Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Romania, Germania, Italia, Austria si Ungaria au inceput implementarea tehnologiei 5G

Tehnologia 5G de mare viteza va fi disponibila cu 1 ianuarie 2020 in cateva dintre statele membre ale UE. Conform lui Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, parcursul de implementare se desfasoara conform planului. In cadrul unei conferinte pe teme de securitate, acesta a declarat: ”…autoritatea care are responsabilitatea in ceea ce priveste parcursul licitatiei pentru alocare frecventelor de 5G (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publica chiar pe site-ul institutiei. Parcursul este in desfasurare conform planului pe care noi ni l-am asumat si asteptam ca, pana la

Top 10: Ce poti face in Windows 10

Windows 10 ascunde multe setari si posibilitati de optimizare pentru propriile nevoi, iar daca ati trecut deja peste problemele legate de confidentialitate si aveti instalat noul sistem de operare, atunci va invitam sa cititi cate ceva despre cele mai importante setari care va pot oferi o mai buna experienta de utilizare si navigare pe internet.

Inainte de toate tineti cont de faptul ca, manevrand gresit anumite setari, riscati sa afectati buna functionare a sistemului – deci aveti mare grija!

1. Foloseste Cortana in limba engleza – Cortana, asistentul personal dotat cu inteligenta artificiala de la Microsoft, se pare ca poate fi setat sa asculte comenzile (si) in alte limbi decat engleza (franceza, germana etc). Doar ca, folosindu-l in alta limba decat cea nativa, comenzile la care asculta sunt destul de limitate, neputand sa-l folositi pentru cautarea de poze sau muzica pe calculator. Astfel ca, daca doriti sa folositi Cortana la capacitate maxima, trebuie sa setati sa functioneze in limba sa nativa.

2. Mutati aplicatia pe alt desktop virtual – O chestie destul de interesanta cu care vine Windows 10 o reprezinta faptul ca dispune de mai multe desktop-uri virtuale (facilitate existenta si pe cele mai cunoscute distributii Linux). Asta inseamna ca puteti grupa aplicatiile deschise din taskbar pe fiecare desktop separat. Cum mutam o aplicatie de pe desktopul 1 pe desktopul 2 ?

Combinatia Windows+Tab va deschide perspectiva asupra desktopurilor care ruleaza, dupa care, folosind drag-and-drop (mutand aplicatia cu mouse-ul), puteti muta aplicatia pe suprafata de lucru dorita. Folosirea mai multor desktopuri virtuale usureaza mult lucrul la calculator, mai ales atunci cand utilizatorul lucreaza simultan cu mult prea multe aplicatii.

3. Planificarea unui restart – Asa cum bine stiti, dupa instalarea anumitor update-uri, Windows-ul poate cere un restart de sistem. La versiunile de Windows anterioare exista o fereastra care va stresa din cand in cand anuntand ca trebuie sa restartati calculatorul pentru a finaliza instalarea update-urilor. Windows 10 vine cu o optiune care va permite planificarea restartului la o ora anume. Accesati Start Menu> Settings> Updates and Recovery> Windows Update > iar acolo o sa observati optiunea ce va permite programarea restartului.

4. Descarcarea update-urilor din alte surse – Odata cu Windows 10, Microsoft ofera utilizatorilor posibilitatea de a descarca update-urile peer-to-peer, de la alti utilizatori Windows, fara a apela la serverele sale. Ba chiar mai mult, puteti descarca update-urile din retea folosind un alt calculator care le are deja descarcate pe HDD. Optiunea este una ingenioasa, pentru ca stim, uneori dura o vesnicie sa descarcam update-urile de pe serverele Microsoft. Acum avem la dispozitie acest sistem, asemanator torrentelor. Gasiti aceasta setare in Windows Update > Advanced Options > Choose how you download updates.

5. Inregistrarea video – Windows 10 vine cu un soft destul de interesant, numit „Game DVR” – creat initial pentru a oferi gamerilor posibilitatea de a se filma in interiorul jocurilor. Functia este una binevenita si poate fi folosita, de asemenea, inclusiv in interiorul aplicatiilor nou instalate (exceptand aplicatiile native Windows, cum ar fi File Explorer). Pentru a va putea inregistra jocurile sau aplicatiile, apasati tasta Windows + G.

6. Modul Dumnezeu (GodMode) – Cu toate ca Windows 10 are un Control Panel in care puteti modifica sistemul dupa bunul plac, adevarata distractie vine odata cu activarea unei functii numite „GodMod” ce transforma interfata simplista Control Panel intr-una mult mai complexa, cu setari „ascunse” si mai multe posibilitati de personalizare. Odata activat GodMode, aveti acces la tot ce inseamna configurarea sistemului de operare. Pentru a accesa GodMode, nu trebuie decat sa creati si sa accesati un folder numit „GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}” (fara ghilimele).

7. Cortana pentru cautarile Google – Se stie ca celebrul asistent personal Cortana permite cautarile doar in motorul de cautare Microsoft, Bing – ceea ce era de asteptat – insa iata ca exista o posibilitate de a-l folosi si pentru Google, DuckDuckGo sau alte motoare de cautare. Nu trebuie decat sa instalati extensia disponibila Google Chrome, „Chrometana”, accesand acest link.

8. Aplicatia SOS – Daca sistemul de operare Windows 10, din diverse cauze, nu mai functioneaza in parametri normali, atunci aveti posibilitatea de a accesa aplicatia numita „Contact Support”, ce poate fi regasita in meniul cu toate aplicatiile. Folosind aceasta aplicatie, puteti intra in contact cu un reprezentant Microsoft (text sau voce).

9. Harti offline – Daca sunteti un utilizator al Microsoft Maps, atunci v-ar putea interesa descarcarea bazei de date direct pe calculator – optiune, de altfel, valabila odata cu noul Windows 10. Nu trebuie decat sa accesati Maps, mergeti in Settings si accesati Download or Update Maps.

10. Modul Battery Saver – Se pare ca Windows 10 vine cu un sistem imbunatatit in ceea ce priveste conservarea de energie, oprind activitatile de background si chiar limitand performantele sistemului. Daca rulati noul sistem de operare de pe un Laptop care nu este alimentat la curent continuu, atunci ati putea avea nevoie de aceasta optiune. Pentru a va personaliza setarile privind economisirea energiei, accesati Start menu > Settings > System > Battery Saver.

Reply