Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Rombertik – noul virus care distruge calculatorul atunci cand este detectat

Utilizatorii de PC au motive de ingrijorare din cauza aparitiei unui nou tip de virus informatic, virus ce a fost detectat de catre specialistii de la Cisco.

Acest virus a fost denumit Rombertik, iar cercetatorii Ben Baker si Alex Chiu spun ca virusul se raspandeste pe internet prin mail-uri. Virusul pare sa fi fost descoperit de catre cei doi cercetatori intr-un email livrat de Windows Corporation avand mesajul „state-of-the-art manufacturing quality processes„. Atasamentul pare a fi un fisier PDF clasic, insa in momentul in care il deschizi, virusul iti infecteaza PC-ul.

Rombertik verifica daca exista vreun sistem antivirus activ si continua instalarea doar in cazul in care acesta este oprit. In momentul in care s-a instalat, virusul incepe sa fure parole si nume de utilizator si trimite informatiile si fotografiile catre atacator.

Am putea spune ca Rombertik isi poate face de cap cu PC-ul tau, el continuand sa verifice frecvent daca a fost detectat sau nu. In cazul in care nu este detectat, atunci sterge Windows Master Boot Record, un fisier de sistem critic si restarteaza PC-ul.

Virusul Rombertik blocheaza toate documentele de pe calculatorul tau daca incerci sa il detectezi, si este imposibil sa le obtii inapoi.

Acest virus informatic este relativ usor de evitat, tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu dai clic pe documentele primite pe mail si mai ales pe fisierele de tip ZIP. Odata instalat, acesta incearca sa fure informatii de la browser-ul de internet, care ar putea fi utilizate pentru furtul de identitate sau chiar furtul din conturile bancare.

Calculatorul se va restarta incontinuu fara Windows Master Boot Record, iar pentru a-si reveni trebuie reinstalat intreg sistemul de operare. Daca Master Boot Record nu poate fi sters, virusul va sterge tot ce este in calculator si va afisa mesajul „Carbon crack attempt, failed”.

Rombertik este unic prin simplul fapt ca incearca in mod activ sa distruga computerul daca detecteaza anumite atribute asociate cu analiza virusului informatic.

Cum sa iti protejezi PC-ul impotriva virusului Rombertik?

  • Mentine-ti antivirusul actualizat;
  • Nu da clic pe atasamentele din mail de la persoane necunoscute;
  • Respecta politicile de securitate a mail-ului: blocheaza anumite tipuri de atasamente.

Ce face Rombertik pentru a evita detectarea?

  • Rombertik contine o cantitate masiva de „cod rezidual”, pe care virusul informatic nu il utilizeaza. Codul sursa pe care analistii trebuie sa-l analizeze devine astfel mai mare si mai greu de identificat, iar programul reuseste sa scape nedetectat.
  • Virusul scrie, de asemenea, un singur octet de date arbitrare in memorie de nu mai putin de 960 milioane de ori, mascandu-se astfel drept un program obisnuit chiar si intr-un mediu de tip sandbox. Sfarseste prin cresterea jurnalului de date de peste 100GB, care este un proces consumatoar de timp si mai mult complica analiza si detectarea virusului.

Tine seama de toate aceste informatii utile si nu lasa virusul Rombertik sa iti afecteze calculatorul.

Reply