In aceasta luna a fost finisat al doilea modul al navei spatiale Orion, care urmeaza sa-l duca pe om spre Luna si Marte, dupa 2020.
Constructia navetei Orion a fost divizata in trei parti: modului de serviciu, modulul pentru echipaj si serviciul de lansare.
Modulul de serviciu, care a fost finisat in aceasta luna, reprezinta partea mediana a navei, fiind situata intre racheta care va lansa Orion in spatiu si cabina echipajului si este reprezentarea structurala a componentei, nefiind implementate toate functiile prevazute in varianta finala. Acesta va zbura in timpul primei testari a navei, in luna septembrie 2014, cand va fi efectuat un zbor automatizat de 4 ore, in jurul orbitei terestre.
Primul zbor de testare in septembrie 2014
Modulul de servicii ale misiunilor viitoare vor furniza puterea, reflectarea caldurii, propulsia in spatiu pentru transferul orbital si controlul altitudinii. De asemenea, aici vor fi inmagazinate apa, oxigenul si nitrogenul necesare calatoriei. Dar pentru ca primul test va fi fara pilot si va dura doar 4 ore, nu este necesara implementarea tuturor acestor servicii. In schimb, primul modul de serviciu va fi responsabil in primul rand de sustinerea sistemului de lansare si a cabinei echipajului in momentul lansarii in spatiu, trebuind sa suporte o greutate de 16.000 de tone in momentul separarii de suprafata terestra. Sistemul de lansare a fost definitivat in decembrie 2013, iar modulul pentru echipaj urmeaza a fi finalizat in curand.
Omul din nou pe Luna in 2021
Prima misiune de explorare este programata pentru anul 2017 , cand Orion va zbura tot nepilotat catre Luna, primul zbor cu echipaj la bord preconizandu-se a avea loc in 2021. Echipajul va fi format din 4 persoane si va petrece 3-4 zile in spatiu.