Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Starurile de la Hollywood nu sunt fani retele sociale Facebook sau Twitter

Angelina-Jolie-Brad-P_HughAngelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt si Johnny Depp se numara printre vedetele de la Hollywood care au explicat pentru revista Vanity Fair motivele pentru care nu detin conturi pe retelele de socializare.

Majoritatea starurilor de cinema nu agreeaza platformele de socializare ca Facebook sau Twitter, asa cum o fac cantaretii si vedetele de reality-show.

Vedete de prim rang de la Hollywood, precum George Clooney (pentru revista Esquire) si Julia Roberts (pentru revista Marie Claire), si-au prezentat cu multa sinceritate parerile pe care le au despre Twitter. George Clooney a declarat chiar ca nu intelege „motivul pentru care o persoana celebra ar trebui sa se conecteze vreodata pe Twitter”.

Mai jos va vom prezenta unele dintre motivele pentru care atat de multe vedete de cinema refuza sa se conecteze pe retelele de socializare:

1. Toti oamenii scriu pe Twitter despre ceea ce mananca la pranz.

Daniel Craig: „Nu sunt pe Facebook. Nu sunt nici pe Twitter. «M-am trezit de dimineata si am mancat un ou»??? Ce relevanta ar avea asta pentru cineva? Retea de socializare? Telefonati-va unul altuia, mergeti intr-un bar si beti ceva impreuna!”

Tina Fey: „Cei mai multi oameni sunt atat de plictisitori, incat ar trebui sa taca si sa ceara o licenta pentru a scrie. Ma ofer, voluntar, pentru a ma ocupa de eliberarea acelor licente. Scrieti-va gandurile intr-un jurnal si apoi trimiteti-l prin posta bunicii voastre”.

2. Vedetele de cinema tin la intimitatea lor.

Sandra Bullock: „Nu sunt pe Twitter pentru ca nu vreau ca cineva sa stie tot timpul unde ma aflu”.

3. Folosirea acestor platforme de socializare te va face sa te simti prost pana la urma, intr-un fel sau altul.

George Clooney: „Daca te imbeti intr-o seara, te duci acasa si, dupa ce ai baut cu doua beri mai mult decat ar fi trebuit, te uiti la televizor, cineva te enerveaza, iar tu ripostezi. Apoi te duci la culcare si te trezesti a doua zi de dimineata, iar cariera ta s-a incheiat. Sau iti dai seama ca ai fost un ticalos. Sau toate acele lucruri la care te-ai gandit in linistea serii tale de betie ajung sa fie brusc cunoscute de toata lumea, inca inainte ca tu sa te trezesti”.

Julia Roberts: „Retelele de socializare seamana cumva cu vata pe bat. Arata atat de atragator si simti ca nu poti sa-i rezisti, ca abia astepti sa ajungi acolo. Apoi, te alegi cu degete lipicioase si iti dai seama ca a durat doar o fractiune de secunda”.

4. Pentru unele staruri de cinema, aceasta chestiune pare sa fi devenit o vendeta personala.

Kristen Stewart: „Twitter imi strica planurile in fiecare zi din viata mea. Pentru ca oamenii incep sa scrie pe Twitter: „Stau chiar langa Kristen Stewart acum!”. Si paparazzii apar imediat”.

5. Unele vedete considera ca ideea de a se conecta pe retelele de socializare este coplesitoare.

Jennifer Lawrence: „Toata lumea vorbea ieri despre Twitter si Instagram si Tumblr. Eram cu adevarat confuza si m-am simtit coplesita. Am simtit la propriu cum imi pierd respiratia. Oamenii imi tot aratau acele lucruri amuzante, iar eu imi spuneam: «Trebuie sa am si eu asta». Ce este Pinterest? Nu am asa ceva. Am inteles pana la urma ca, pana voi avea si eu, altceva nou va fi in voga. Mi-am cumparat o cutie cu CD-uri cu mai putin de un an in urma”.

6. Alti actori au obiectii serioase din considerente „artistice”.

Bradley Cooper: „In cazul meu, poate ca sunt de moda veche, daca stiu prea multe lucruri despre tine, iar tu joci un personaj intr-un film, atunci voi trebui sa fac un efort foarte mare pentru a uita cine esti tu, pentru a putea crede in personajul pe care il joci si astfel sa ne bucuram de acel film”.

Chris Hemsworth: „Cred ca exista pericolul de a fi expus excesiv din cauza acestor platforme online. Misterul personalitatii fiecaruia ii face pe oameni interesati sa te vada pe ecran. Totodata, e mai usor pentru ei sa creada personajul jucat de tine, daca nu cunosc prea multe lucruri despre tine. E greu sa nu fi expus excesiv in aceste zile din cauza internetului”.

7. Poate prezenta unele riscuri pentru sanatate.

Bruce Willis: „Nu as putea trai cu mine insumi daca as incepe sa scriu pe Twitter. Mi-as spune: „Uite asa incepe nebunia”.”

Shailene Woodley: „Nu am cont pe Twitter, nu am avut niciodata si nu am intentionat niciodata sa am. Pentru ca, atunci cand am timp liber, vreau sa fiu cat mai departe posibil de radiatia emisa de campurile electromagnetice (EMF). Iar Twitter, din pacate sau din fericire, depinde de radiatia EMF, care provine de la laptop sau de la telefonul mobil” (Se pare ca Shailene si-a invins fobia fata de radiatie dupa 2011 cand a facut acea declaratie).

8. Si, pentru un numar ciudat de mare de actori faimosi, se pare ca acestia nu ar putea scrie pe Twitter nici daca ar vrea sa faca acest lucru, pentru ca ei au unele probleme care tin de „analfabetism tehnic”.

Brad Pitt: „Inainte de toate, nu stiu sa folosesc un computer”.

Angelina Jolie: „Asa cum stie si Brad, adevarul e ca nu prea stiu sa pornesc un computer”.

Jennifer Aniston: „Sunt cu adevarat o analfabeta din punct de vedere tehnic. Atunci cand vad diversi oameni folosindu-si telefoanele BlackBerry, lucrand cu ele asa cum ar folosi un uscator de par, sunt complet uluita”.

Johnny Depp: „Nu am telefon mobil. Pur si simplu nu-mi plac telefoanele. Nu-mi place ideea de a putea fi contactat tot timpul”.

Winona Ryder: „Nu folosesc internetul, dar se pare ca acolo poti sa gasesti absolut orice”.

Reply