Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Thales avertizeaza: Hackerii sustinuti sunt cea mai mare amenintare in domeniul securitatii cibernetice

Thales este gruparea franceza care se ocupa cu studii de amploare in domeniul securitatii informatice. Aceasta in colaborare cu una dintre cele mai cunoscute firme producatoare de software antivirus avertizeaza ca cei mai periculosi pirati cibernetici sunt hackeri sustinuti de state. Conform unui raport anual realizat de cele doua companii, din cele 66 de grupari de hackeri confirmate aproximativ 50% ar avea sustinere statala. Gruparile acestea infaptuiesc activitati de ciberspionaj, sabotaj, furt intelectual si chiar contribuie la destabilizarea politica a altor state. Conform aceluiasi raport, restul de 50% dintre hackeri sunt motivati de ideologi, religie, bani.  Gruparile infractionale din Rusia

SIDI Bucharest: prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării

În perioda 9-13 decembrie 2019, Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va găzdui ”SIDI Bucharest”, prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării organizată în România. Organizatorii sunt: Facultatea de Administrație Publică (SNSPA) Internet Corporation for Assigned Names and Numbers Internet Society DiploFoundation South Eastern European Dialogue on Internet Governance. Citește mai multe pe apti.ro Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe:

Un minister pentru telecomunicații!

Circulă zvonul că ar putea dispărea ministerul ”telecomunicațiilor” din noul guvern de tranziție, care se va forma în curând. Că PNL, care va forma noul guvern, în dorința de simplificare a aparatului executiv, ar reduce la 15 numărul ministerelor și că printre aceste 15 ministere nu se regăsește și MINISTERUL ”TELECOMUNICAȚIILOR” (astăzi Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale). În locul ministerului telecomunicațiilor ar urma să apară un departament sau agenție într-un minister (ministerul transporturior sau al energiei?) din guvernul de tranziție. Suntem în anul 2019 și se pare că istoria se repeta. Ar fi a doua oară când PNL ar desființa

ANCOM doreste micsorarea tarifelor de interconectare

Sorin Grindeanu, presedintele Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  – ANCOM a anuntat recent ca doreste micsorarea tarifelor practicate pentruterminarea apelurilor in retelele mobile, in vederea pastrarii unor standarde competitive. Acesta a anuntat ca romanii vor putea beneficia de oferte atractive si reduceri pentru  convorbiri cu pana la 10%, incepand cu 1 ianuarie 2020.  Masurile aceste vor fi adoptate vor alinia Romania la directiva Europeana 2018/1972  ce stabileste aplicarea unor tarife maxime unice la nivelul Uniunii Europene pentru apelurile mobile si fixe. In vedera implementarii acestei directive, ANCOM recomanda aplicarea unui tarif maxim de 0.76 eurocenti/minut, mai mic

Sectorul telecomunicatiilor cel mai afectat de aplicarea GDPR

Un studiu realizat la sfarsitul lunii mai de reteaua Deloitte Legal in tarile din Europa de Est a scos la iveala ca cele mai multe incalcari ale prevederilor GDPR au fost raportate in de catre clientii companiilor de telefonie. Companiile din domeniul telecomunicatiilor, sectorul financiar si tehnologia informatiilor, au fost cele mai afectate de directiva europeana legata de prelucrarea datelor cu caracter personal.  Autoritatile de control au avut in vedere aspectele data minimization, purpose limitation si data retention, adica reducerea la minimum a datelor personale solicitate, limitarea scopului de prelucrare a informatiilor cu caracter personal si limitarea stocarii datelor personale.

