Tesla Semi – primul camion electric

Pe piața camioanelor s-ar putea să apară un nou lider, și anume Tesla. Compania va lansa primul camion electric din lume, care este de-a dreptul impresionant. Elon Musk a prezentat acest camion drept un vehicul capabil să parcurgă 800 de kilometri după o singură încărcare, să transporte 36 de tone de marfă și să atingă 100 km/oră în 20 de secunde cu încărcătură maximă, respectiv 100 km/oră în doar 5 secunde fără încărcătură. Tesla Semi este dotat cu 4 motoare electrice independente, are acumulatori imenși și puternici, iar datorită tehnologiei Tesla MegaChargers, camionul poate să parcurgă 640 de kilometri după

eMAG Black Friday 2017 începe. Iată produsele reduse care te-ar putea interesa

eMAG dă startul celor mai mari reduceri din an. De Black Friday-ul acesta au anunțat reduceri masive și stocuri mai mari, iar printre milioanele de produse reduse s-ar putea ca unele din lista de mai jos să-ți facă cu ochiul. » 1.000 de telefoane Samsung Galaxy S7 de 32 GB la doar 1.499,99 lei; » 500 de Xbox One Slim de 500 GB la 599.99 lei; » 500 de laptopuri Lenovo IdeaPad (2 GB, 500 GB pe hard disk, procesor Intel Celeron N3060, ecran de 15,6 inch) la doar 499,99 lei; » 1.000 de televizoare LED Nei (81 cm, rezoluție

Un film vechi, dar bun

Cauți un film care să te prindă din primele momente, să fie și amuzant și psihologic și dramatic? Avem o propunere pentru voi! Good Will Hunting (1997) aduce pentru voi povestea unui geniu într-un context atipic. Will (Matt Damon) face parte dintr-o gașcă de cartier unde se împrietenește cu Chuckie (Ben Affleck) și, bonus, deține și cu un cazier bogat. Este reținut de mai multe ori, dar de fiecare dată reușește să convingă judecătorul că totul a fost o greșeală și în viitor lucrurile se vor îndrepta… dar o va face? Atunci când acesta era angajat la o facultate pentru

Black Friday 2017 la eMAG – tot ce trebuie să știi

Mai e puțin timp și urmează ziua cu cele mai mari și multe reduceri din an pe site-ul eMAG. Vineri, 17 noiembrie, va fi Black Friday la eMAG, iar cei de la companie s-au pregătit din timp. Tot ei estimează faptul că, în medie, un client va achiziționa 3-4 produse, iar suma totală a produselor vândute pe data de 17 noiembrie va fi de peste 75 de milioane de euro. Reducerile totale vor fi de peste 40 de milioane de euro pentru peste 2 milioane de produse disponibile pe eMAG și comercializate de către aceștia și de către cei peste

Rezultatele Alibaba de Singles Day (Black Friday-ul chinezesc)

Alibaba este cel mai mare site care se ocupă cu vânzarea produselor electronice. Este, ca o comparație, un fel de eMAG al Chinei, însă unul la dimensiunile statului la care se raportează. Astfel încât, dacă eMAG are 2.000 de angajați în cele 4 țări în care activează (România, Bulgaria, Ungaria și Polonia) și se raportează la un public de aproximativ 74 de milioane de locuitori, Alibaba are peste 50.000 de angajați și se raportează la peste 1 miliard 350 de milioane de locuitori. Pe data de 11 noiembrie, adică alaltăieri, a avut loc Singles Day, un fel de BF chinezesc.

Robot cu cetățenie arabă decapitat

În Arabia Saudită numărul de roboți-cetățeni a fost redus la zero, după ce Sophia –robotul, a fost decapitată într-o piață publică din Riyadh.   Sophia, robotul, a fost devenit din ce  în ce mai cunoscută în urma unor declarații privind cetățenia ei. Aceasta urma să fie executată după ce un grup de bărbați furioși au târât-o pe străzi pentru o execuție publică, stabilind încă un nou nivel de ,,progres”. Mulțimea a început să arunce cu pietre în ea, însă după ce au descoperit că exoscheletul din fibră de carbon era mai durabil decât au crezut, au legat un lanț în

Cum se desfășoară Black Friday în România la eMAG, Altex și Flanco

Black Friday a luat amploare la noi nu de foarte mulți ani, iar de atunci a suferit modificări majore din cauza goanei după bani a marilor magazine. Dacă la început Black Friday avea loc în ultima zi de vineri a lunii noiembrie și însemna o zi de reduceri masive, acum Black Friday a luat o mulțime de alte forme: unele magazine au Black Friday în fiecare anotimp (Altex), la altele Black Friday durează aproape o lună (Flanco), iar unele magazine respectă pe jumătate tradiția Black Friday, în sensul că la ele Black Friday durează o singură zi, vinerea, însă nu

