un elicopter, putând zbura la 1-2 metri deasupra solului. Odată plantarea realizată, dronele vor execută zboruri regulate deasupra terenului nou însămânțat, pentru supravegherea culturii.

Conform directorului executiv al companiei, Lauren Fletcher, există anumite situații când plantarea manuală este cea recomandată. În schimb, sunt multe alte cazuri în care dronele pot ajuta și spori eficiența radical.

De exemplu, în medie, un agricultor poate planta aproximativ 3000 de semințe pe zi. Cu ajutorul dronelor, ar putea fi plantate peste 36.000 de semințe pe zi. Mai mult, BioCarbon Engineering urmărește creșterea acestui număr până la 100.000 de semințe pe zi, în viitorul apropiat.

Mulți dintre noi poate că privim reîmpădurirea ca pe o activitate simplă, menită să ne facă să ne simțim bine. În schimb, protejarea pădurilor actuale precum și reîmpădurirea zonelor defrișate sunt procese vitale. În primul rând, plantarea copacilor adaugă substanțe nutritive în sol. În al doilea rând, pădurile aprovizionează orașele cu apă, acționând ca niște bureți giganți. Nu în ultimul rând, vegetația contribuie la încetinirea încălzirii globale, copacii absorbind dioxidul de carbon din atmosferă.

Așa cum au declarat reprezentanții firmei BioCarbon Engineering, reîmpăduririle eficiente ar putea deveni realitate la nivel mondial:

Prin plantarea pe care ne-o dorim[…] putem avea un impact real pe termen lung. Sperăm să facem multe lucruri bune în lume.

 

Un mare plus este faptul că dronele utilizate de BioCarbon sunt comerciale, fiind apoi modificate. Așadar, tehnologia este la îndemână, iar costurile de achiziție și exploatare vor scădea cu siguranță, în următorii ani.

 

Surse: www.wired.com

Reply