Liber la tranzactii la bursa abonatilor Revolut Metal

Abonatii Revoult Metal pot tranzactiona din aceasta saptamana actiuni la bursa din New York si NASDAQ. Prin acest nou serviciu clientii companiei pot realiza pana la 100 de tranzactii gratuite instantaneu si au la dispozitie un portofoliu de aproximativ 300 de companii din SUA. Cele mai cunoscute societati la care au si romanii acces prin intermediul serviciului Revolut Metal sunt Apple, Facebook, Amazon, Tesla si IBM. Investitori romani au acces prin aplicatia dezvoltata de  Revoult la informatii in timp real, direct de pe telefonul mobil,  cu privire la costuri, tendinte, performante. Serviciul lansat de compania britanica ofera astfel sansa tuturor

Robotul care-ti citeste gandurile [VIDEO]

Robot Rajesh Rao crede ca cel mai bun tip de robot care te poa te ajuta este cel care iti intelege gandurile. De fapt, omul de stiinta este mai mult decat un sustinator al robotilor care isi controleaza mintea, el ocupandu-se si de antrenarea robotilor doar prin puterea gandurilor.

Echipa lui Rajesh Rao, din cadrul Universitatii din Washington, spera sa duca tehnologia BCI (brain computer interface) la nivelul urmator prin incercarea de a-i invata pe roboti noi capacitati prin semnalele creierului.

Robotii inlocuitori care ofera persoanelor paralizate libertatea de a explora mediul inconjurator, manipula obiecte sau pur si simplu libertatea de a aduce obiecte a fost scopul cercetarilor BCI pentru o perioada indelungata. Echipa doctorului Rao a inceput prin programarea unui robot humanoid cu comportamente simple, pe care apoi utilizatorii le puteau  selecta purtand o casca electroencefalograma (EEG) care alegea activitatea lor mentala. Creierul genereaza apoi P300 sau P3, semnal involuntar, de fiecare data cand recunoaste un obiect, acest semnal fiind cauzat de milioane de neuroni.

Aceasta a fost folosita de multi cercetatori din toata lumea pentru a crea aplicatiile de baza ale tehnologiei BCI (brain computer interface) care permit utilizatorilor sa pronunte un cuvant, sa identifice imagini, sa selecteze butoanele intr-un mediu virtual si, mai recent, chiar sa cante intr-o orchestra sau sa trimita mesaje pe Twitter.

Creand o interfata creier-robot cu a devarat adaptabila care sa permita pacientilor paralizati sa isi invete robotii sa realizeze ceva ar putea fi de un real ajutor, eliberandu-i de nevoia de a folosi un mouse si o tastatura ori touchscreen, create pentru utilizatorii care nu sufera de dizabilitati grave.

Robert Jacob, profesor de informatica la Tufts University, spune ca “Are sens sa inveti un robot un set de sarcini de un nivel mai ridicat si apoi sa-i ceri robotului sa le realizeze in locul tau fara a le descrie in detaliu de fiecare data”.

Cel mai nou prototip de robot al doctorului Rao este “Mitra” care inseamna “prieten”. Este un humanoid care poate sa mearga, sa caute obiecte familiare si sa ridice ori sa scape obiecte. Acum echipa urmareste sa construiasca o tehnologie BCI care poate fi utilizata pentru a-l antrena pe Mitra sa mearga catre diferite locatii in interiorul unei camere.
Din anumite puncte de vedere, creierele noastre au invins deja cateva din limitarile trupului uman cu ajutorul masinilor si avioanelor care calatoresc mult mai rapid decat daca am merge pe jos, prin intermediul telefoanelor cu care comunicam mult mai departe si mai rapid, si al internetului care stocheaza mult mai multa informatie decat ar putea vreodata sa retina un creier uman”, a afirmat Rao.

Cu alte cuvinte, aceasta tehnologie poate fi un pas important in evolutia tehnologica daca se tine cont de principiile etice, caci intr-o altfel de situatie viata umana ar putea fi grav afectata. A se viziona filmul animat WALL-e (realizat de Pixar Animation Studios), care este foarte sugestiv in aceasta directie (mai jos gasiti un fragment foarte relevant). Tehnologia vine sa ne ajute dar nu vrem sa faca totul pentru noi, adica sa devenim „legume” si  sa consumam in continuare cat mai mult. (BBC)

4 Comments

  1. Filme Răspunde
  2. Jocuri Noi Răspunde
  3. slow Răspunde

Reply