Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

TESTUL REALITĂȚII, EXPERIENȚA VR

 

Marile branduri o folosesc în campaniile lor publicitare, iar oamenii pasionați de călătorii revăd locurile dragi din lumea întreagă. Cei care vor să viziteze un colț ascuns devin martori ai propriului vis în timp real. Toate aceste elemente au la bază un singur adevăr: realitatea virtuală.

 

Fenomenul VR a luat amploare în ultimii ani și a devenit o metodă creativă de a atrage atenția asupra unor experiențe la care nu multe persoane au acces. Fie că vorbim de turism, de alimentație sau de fashion, stimulii vizuali care oferă oamenilor amintiri de neuitat se rezumă la acești doi termeni: „realitate” și „virtuală”.

 

Singura problemă a VR: cerințele de sistem. La sfârșitul anului trecut, Oculus dorea să rezolve această complicație. Noua tehnologie cu care compania intra pe scena utilizatorilor se numește Asynchronous Spacewarp (ASW). Tehnica generează cadre extrapolate din cele folosite în contextul unor experiențe trecute, de la aplicația de realitate virtuală. Conceptul ar funcționa pe baza unui obiectiv simplu: o experiență fluentă. Slăbiciunea semnalată de la bun început a fost intervalul de timp în care se afișau cadrele. Din fericire, sistemul decide automat dacă aplicația are nevoie de timp suplimentar pentru randare.

 

O companie mai puțin cunoscută, TPCAST, promitea de asemenea lansarea unui produs de primă serie care să le permită utilizatorilor să plece de lângă computer atunci când se bucură de experiența VR. Conform publicației Engadget, dispozitivul a fost un produs al Vive X. Gameri din toată lumea aveau promisiunea unei soluții optime pentru a face trecerea de la sistemul cu fire la soluția fără fire.

 

Toate detaliile ce țin de partea tehnologică a experienței VR țin de rezolvarea unor probleme de utilizare. Se încearcă o evoluție rapidă a sistemului, mizând pe rezultatul final al procesului: ceea ce are aplicația de oferit utilizatorilor, într-o formă cât mai atractivă și mai eficientă.

Dar ce contează cel mai mult? La final, cei care au ultimul cuvând sunt tot oamenii de acasă.

 

Conform site-ului oficial al companiei de telefonie mobil[, Vodafone România a creat o campanie care a ilustrat meseriile viitorului cu ajutorul realității virtuale.

 

În luna martie, Grolsch i-a urmat exemplul. Astfel, pe site-ul lor, cei de la brand-ul de bere au oferit mai multe informații despre lansarea în premieră în România a unei campanii prin care ambalajul de doze poate deveni schelet pentru ochelari VR. Cu ajutorul lor, consumatorii pot vedea o imagine 360 din toate unghiurile. Pe canalul de YouTube se regăsesc mai multe clipuri care îi pot încânta pe fanii „experimentaliști”.

 

Experiențele VR au cucerit lumea întreagă, nu doar România. Prin urmare, cei de la Magid au realizat un sondaj pe două grupuri de participanți, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani. Aceștia au fost intervievați în preajma sărbătorilor de iarnă, iar comportamentul de cumpărare a unor produse VR a fost luat ca indicator al impactului realității virtuale în viața consumatorilor.

 

„Datele arată că nivelul de interes pentru VR este semnificativ după doar un an de activitate de marketing reală.”, declară Mike Bloxham, SVP la Magid.

 

După cum a adăugat și în interviul său publicat pe Adweek, Bloxham transmite un mesaj important: chiar și conținutul poate fi o provocare.

 

„În prezent, identificarea unui conținut original, cu care să nu te fi întâlnit până acum, este o raritate, iar cel inaccesibil devine un punct de atracție. Aceasta este o oportunitate pentru creatorii de conținut în următorii ani”, completează conducerea Magid.

 

 

 

Surse poze:

https://www.wareable.com/

www.instagram.com

 

Reply