O vizită în provincie la bunici, o familie cu copii mici care sunt înfometați, părinți aflați în dificultate deoarece sandwich-urile s-au epuizat, mama crede că îi vor ieși fire albe de păr alături de tatăl ce încearcă să scape de alte 15 mașini în aglomerație pentru a-și face loc către prima ieșire de pe autostradă în căutarea unui popas. În apropierea unui supermarket „la urgență” aceeași poveste: aglomerația tipică. Salvarea familiei: o domnișoară cu o tabletă în brațe care ia comanda pe geam.
Cum se simte o criză de nervi dacă nu reușești să comanzi ceva urgent de mâncare și ești blocat în trafic? Simplu: tehnologia sare în ajutorul celor care au nevoie de comenzi în timp real și vine cu un plus de creativitate. Serviciile de primă clasă combinate cu experiența digitală oferă o oportunitate originală de a le oferi oamenilor ocazia de a deveni consumatori fideli, după o experiență unică.
Conform publicației Adweek foarte puține afaceri sunt centrate pe un sistem în care experiența consumatorului este principala coordonată a modului în care evoluează business-ul, la fel ca în cazul restaurantelor. Modul în care este livrată comanda, timpul de așteptare și calitatea serviciilor pot influența în orice moment alegerea clienților. Dacă servirea nu este bună restaurantele au pierdut din start nu doar consumatori fideli, ci și consumatorii de ocazie.
Fiecare persoană care iese să mănânce în oraș știe ce înseamnă să te simți special în momentul în care ești servit eficient și ireproșabil de către staff-ul locației. Cu ajutorul tehnologiei restaurantele fac trecerea de la timpi de așteptare imprevizibili la livrare în timp real.
Conform Hospitality Technology 2017 Restaurant Technology Study, întărirea angajamentului consumatorului prin introducerea unui sistem digital în strategia livrării produselor este prioritatea numărul 1 a celor care investesc în industria alimentară. Peste 60% din operatori se focusează pe inovații în acest sens.
La cel mai recent Adobe Summit, Brad Rencher, EVP și manager general al Departamentului Marketing Digital din cadrul Adobe, definește experiența ca suma interacțiunilor unui client cu un brand.
„Companiile care au mers pe această opțiune au stabilit o poziție favorabilă în raport cu consumatorii.”, a declarat Rencher. „Să faci din experiență afacere, este chiar afacerea.”, a adăugat EVP-ul Adobe.
Una dintre cele mai bune experiențe ale consumatorilor este oferită de Domino`s Pizza. Oamenii pot comanda prin intermediul aplicației Facebook Messenger prin scrierea unui mesaj cu un simplu emoji în conținut sau prin metoda tradițională. Ei pot folosi aplicația pentru a urmări livrarea și drumul până la destinație, chiar și locația în fiecare punct. În timp real, Domino`s a ajuns la un procent de 60% de comenzi făcute prin intermediul aplicației și este în conitună evoluție.
În timp ce compania Chilli`s are un sistem de comandă și plată prin intermediul tabletelor, Subway a organizat o echipă virtuală de 150 de angajați, care să ajute la o experiență bogată în date personalizate pentru fiecare client. Doar detaliile care sunt relevante pentru consumator sunt actualizate și aduse la cunoștință acestuia.
Chiar și McDonald`s a anunțat un nou sistem pe care consumatorii îl pot utiliza, astfel încât aplicația de comandă și meniu din toate punctele de acces să conțină informații legate de consumatori. Acestea oferă detalii privind preferințele și sistemul de plată al fiecăruia.
Tablete, aplicații și meniuri în timp real. Așa ar putea arăta rețeta de succes a restaurantelor sau a magazinelor alimentare. Clientul nostru, stăpânul nostru, rapid și eficient.
Surse poze: