Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Sony tocmai a anunțat un nou câine robot Aibo

Animalele de companie sunt minunate, dar de multe ori, în haosul vieții din ziua de azi este tot mai greu să ne facem timp pentru ele. Poate că tocmai în întâmpinarea celor ce își doresc un animal de companie, dar nu au timp, a venit Sony cu noul Aibo.

 

Dacă animăluțele trebuie îngrijite, hrănite, scoase la plimbare și duse la veterinar, Aibo nu trebuie decât încărcat din când în când. Cățelușul robot de 30 de centimetri, de culoare alb-negru este prezentat drept un animal de companie ce se comportă precum un câine. În schimb, folosește inteligența artificală în detrimentul instinctului canin, pentru a învăța și a interacționa cu stăpânul.

Roboțelul dispune de senzori, camere, microfoane și conexiune la internet, precum și o inteligență artificială mult mai avansată, susținută de cloud computing, pentru dezvoltarea personalității câinelui.

Multe schimbări au intervenit între prima generație a robotului Sony și cea lansată acum. Sony susține că noul Aibo se poate atașa cu adevărat de stăpân și poate exprima dragoste, afecțiune, bucurie. Corpul acestuia se poate deplasa pe 22 de axe, iar ochii dispun de două panouri OLED pentru a exprima cât mai multe emoții. Durata de viață a bateriei este de aproximativ două ore, având un timp de reîncărcare de trei ore.

Conform firmei japoneze de tehnologie, Aibo își poate recunoaște stăpânul, poate detecta zâmbete, cuvinte de laudă și poate învăța lucruri noi.

Totodată, există și o aplicație numită Ai Aibo care oferă acces la setările gadget-ului și la fotografiile făcute cu camera digitală a acestuia. Totodată, permite descărcarea unor trucuri noi din magazinul online.

Aibo va fi disponibil spre vânzare din ianuarie 2018, pentru suma de 198.000 de yeni (aproximativ 1.490 Euro). În plus, cei ce își doresc cățelul de la Sony vor fi nevoiți să plătească un abonament lunar de aproximativ 26 Euro, timp de cel puțin 3 ani, pentru a avea conectivitate Wi-Fi și LTE, precum și acces la backup în cloud. Pentru tot aproximativ 26 de Euro, Sony vinde un os de jucărie, numit Aibone.

Noul Aibo a fost anunțat la o zi dupa ce Sony a declarat că se așteaptă la obținerea celui mai mare profit în acest an financiar, anunț ce a determinat o creștere bruscă a acțiunilor firmei.

Sony a lansat primul Aibo în 1999 și a vândut atunci primul lot de 3000 de roboți în doar 20 de minute. Producția a încetat 7 ani mai târziu, când compania se implicase într-un război al prețurilor cu alte companii de electronice din Asia.

Directorul executiv Kazuo Hirai a declarat: „A fost o decizie dificilă aceea de a opri proiectul în 2006, dar am continuat dezvoltarea în domeniul AI și al roboticii. Am cerut inginerilor noștri acum un an și jumătate să dezvolte Aibo, pentru că am considerat că roboții capabili să construiască relații cu oamenii ajută la realizarea misiunii Sony (aceea de a inspira)”.

 

 

Sursă text:

www.theverge.com

Sursă imagini:

www.arstechnica.com

www.theverge.com

Reply