Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Thales avertizeaza: Hackerii sustinuti sunt cea mai mare amenintare in domeniul securitatii cibernetice

Thales este gruparea franceza care se ocupa cu studii de amploare in domeniul securitatii informatice. Aceasta in colaborare cu una dintre cele mai cunoscute firme producatoare de software antivirus avertizeaza ca cei mai periculosi pirati cibernetici sunt hackeri sustinuti de state. Conform unui raport anual realizat de cele doua companii, din cele 66 de grupari de hackeri confirmate aproximativ 50% ar avea sustinere statala. Gruparile acestea infaptuiesc activitati de ciberspionaj, sabotaj, furt intelectual si chiar contribuie la destabilizarea politica a altor state. Conform aceluiasi raport, restul de 50% dintre hackeri sunt motivati de ideologi, religie, bani.  Gruparile infractionale din Rusia

SIDI Bucharest: prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării

În perioda 9-13 decembrie 2019, Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va găzdui ”SIDI Bucharest”, prima Școală de iarnă pe tema guvernanței internetului, politicilor digitale și inovării organizată în România. Organizatorii sunt: Facultatea de Administrație Publică (SNSPA) Internet Corporation for Assigned Names and Numbers Internet Society DiploFoundation South Eastern European Dialogue on Internet Governance. Citește mai multe pe apti.ro Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe:

Un minister pentru telecomunicații!

Circulă zvonul că ar putea dispărea ministerul ”telecomunicațiilor” din noul guvern de tranziție, care se va forma în curând. Că PNL, care va forma noul guvern, în dorința de simplificare a aparatului executiv, ar reduce la 15 numărul ministerelor și că printre aceste 15 ministere nu se regăsește și MINISTERUL ”TELECOMUNICAȚIILOR” (astăzi Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale). În locul ministerului telecomunicațiilor ar urma să apară un departament sau agenție într-un minister (ministerul transporturior sau al energiei?) din guvernul de tranziție. Suntem în anul 2019 și se pare că istoria se repeta. Ar fi a doua oară când PNL ar desființa

ANCOM doreste micsorarea tarifelor de interconectare

Sorin Grindeanu, presedintele Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  – ANCOM a anuntat recent ca doreste micsorarea tarifelor practicate pentruterminarea apelurilor in retelele mobile, in vederea pastrarii unor standarde competitive. Acesta a anuntat ca romanii vor putea beneficia de oferte atractive si reduceri pentru  convorbiri cu pana la 10%, incepand cu 1 ianuarie 2020.  Masurile aceste vor fi adoptate vor alinia Romania la directiva Europeana 2018/1972  ce stabileste aplicarea unor tarife maxime unice la nivelul Uniunii Europene pentru apelurile mobile si fixe. In vedera implementarii acestei directive, ANCOM recomanda aplicarea unui tarif maxim de 0.76 eurocenti/minut, mai mic

Sectorul telecomunicatiilor cel mai afectat de aplicarea GDPR

Un studiu realizat la sfarsitul lunii mai de reteaua Deloitte Legal in tarile din Europa de Est a scos la iveala ca cele mai multe incalcari ale prevederilor GDPR au fost raportate in de catre clientii companiilor de telefonie. Companiile din domeniul telecomunicatiilor, sectorul financiar si tehnologia informatiilor, au fost cele mai afectate de directiva europeana legata de prelucrarea datelor cu caracter personal.  Autoritatile de control au avut in vedere aspectele data minimization, purpose limitation si data retention, adica reducerea la minimum a datelor personale solicitate, limitarea scopului de prelucrare a informatiilor cu caracter personal si limitarea stocarii datelor personale.

Liber la tranzactii la bursa abonatilor Revolut Metal

Abonatii Revoult Metal pot tranzactiona din aceasta saptamana actiuni la bursa din New York si NASDAQ. Prin acest nou serviciu clientii companiei pot realiza pana la 100 de tranzactii gratuite instantaneu si au la dispozitie un portofoliu de aproximativ 300 de companii din SUA. Cele mai cunoscute societati la care au si romanii acces prin intermediul serviciului Revolut Metal sunt Apple, Facebook, Amazon, Tesla si IBM. Investitori romani au acces prin aplicatia dezvoltata de  Revoult la informatii in timp real, direct de pe telefonul mobil,  cu privire la costuri, tendinte, performante. Serviciul lansat de compania britanica ofera astfel sansa tuturor

Sateliți și stații spațiale pe fundul oceanului

În prezent, peste 4.000 de sateliți orbitează în jurul Pământului. Dar ce se întâmplă cu cei care sunt scoși din uz? Cu siguranță nu pot fi lăsați să plutească la nesfârșit în jurul planetei noastre, pentru că ar fi afectate orbitele vehiculelor funcționale. Așadar, unde sunt duși sateliții uzați?

Sateliții pot fi de dimensiuni diferite și sunt creați pentru îndeplinirea mai multor sarcini. Unii observă vremea, alții măsoară gazele cu efect de seră din atmosferă sau își îndreaptă obiectivele în variile „colțuri” ale galaxiei, pentru a studia stelele. Totuși, similar altor aparate și echipamente, durata lor de viață este limitată. Într-un final, obiectele spațiale create de om încetează să mai funcționeze.

Atunci când un satelit trebuie scos din funcțiune, există două abordări. Acesta poate fi scos de pe orbită și trimis cât mai departe de Pământ, apelând la rezervele de combustibil de care dispune. Alternativ, satelitul poate fi adus pe Pământ, caz în care există două rezultate.

Sateliții de mici dimensiuni ard în atmosfera planetei noastre și nu ajung niciodată pe Pământ. Pe de altă parte, obiectele spațiale mai mari, cum ar fi stațiile spațiale, reușesc să treacă de atmosferă și sunt aduse controlat pe Pământ, într-o zonă îndepărtată de civilizație.

Această zonă este cunoscută sub numele de pol oceanic al inaccesibilității, fiind locul din ocean cel mai îndepărtat de uscat. Polul este situat în Pacificul de Sud, la aproximativ 2.700 km sud de Insulele Pitcairn, între Australia și Noua Zeelandă. Trebuie menționat că există și un al doilea pol al inaccesibilității, locul de pe uscat cel mai îndepărtat de ocean. Acesta este considerat a fi Poarta Dzungariană, un pasaj montan între China și Asia Centrală.

Cimitirul sateliților sau polul oceanic al inaccesibilității numără aproximativ 260 de sateliți, printre care și rămășițele stației spațiale ruse Mir. Epavele cosmice sunt împrăștiate pe o suprafață de 1.500 km2, pe fundul oceanului.

Regiunea nu reprezintă o amenințare pentru noi. Sateliții care ajung aici au parte de o coborâre controlată. Mai mult decât atât, zona nu este pescuită, datorită curenților puternici ce ocolesc zona și nu aduc nutrienții necesari faunei marine.

Există totuși cazuri în care putem pierde contactul cu obiectele spațiale și, prin urmare, nu le putem controla traiectoria atunci când vrem să le aducem pe Pământ. Cu o astfel de situație ne vom confrunta la începutul anului viitor, când satelitul chinez Tiangong-1 va reintra în atmosfera noastră.

În prezent știm că se va prăbuși undeva între Spania și Australia, dar nu putem identifica încă o locație precisă. Acest lucru se va întâmpla doar cu câteva ore înainte de a se prăbuși.

Cu toate acestea, cazurile în care pierdem contactul cu sateliții sunt rare. În plus, din câte știm, nimeni nu a fost rănit până acum, într-o astfel de situație.

Sursă:

www.bbc.com

www.youtube.com

 

 

Reply