Rezultatele magnaților (Google, Amazon, Facebook, Apple și Microsoft) în trimestrul 3 2017

Trimestrul 3 al anului 2017 (care cuprinde lunile iulie, august și septembrie) a fost unul bun pentru toți cei 5 magnați precizați în titlu. A fost foarte profitabil pentru Apple și Facebook, gigantul din urmă având o creștere a profitului cu 79%, iar pentru Amazon a reprezentat o creștere a vânzărilor cu o treime față de aceeași perioadă a anului trecut. Odată cu achiziția Whole Foods, Amazon și-a crescut numărul de angajați cu 77%, iar în al 4-lea trimestru presimt că va avea un profit masiv, mai ales datorită sărbătorilor de iarnă. În polul opus, Facebook se confruntă cu o

Tesla a pierdut în ultimul trimestru aproximativ 671 milioane de dolari

Cred că foarte mulți dintre voi ați auzit în ultimii ani o mulțime de știri în legătură cu Elon Musk și realizările companiei acestuia – Tesla. Compania a avut o perioadă foarte bună de-a lungul timpului, a avut o mulțime de realizări notabile și a avut un profit impresionant. Însă lucrurile nu pot merge bine pentru totdeauna. Companiei i-a mers foarte prost în ultimul trimestru și a avut o pierdere de 671 de milioane de dolari, iar lucrurile rele pentru Tesla nu se opresc aici. Deși compania a promis că până la sfârșitul acestui an va ajunge să producă 5000

Reîmpădurirea cu ajutorul dronelor

Defrișările sunt o adevărată problemă la nivel global. Aproximativ 15 miliarde de copaci sunt tăiați în fiecare an. Conform Organizației Națiunilor Unite, 17% din emisiile de carbon din lume sunt datorate defrișărilor – mai mult decât emisiile de carbon din întregul sector al transporturilor. Dar ce ziceți dacă am planta copaci cu ajutorul dronelor?

 

Cele mai multe păduri sunt defrișate pentru obținerea terenurilor propice agriculturii, necesare hrănirii unei populații în creștere.

Însă, o soluție realistă pentru problema despăduririlor este propusă de un startup din UK, numit BioCarbon Engineering. Firma argumentează că utilizarea dronelor pentru replantarea și restaurarea pădurilor este viitorul. Conform directorului executiv al companiei, Lauren Fletcher, singura modalitate de a lupta împotriva defrișărilor este reîmpădurirea la scară industrială.

Planul pus la punct de BioCarbon Engineering este destul de simplu: primul pas constă în crearea unei hărți 3D a zonei ce urmează să fie reîmpădurită, cu ajutorul dronelor. Pentru al doilea pas, este realizat un model adecvat, pentru însămânțarea terenului respectiv, ținând cont de particularitățile sale.

Următoarea etapă constă în împrăștierea semințelor germinate, tot cu ajutorul dronelor. Acestea vor fi mult mai eficiente decât un elicopter, putând zbura la 1-2 metri deasupra solului. Odată plantarea realizată, dronele vor execută zboruri regulate deasupra terenului nou însămânțat, pentru supravegherea culturii.

Conform directorului executiv al companiei, Lauren Fletcher, există anumite situații când plantarea manuală este cea recomandată. În schimb, sunt multe alte cazuri în care dronele pot ajuta și spori eficiența radical.

De exemplu, în medie, un agricultor poate planta aproximativ 3000 de semințe pe zi. Cu ajutorul dronelor, ar putea fi plantate peste 36.000 de semințe pe zi. Mai mult, BioCarbon Engineering urmărește creșterea acestui număr până la 100.000 de semințe pe zi, în viitorul apropiat.

Mulți dintre noi poate că privim reîmpădurirea ca pe o activitate simplă, menită să ne facă să ne simțim bine. În schimb, protejarea pădurilor actuale precum și reîmpădurirea zonelor defrișate sunt procese vitale. În primul rând, plantarea copacilor adaugă substanțe nutritive în sol. În al doilea rând, pădurile aprovizionează orașele cu apă, acționând ca niște bureți giganți. Nu în ultimul rând, vegetația contribuie la încetinirea încălzirii globale, copacii absorbind dioxidul de carbon din atmosferă.

Așa cum au declarat reprezentanții firmei BioCarbon Engineering, reîmpăduririle eficiente ar putea deveni realitate la nivel mondial:

Prin plantarea pe care ne-o dorim[…] putem avea un impact real pe termen lung. Sperăm să facem multe lucruri bune în lume.

 

Un mare plus este faptul că dronele utilizate de BioCarbon sunt comerciale, fiind apoi modificate. Așadar, tehnologia este la îndemână, iar costurile de achiziție și exploatare vor scădea cu siguranță, în următorii ani.

 

Surse: www.wired.com

Reply